Læsetid: 3 min.

Regeringen lægger op til at spare på rådgivning for psykisk sårbare studerende

S-regeringen lægger op til at fortsætte de årlige toprocentsnedskæringer på Studenterrådgivningen næste år. Dermed løber den fra løftet om at droppe besparelserne på uddannelse og at højne unges psykiske trivsel, mener SF og R. Ministeren vil nu se på, om rådgivningen alligevel kan fritages
Uddannelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) forklarer toprocentbesparelserne på Studenterrådgivningen med, at S-regeringen har prioriteret at fjerne omprioriteringsbidraget på uddannelsesinstitutionerne, og Studenterrådgivningen hører under ministeriet.

Uddannelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) forklarer toprocentbesparelserne på Studenterrådgivningen med, at S-regeringen har prioriteret at fjerne omprioriteringsbidraget på uddannelsesinstitutionerne, og Studenterrådgivningen hører under ministeriet.

Arthur J. Cammelbeeck/Ritzau Scanpix

21. oktober 2019

De årlige besparelser på undervisning og uddannelse skal stoppe. Sådan står der i regeringens finanslovsforslag, men ifølge et svar til Folketingets Uddannelses- og Forskningsudvalg fortsætter besparelserne på Studenterrådgivningen.

Det vækker kritik hos støttepartierne SF og De Radikale på grund af den fælles ambition om at stoppe besparelserne på uddannelse og højne den psykiske trivsel blandt børn og unge.

Studenterrådgivningen har behandling i tilknytning til videregående uddannelser i hele landet, og mere end 5.200 studerende søgte sidste år hjælp i rådgivningen. Hvis regeringen vælger at fortsætte de årlige toprocentsnedskæringer, vil det give mindre kapacitet til at hjælpe de studerende og længere ventelister, forklarer direktør for Studenterrådgivningen Thomas Braun. Aktuelt er der i København mindst fire ugers ventetid.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Morten Hjerl-Hansen
Eva Schwanenflügel og Morten Hjerl-Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Selvfølgelig. Det er jo mennesker med stort set samme tankesæt, der sidder i den regering, som det var i Thornings regering. De er bedre, betydeligt bedre, end Venstres pseudoliberale bande. Desværre er det, at noget er bedre ikke ensbetydende med at det er godt.

birgitte andersen, Estermarie Mandelquist, Bjarne Bisgaard Jensen, Dennis Tomsen, Eva Schwanenflügel, ingemaje lange, Kim Øverup og Morten Hjerl-Hansen anbefalede denne kommentar
Svend Erik Sokkelund

Der er mange sparetiltag, der i den virkelige virkelighed viser sig at være meget kostbare. Både i penge og menneskelig ulykke. Jeg er ret sikker på, dette er ét af dem.

birgitte andersen, Marie Jensen, Christel Gruner-Olesen, Morten Hjerl-Hansen, Lars Jørgensen, Dennis Tomsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar