Læsetid: 6 min.

Seks unge fra seks forskellige lande fortæller, hvordan de oplever klimaforandringerne

Det har været »inspirerende«, »skræmmende« og »helt vildt« for de unge, der torsdag mødtes på Københavns Rådhus for at diskutere globale klimaløsninger og dele erfaringer. Lige fra slumkvarterer og oversvømmelser til manglende klima på skoleskemaet
Briana Carbajal var en af de unge, som torsdag deltog i Youth Takeover på Københavns Rådhus for at lære af andre unge og dele sine oplevelser med klimaforandringerne. 

Briana Carbajal var en af de unge, som torsdag deltog i Youth Takeover på Københavns Rådhus for at lære af andre unge og dele sine oplevelser med klimaforandringerne. 

Anders Rye Skjoldjensen

14. oktober 2019

129 unge fra hele verden deltog torsdag i Youth Takeover på Københavns Rådhus, hvor de sammen drøftede, hvordan de kan få mere indflydelse på klimaindsatser verden over. De udvekslede ideer og erfaringer på tværs af 29 lande, og afsluttede dagen med kåring af de bedste ideer.

Information har talt med seks unge, der er rejst til København for at lære af andre og dele deres oplevelser med klimaforandringerne.

»Jeg vil være en del af en forandring«

Briana Carbajal, USA, 20 år

»Jeg bor i Los Angeles. Ikke i den rige del, som man kender fra filmene, men i et mere almindeligt og fattigere kvarter. I vinters sneede det for første gang (siden 1962, red.). Jeg blev virkelig bange. Selvfølgelig var det smukt, men det var uhyggeligt, fordi vi taler om klimaforandringer som noget ude i fremtiden. Men der var de pludselig. Siden har jeg villet gøre noget – villet være en del af en forandring.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Søren Veje
  • Eva Schwanenflügel
  • Carsten Munk
  • Ejvind Larsen
  • Anker Heegaard
Søren Veje, Eva Schwanenflügel, Carsten Munk, Ejvind Larsen og Anker Heegaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu