Læsetid: 5 min.

Statens forventede olieindtægter er baseret på, at Parisaftalen bliver svigtet

I sit skøn over, hvad Danmark kan tjene på Nordsøen frem til 2047, går Finansministeriet ud fra, at verden bevæger sig mod mere end tre graders temperaturstigning
Finansministeriets beregninger, over hvor meget Danmark kan tjene på nordsøolie frem til 2047, er sat ud fra en tre graders temperaturstigning - og dermed ikke Parisaftalens mål om højst to graders opvarmning.

Finansministeriets beregninger, over hvor meget Danmark kan tjene på nordsøolie frem til 2047, er sat ud fra en tre graders temperaturstigning - og dermed ikke Parisaftalens mål om højst to graders opvarmning.

Thomas Søndergaard

7. oktober 2019

Finansministeriet har givet Folketinget et billede af den danske stats langsigtede indtægter fra Nordsøen, som baserer sig på, at verden ikke lever op til Parisaftalen, men bevæger sig mod mere end tre graders temperaturstigning i 2100.

Dermed tegnes et billede af næsten dobbelt så store forventede indtægter til staten under den resterende del af Nordsøeventyret, som hvis man havde lagt Parisaftalens mål om højst to graders opvarmning til grund.

Det fremgår af et svar, som den nye skatteminister Morten Bødskov (S) har afgivet til Alternativets klima- og energiordfører, Rasmus Nordqvist.

Ifølge svaret kan den danske stat i tiden frem til 2047 forvente indtægter fra Nordsøen på sammenlagt godt 154 mia. kr., hvis man som i Finansministeriets seneste Økonomisk Redegørelse lægger et scenarie til grund, som ikke lever op til Parisaftalen.

Hvis man i stedet havde baseret sig på et scenarie, der respekterer Paris-målene, ville de forventede Nordsø-indtægter skrumpe til 88 mia. kr. for hele perioden frem til 2047.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jes Enevoldsen
  • Alvin Jensen
  • Kurt Nielsen
  • John Hansen
  • Torben K L Jensen
  • Hans Larsen
  • Ejvind Larsen
  • Eva Schwanenflügel
  • Marianne Stockmarr
Jes Enevoldsen, Alvin Jensen, Kurt Nielsen, John Hansen, Torben K L Jensen, Hans Larsen, Ejvind Larsen, Eva Schwanenflügel og Marianne Stockmarr anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Det er jo fuldstændig skandaløst !!!!!

Henrik Mullertz, Birte Pedersen, Arne Albatros Olsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Alvin Jensen, Torben Skov, Christian de Coninck Lucas, Kurt Nielsen, John Hansen, Torben K L Jensen, Søren Bro, Philip B. Johnsen og Ejvind Larsen anbefalede denne kommentar
Jens Holm Møller

Og så påstår vi at embedsværket ikke politiserer

Birte Pedersen, Carsten Wienholtz, Bjarne Bisgaard Jensen, Alvin Jensen, Torben Skov, John Hansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Hvis Extinction Rebellion har et par dages luft i kalenderen, ville finansministeriet så ikke være det bedste mål?

Henrik Mullertz, Eva Schwanenflügel og Flemming Berger anbefalede denne kommentar
Holger Skjerning

Sagen kan ses fra en mere seriøs synsvinkel!
Giv tilladelse til udvinding! - Det kunne jo være, at der bliver brug for olie og gas.
Og pointen: HVIS det lykkes at nedbringe brugen af olie og gas, så vil det blive svært at afsætte olien og gassen, og så ophører udvindingen helt automatisk! - Så enkelt er det.
Tilsvrende: flyv mindre, og produktion af fly og lufthavne vil stoppe. Og CO2-udslippet.
Spis mindre oksekød, og der vil blive produceret mindre kød... osv..osv.....
Det kan du enten gøre frivilligt, eller der kan reguleres vha afgifter og forbud.

Det næste bliver måske at der også spilles på at aftalen (som i forvejen er en slags tragikomik) ikke overholdes? Money talks, bs walks.

Søren Kristensen

Jeg kan godt forlige mig med at regnedrengene i Finansministeriet er realistiske før de er idealistiske. Det sidste har vi politikere og andre optimister til.