Læsetid: 4 min.

Støttepartier om finanslovsudspil: Hvor er prioriteringen af børn, uddannelse og klima?

Ingen af de tre støttepartiers største ønsker til finansloven er en del af regeringens finanslovsudspil. Skuffende, uambitiøst og for ringe, siger partierne
Der var hverken afsat penge til minimumsnormeringer, billigere kollektiv transport eller flere lærere, da finansministeren Nicolai Wammen ved et pressemøde onsdag fremlagde regeringens udspil til en kommende finanslov. Og det er skuffende, siger støttepartierne i kor. 

Der var hverken afsat penge til minimumsnormeringer, billigere kollektiv transport eller flere lærere, da finansministeren Nicolai Wammen ved et pressemøde onsdag fremlagde regeringens udspil til en kommende finanslov. Og det er skuffende, siger støttepartierne i kor. 

Clara Ahrens Poulsen/Ritzau Scanpix

3. oktober 2019

Fokus på den grønne omstilling, børn og uddannelse er nogle af hovedkravene til en finanslov fra regeringens tre støttepartier, Enhedslisten, SF og De Radikale.

Men der var hverken afsat penge til minimumsnormeringer, billigere kollektiv transport eller flere lærere, da regeringen onsdag fremlagde dens udspil til en kommende finanslov. Og det er skuffende, siger støttepartierne i kor.

Sofie Carsten Nielsen, der er næstformand i De Radikale, kalder regeringens udspil for »alt for uambitiøst«.

»Det gælder både den grønne omstilling, det gælder prioriteringen af vores børn, og det gælder vores uddannelser,« siger hun.

Hun er for eksempel »skuffet og forundret over«, at uddannelsesloftet ikke bliver afskaffet.

»Det kommer også helt bag på mig, at der er uddannelsesbesparelser på de frie skoler. Og også, at der faktisk lægges op til massive besparelser på de humanistiske, samfundsvidenskabelige og merkantile uddannelser i forbindelse med, at taxameter ikke fortsætter. Det må vi så ind og kæmpe for,« siger hun.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Tommy Clausen
  • Ejvind Larsen
  • Eva Schwanenflügel
Tommy Clausen, Ejvind Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Regeringen lægger vel blot op til at der skal være en masse at forhandle om, og at støttepartierne skal kunne få æren af nogle af resultaterne?

Det må man da håbe..!!

John Andersen, Ete Forchhammer , Dan Ysnæs, Tommy Clausen, Ejvind Larsen og Philip B. Johnsen anbefalede denne kommentar

Ja det bliver en hård omgang og det tager tid og i første omgang er det en anden linje,som er nødvendig.
Problematikken ligger i at ingen vil miste en krone og alligevel vil have bedre klima og normeringer.
En ide fra hoften alle indtægter over 500000 skal skal betale ca 1% ekstra til en lukket klimapulje
og alle mellem ca 300000 og 500000 ca en halv %.