Læsetid: 2 min.

Det trækker ud med Nordsø-afklaring

Ingen løfter eller afklaring fra klimaministeren på samråd
Nordsø-afklaringen trækker ud. Først når Energistyrelsen har gennemført en faglig, teknisk og finansiel granskning af de foreløbig hemmelige ansøgninger, vil ministeren modtage en redegørelse, der går videre til Folketingets Klima-, Energi- og Forsyningsudvalg. Efter drøftelser og behandling her vil regeringen ifølge Dan Jørgensen tage stilling.

Nordsø-afklaringen trækker ud. Først når Energistyrelsen har gennemført en faglig, teknisk og finansiel granskning af de foreløbig hemmelige ansøgninger, vil ministeren modtage en redegørelse, der går videre til Folketingets Klima-, Energi- og Forsyningsudvalg. Efter drøftelser og behandling her vil regeringen ifølge Dan Jørgensen tage stilling.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

25. oktober 2019

Ventetiden omkring resultatet af den 8. udbudsrunde om udvidet olie- og gasjagt i Nordsøen fortsætter.

Adspurgt af Alternativets Rasmus Nordqvist om, hvornår regeringen er klar til at udstede tilladelser eller det modsatte til de olieselskaber, der har søgt nye licenser, svarede klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) torsdag i et samråd:

»Så hurtigt som muligt.«

Regeringen er ifølge ministeren midt i en proces, hvor man gransker både de klimamæssige og de økonomiske konsekvenser af at udvide Nordsøaktiviteterne, alternativt droppe den aktuelle udbudsrunde. Den vil kunne give fire interesserede olieselskaber mulighed for at øge efterforskning og produktion i de kommende år samt fortsætte helt til 2055, dvs. hinsides tidspunktet for det officielle mål om dansk fossilfrihed i 2050.

Når Energistyrelsen har gennemført en faglig, teknisk og finansiel granskning af de foreløbig hemmelige ansøgninger, så modtager ministeren en redegørelse, der går videre til Folketingets Klima-, Energi- og Forsyningsudvalg. Efter drøftelser og behandling her vil regeringen ifølge Dan Jørgensen tage stilling.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Johnny Christiansen
  • Anker Heegaard
  • Eva Schwanenflügel
  • John Hansen
Johnny Christiansen, Anker Heegaard, Eva Schwanenflügel og John Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels-Simon Larsen

Dans hovedargument er, at Danmark er den reneste oppumper af olie og gas, så hvis vi opgiver, vil en mindre ren oppumper bare tage over, men sådan kan alle sige om sig selv og andre.
Man kan også vende det om og sige, at vi vil sælge olie, og så finder vi de argumenter, der passer til det.

Hvis menneskeheden ikke begynder at forholde sig til de menneskeskabte klimaforbrydelser, så ordner naturen det på sin egen hårde måde. Det argument kan Dan ikke bruge til noget, for han er bare minister i en socialdemokratisk regering, og det betyder mest for ham.

Anker Heegaard

Det blive desværre sikkert igen til en gang politisk bullshit fra regeringen.
Nok engang kommer jeg i tanke om de vise ord: "Når alting er sagt, og alting er gjort, så er der sagt mere, end der er gjort".