Læsetid: 4 min.

Aktindsigt: Udsendt algerisk mand døde af hjertestop efter politiets fastholdelse

En aktindsigt hos Statsadvokaten bringer nye oplysninger frem om forløbet, hvor en algerisk mand i november 2017 døde under en udsendelse, efter at politiet havde fastholdt ham i flysædet
6. november 2019

»Hjertestop med deraf følgende iltmangel betinget hjerneskade, hvilket har resulteret i udtalt væskeopstemning i hjernen og nedpresning af denne.«

Sådan lyder Retslægerådets konklusion om årsagen til, at en 34-årig algerisk mand døde den 22. november 2017 efter at have været i politiets varetægt. Information har fået aktindsigt i Statsadvokatens og Rigsadvokatens afgørelser, og her antages dødsårsagen at være »excited delir«.

Det forklares som en tilstand, der kan medføre dødsfald hos personer, som har været voldsomt hyperaktive, og som bliver fikseret/fastholdt, hvorefter de i en kort periode bliver rolige og herefter får hjertestop. Årsagen til et hjertestop i den situation er ikke fuldt klarlagt.

Både Statsadvokaten og senere Rigsadvokaten har dog fundet, at der ikke er grundlag for at fortsætte en straffemæssig efterforskning mod politiet, fremgår det også af aktindsigten.

Sagen er dog ikke endeligt afsluttet, fordi Rigsadvokaten har sendt den tilbage til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) med henblik på at få afklaret, om der er grundlag for en klage mod politiet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Oluf Husted
Eva Schwanenflügel og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Ulrik Dahlin

"Både Statsadvokaten og senere Rigsadvokaten har dog fundet, at der ikke er grundlag for at fortsætte en straffemæssig efterforskning mod politiet"
citat fra artiklen

Hvem havde dog regnet med andet .... ??

Kenneth Krabat, Gitte Loeyche, erik pedersen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

"Hvem havde dog regnet med andet .... ??"

Hvornår får vi uvildige instanser til at undersøge politiet?!

Eva Schwanenflügel, Torben Lindegaard og Britta Hansen anbefalede denne kommentar