Læsetid: 3 min.

Selv om borgerforslag om børn på Sjælsmark blev afvist i Folketinget, er forslagsstilleren optimistisk

Det første borgerforslag under S-regeringen blev behandlet torsdag i Folketinget. Selv om forslaget i sin helhed blev afvist, er hovedforslagsstilleren Tone Olaf Nielsen positiv, idet hun har en forventning om, at dele af forslaget vil blive gennemført
»Uro, ensomhed og uoverskuelighed i betydeligt omfang synes at karakterisere børnenes hverdag«, har Ombudsmanden konkluderet om forholdene på Sjælsmark.

»Uro, ensomhed og uoverskuelighed i betydeligt omfang synes at karakterisere børnenes hverdag«, har Ombudsmanden konkluderet om forholdene på Sjælsmark.

Thomas Lekfeldt

15. november 2019

Flere end 56.000 borgere har skrevet under på et borgerforslag, som torsdag blev behandlet i Folketinget som et beslutningsforslag, B 2.

I korthed vil borgerforslaget forbedre forholdene for børn af afviste asylansøgere. Det skal ske på to måder: Dels ved at sætte en øvre grænse – 18 måneder – for, hvor længe en afvist familie, der ikke har kunnet udsendes, må opholde sig i et udrejsecenter som Sjælsmark, før den skal have en midlertidig toårig opholdstilladelse. Dels ved at give de afviste familier ret til selv at lave mad og børnene ret til at gå i folkeskole.

Samtlige Folketingets partier – måske med undtagelse af Alternativet – afviste tidsgrænsen på 18 måneder. Det ville ifølge ordførerne for S, V, DF, K og LA nemlig betyde, at afviste asylansøgere ville kunne »vente sig til en opholdstilladelse« ved ikke at følge myndighedernes opfordring til at udrejse efter et endeligt afslag på asyl. Heller ikke De Radikale, SF og Enhedslisten kunne støtte den del af borgerforslaget, og de vil derfor stille et ændringsforslag til B 2.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Dorte Sørensen
Eva Schwanenflügel og Dorte Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

P1's Orientering havde også et længere indslag om forhandlingen i Folketinget og her talte de også med 2 af Sjælsmarks børnene, der var i Folketinget for at høre behandlingen af forslaget.