Note
Læsetid: 1 min.

Britta Nielsen-sagen udsat igen

Retten blev hævet efter knap 20 minutter
Indland
23. november 2019

Fredag blev endnu et retsmøde i sagen om den svindetiltalte Britta Nielsen aflyst. Dagen skulle have været brugt på at afhøre nogle af hendes tidligere kolleger. Men Britta Nielsen havde lagt sig syg fra morgenstunden, hvorfor afhøringerne blev aflyst.

Anklagemyndigheden foreslog, at dagen i stedet kunne bruges til at fremlægge dokumentation. Men det ville Britta Nielsen ikke give samtykke til, når hun ikke var til stede. Det oplyste hendes forsvarer, Nima Nabipour, efter en kort telefonsamtale med hende. Retten blev derfor hævet efter knap 20 minutter.

Det får den i forvejen pressede tidsplan i sagen til at skride yderligere. Under det første retsmøde i oktober fik Britta Nielsen et ildebefindende og måtte køres væk i ambulance. Under næste retsmøde var hun sygemeldt, og siden har en tvist mellem forsvarer og anklager om hendes udlevering fra Sydafrika sidste år forhalet sagen.

Dommer Vivi Sønderskov Møller kaldte det fredag »meget, meget uheldigt«, at sagen er blevet så forsinket.

Hun har bedt forsvarer og anklager om at finde plads i kalenderen til en ekstra retsdag. Nima Nabipour har foreslået datoer i februar og marts, men dommeren bad ham fredag om at stramme sig an for at finde nogle tidligere datoer, så sagen kan blive afsluttet.

Næste retsmøde er mandag, hvor der også er indkaldt vidner.

Serie

Britta Nielsen og det store svindelnummer

En tidligere ansat i Socialstyrelsen er tiltalt for at have franarret staten 117 mio. kr. Penge, som var øremærket til nogle af samfundets svageste, er tilsyneladende blevet brugt på dressurheste, dyre biler og safariejendomme.

Hvem er hun, og hvordan kunne svindlen stå på i mindst 25 år, uden nogen opdagede det?

Information følger retssagen og forsøger at finde svar.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her