Læsetid: 4 min.

Døende partidemokrati skal reddes af talenter udefra

På weekendens landsmøde i Venstre rettede Lars Løkke Rasmussen et hårdt angreb på de partisoldater, der netop har væltet ham: De delegerede er helt ude af trit med almindelige vælgere, lød afskedssalutten. Modsvaret kom dog prompte: Venstre stifter særlig talentskole anført af partiets nye håb Tommy Ahlers
I sin afskedstale på Venstres landsmøde i weekenden rettede den afgåede formand, Lars Løkke Rasmussen, et syrligt angreb på sine egne partisoldater: Det organisatoriske bagland, der har væltet ham, er helt ude af trit med vælgerne, lød anklagen fra Løkke, der på billedet trykker hånd med Venstres nye formand Jakob Ellemann-Jensen.

I sin afskedstale på Venstres landsmøde i weekenden rettede den afgåede formand, Lars Løkke Rasmussen, et syrligt angreb på sine egne partisoldater: Det organisatoriske bagland, der har væltet ham, er helt ude af trit med vælgerne, lød anklagen fra Løkke, der på billedet trykker hånd med Venstres nye formand Jakob Ellemann-Jensen.

Henning Bagger

18. november 2019

Først boblede politikerleden frem blandt frustrerede og desillusionerede vælgere, dernæst opstod den omvendte vælgerlede – og nu kommer så medlemsleden blandt enkelte toppolitikere: Væmmelsen ved gamle partimedlemmer og deres bagstræberiske evne til at blokere for tiltag, som ville være populære ude blandt almindelige vælgere.

I sin afskedstale på Venstres landsmøde i weekenden rettede den afgåede formand, Lars Løkke Rasmussen, et syrligt angreb på sine egne partisoldater: Det organisatoriske bagland, der har væltet ham, er helt ude af trit med vælgerne, lød anklagen fra den detroniserede høvding.

Han sagde det ganske vist ikke direkte, men han efterlod ingen i tvivl om, at han opfattede forsamlingen af de i høj grad vestjyske delegerede på landsmødet i Herning som en flok bonderøve, der aldrig rigtigt har forstået hans egen storhed, schwung og statsmandskunst.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Venstre er blevet et svingdørsparti som ingen aner hvor de har. Tror næppe Jacob Ellemann er manden som kan ændre på det.

Per Torbensen, Carl Chr Søndergård og Helle Walther anbefalede denne kommentar

Lad os nu se, måske bliver Ellemann en overgangs figur som HTS blev i S. Hun tog ansvaret på sig og tabte magten 4 år efter med et, et mandat. Sådan kan politik også være, selvom hun vandt valget som største parti. LLR fik magten, fordi DF gik meget frem, såvel som DF gik tilbage 4 år efter, og sikrede V fremgang. Nu er Løkkes tid forbi i dansk politik og tak for det.
Hvis ikke V griber chancen og bygger sig selv op igen, kan der gå rigtig lang tid før det borgerlige DK gendannes. At lade Tommy Ahlers lave fremtidens politik i V. ?????? Det gamle bondeparti synes helt væk, Venstre begynder at være en kopi af socialdemokratiet, og her foretrækker jeg den ægte vare.

Carl Chr Søndergård

Selvom jeg kun et par gange, har stemt mere højreorienteret end sf, så ser jeg Jakob Ellemann som et langt bedre kort, end den noget forbitrede og påtagede (blå)ledelse i socialdemokratiet.

Jeg kan frygte lidt, at Jakob Ellemann kan blive en meget stærk kandidat. Om partiet venstre og deres fnidder, mellem 'by' og 'land' bliver deres opsplitning, som bilagsdværgen vist inderst inde ønsker sig er en fremtidsrealitet? Det må vise sig.

Jeg er dog glad for dette mudrede billede, de højre-orienterede har i baglommen, i form af DF, NB og paludan..

når Uløkken siger "ude af trit med befolkningen", er det så bilagssvindel, underbuksefusk, kvotekongegaver, løkkefondsindbetalinger for statsministersamtaler eller nogle pænt kreative krumspring for ikke at blive trukket i ministerpensionen, han taler om?

Per Torbensen, Tino Rozzo, jørgen djørup, Estermarie Mandelquist, Birte Pedersen, Kim Houmøller, Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen, Helle Walther, Ib Christensen og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar

CCS@ Blå ledelse, nej da, da ikke på nuværende tidspunkt, tværtimod, jeg synes Mette F (S)er bredt favnende til begge sider i folketinget, og sådan kan jeg bedst lide det også er. Det er sundest for DK.

Ole K. Ersgaard

Nej tak til mere "Løkke"
»Borgerlige har kun et enkelt håb. At Venstre taber det næste folketingsvalg. De har brug for at vågne op. Skifte ledelsen ud. Rydde op i folketingsgruppen. Formulere substantielle politiske tanker. Og huske på, hvad borgerlighed er.«

Citatet er fra Eva Agnete Selsings kronik i Berlingske 29. juni 2012. Jeg var helt enig i kronikørens vurdering - dengang. Og er det fortsat.

Lars Løkke Rasmussen og hans støtter har først ødelagt Venstre, dette tidligere så store, stærke og stolte parti. Så samarbejdet i blå blok. Og nu er de i fuld gang med at ødelægge Danmark.

Processen startede faktisk med Venstres daværende formand, Anders Fogh Rasmussen, og er fortsat under Løkke. Der er jo blevet solgt voldsomt ud i den borgerlige politik for at kunne tiltrække lyserøde vælgere i stort antal - ikke mindst fra dele af Socialdemokratiet og Det Radikale Venstre.

Dette bliver ikke mindre problematisk af, at de Konservative er blevet næsten mere radikale end de Radikale. Eller at Liberal Alliance nærmest er ikke-eksisterende. Eller at DF nøjes med at være skødehund for Løkke.

Men det har flere og flere borgerlige vælgere da også opdaget. De er begyndt at søge til Nye Borgerlige.

Det startede ellers så godt: ved folketingsvalget i 2001 opnåede Venstre 31,2 pct., og blev det største parti. I dag står partiet til omkring det halve.

Men hvorfor er det dog gået så galt for Venstre? Der er naturligvis flere årsager. Den væsentligste er, at der ikke føres borgerlig politik. Og det opdager flere og flere Venstre-vælgere.

Løkke er ligesom sin forgænger og deres støtter karrierepolitikere.

De har tilsidesat en borgerlig/liberal kurs - for egne ambitioners skyld - til stor skade for Danmark, hvilket bl.a. ses på landets faldende placeringer på en række internationale ranglister.

Så, ja. Der er behov for et nyt valgnederlag til Venstre.

Ole K. Ersgaard
Erhvervsøkonom MDM, PD
2019-11-24 (Inf)