Læsetid: 4 min.

Finansloven tegner til at blive den letteste i et årti

Forhandlingerne om næste års finanslov er gået ind i den mest dramatiske fase, hvor de bagvedliggende konflikter mellem S-regeringen og de rød-grønne støttepartier vil træde tydeligere frem. Men resultatet er givet på forhånd
S-regeringen vil for alt i verden ikke fremstå alt for venstresnoet. Statsminister Mette Frederiksen (S) forsøger målrettet at placere sig demonstrativt lidt til højre og kopierer dermed – med omvendt fortegn – tidligere Venstre-statsminister Anders Fogh Rasmussen og hans mestertræk med at trække hen over midten.

S-regeringen vil for alt i verden ikke fremstå alt for venstresnoet. Statsminister Mette Frederiksen (S) forsøger målrettet at placere sig demonstrativt lidt til højre og kopierer dermed – med omvendt fortegn – tidligere Venstre-statsminister Anders Fogh Rasmussen og hans mestertræk med at trække hen over midten.

Niels Christian Vilmann

2. november 2019

Udskejelserne er aflyst, allerede inden S-regeringen og de tre støttepartier her i den kommende uge bevæger sig ind i de afgørende realitetsforhandlinger om næste års finanslov.

Finansminister Nicolai Wammen (S) gør en dyd ud af kun at ville køre butikken videre, så finansloven for 2020 i størst mulig udstrækning bliver som det indeværende statsbudget, og S-regeringen har dermed effektivt fået dæmpet forventningerne til, hvad det politiske indhold overhovedet kan blive.

Det største drama ligger umiddelbart i, at tidsfristerne allerede er overskredet, og forløbet lige nu er flere uger bagefter i forhold til den almindelige lovkalender. Men forsinkelserne skyldes alene, at forhandlingerne formelt blev sat meget sent i gang på grund af sommervalget.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Måske, den skulle være færdig ultimo denne måned. Men respekt for, at Wammen siger nej til at blande udlændingepolitik ind i finansloven, som den tidligere regering gjorde. Det skal holdes adskilt. Men hvem er det, der lækker notater fra forhandlingerne både i finansministeriet og i klimaministeriet Radikale?? det er sket før. Under HTS rendte Jelved rundt og lækkede sagde vandrørene. Og selv om Berlingske er så mørkeblå efterhånden i sin journalistik, og dækker hvert rygte optimalt, bare det kan ramme regeringen , så synes de at klare sig okay fortsat.

Eva Schwanenflügel

Der mangler stadig løsninger for de allersvageste i samfundet; kontanthjælpsmodtagere og de på integrationsydelse.
Desværre har det vist lange udsigter, før der sker noget på dette betændte område.

Folk cykler rundt i en evighedskarrusel, og overlever måske, måske ikke.
Det er skammeligt.

https://www.altinget.dk/social/artikel/forfatter-doedeligheden-for-jobpa...

Anker Heegaard, David Zennaro, Birte Pedersen, Mogens Holme og Erik Winberg anbefalede denne kommentar

Resultatet er givet på forhånd - Vi kan ikke stemme os til en forskel.

birgitte andersen, Klaus Lundahl Engelholt, Bjarne Bisgaard Jensen, Anker Heegaard, Birte Pedersen, Flemming Berger, Mogens Holme, Erik Winberg og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

"På overfladen er kravene politisk ubekvemme for S-regeringen. For selv om forslagene er populære i såvel det rød-grønne bagland og blandt De Radikale såvel som langt ind i socialdemokratiske kredse, frygter topministrene, at en stor gruppe afgørende midtervælgere risikerer at blive skubbet væk. Det er nemlig ikke kun eliten, men også den højere middelklasse, der vil blive ramt af flyafgifter, aktietopskat og bankgebyrer."

Hvis det viser sig, at være Socialdemokratiets tanker bag ikke at vise initiativer i klimapolitiske spørgsmål, så er der virkeligt lagt op til en gang socialdemokratisk bullshit.
"En grøn omstilling må heller ikke koste industrielle arbejdspladser" mener Mette Frederiksen, men så kan det blive svært at lukke ned for udvinding af fossile brændstoffer, men det ønsker socialdemokraterne måske heller ikke længere?

Det foruroliger mig, at Mette Frederiksens bekymring for at miste vælgere er større end hendes lyst til at komme i gang med en meningsfuld klimapolitik, der er lavet ud fra faktiske kendsgerninger baseret på forskning, og ikke et excel ark udprintet på højrefløjen.

Måske er det den manglende tiltro til politikerne, der nu får mange større virksomheder til at starte op på grøn omstilling i samarbejde med forskere og videnskabsfolk og det er nok klogt.
Der kommer sandsynligvis ikke til at ske ret meget på klimafronten på Christiansborg, andet end en gang pludder pladder om, hvem der er mest grøn i deres sorte sjæl.