Læsetid: 4 min.

Frederik var tæt på at blive del af høj LGBT-selvmordsstatistik

Frederik Friis tror, at en bedre undervisning i seksualitet i folkeskolen kunne have betydet, at han ikke havde følt sig helt forkert som ung teenager. Måske kunne det have stoppet hans mobbere og i sidste ende have forhindret ham i at komme så langt ud, at han ville forsøge selvmord
Frederik Friis følte sig forkert og blev moppet som teenager, fordi han var homoseksuel. Han mener, at det kunne have gjort en stor forskel, hvis man i seksualundervisningen også havde fortalt om andre seksuelle orienteringer end hetero.

Frederik Friis følte sig forkert og blev moppet som teenager, fordi han var homoseksuel. Han mener, at det kunne have gjort en stor forskel, hvis man i seksualundervisningen også havde fortalt om andre seksuelle orienteringer end hetero.

Mathias Svold

18. november 2019

En følelse af at være forkert dominerede Frederik Friis’ liv, da han var helt ung. Hvorfor, vidste han ikke dengang, men i dag kan han tydeligt se, at det var, fordi der altid blev snakket om pige og dreng, og aldrig dreng og dreng.

Og det var andre drenge, som Frederik kunne lide.

»Det fik mig til at føle: ’Nå, okay er det forbudt, siden ingen snakker om det?’ Så jeg holdt det inde. Jo mere jeg gjorde det, jo tungere følte jeg også, det hele blev. Det gjorde mig virkelig ked af det,« husker nu 20-årige Frederik Friis.

Det lagde ifølge ham selv grundlaget for, at han få år senere kom så langt ud, at han besluttede, at han ville begå selvmord. Og han er ikke den eneste. I en ny svensk-dansk undersøgelse, som Information beskrev torsdag, kan forskere dokumentere, at selvmordsraten blandt homoseksuelle er faldende, men fortsat markant højere end blandt heteroseksuelle.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Thessa Jensen
  • Klaus Lundahl Engelholt
Eva Schwanenflügel, Thessa Jensen og Klaus Lundahl Engelholt anbefalede denne artikel

Kommentarer