Læsetid: 4 min.

Gennem flere år fulgte myndighederne en svindler, mens han sendte store millionbeløb ud af landet

I 2015 blev en svensk direktør og bagmand bag formodet momssvindel politianmeldt, og Skat rykkede ham flere gange for ubetalte millioner i moms. Alligevel fik direktøren lov til at fortsætte med at sende penge ud af landet. »Pinligt for myndighederne,« siger ekspert
En politianmeldt direktør har haft frie hænder til at sende store millionbeløb ud af Danmark. I årene fra 2013 til 2018 førte manden uberettiget næsten 150 millioner kroner ud til virksomheder, han selv ejede i udlandet og efterlod sig en milliongæld i ubetalt moms og skat. Langt størstedelen af pengene blev ført ud efter, at manden blev politianmeldt i 2015

En politianmeldt direktør har haft frie hænder til at sende store millionbeløb ud af Danmark. I årene fra 2013 til 2018 førte manden uberettiget næsten 150 millioner kroner ud til virksomheder, han selv ejede i udlandet og efterlod sig en milliongæld i ubetalt moms og skat. Langt størstedelen af pengene blev ført ud efter, at manden blev politianmeldt i 2015

Illustration: Jesse Jacob/iBureauet

6. november 2019

I mere end fire år har en politianmeldt direktør haft frie hænder til at sende store millionbeløb ud af Danmark.

I årene fra 2013 til 2018 førte manden 149,6 millioner kroner ud til virksomheder, han selv ejede i udlandet. Langt størstedelen af pengene blev ført ud efter, at han blev politianmeldt i 2015.

Seniorrådgiver Lars Krull fra Aalborg Universitet er forarget:

»Det er simpelthen pivhamrende pinligt, at myndighederne ikke har grebet ind her. I denne her sag har man haft alle værktøjer til rådighed for at stoppe manden. Ingen af dem er blevet brugt,« siger Lars Krull.

I Sverige blev manden i april 2018 dømt for at skjule nogle af overførslerne for den svenske statskasse.

Direktøren er svensk statsborger og hedder Karim Bahadori. Dagbladet Information har sammen med Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans kortlagt den svenske direktørs færden i Danmark. Han har haft kontrol med det nu konkursramte danske fødevarefirma IN Import Export Foods.

Michael Rosenmark er chef for Fødevarestyrelsens rejsehold. Han fortæller, at Fødevarestyrelsen længe har haft kendskab til virksomheden IN Import Export og til Karim Bahadori:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Han har sikkert en fin bil, pænt jakkesæt og pænt slips, så ham kan der da umuligt være noget lusk ved.

Eva Schwanenflügel, Erik Karlsen og Mogens Holme anbefalede denne kommentar