Læsetid: 6 min.

Hver tiende hjemløse i København er grønlænder: Mød to af dem her

Særligt i store byer fylder grønlændere meget i en ny undersøgelse af hjemløshed i Danmark. Vi har mødt to af dem: Asser Pivat, der har været hjemløs i Danmark i cirka 15 år, og Ulrik Jeremiassen, der har været hjemløs i seks år. Både billig alkohol og deres netværk er med til at fastholde dem på gaden
Asser Mikkel Nuka Moses Pivat har været hjemløs i årevis, men bor for tiden på et værelse i Herbergscentret Sundholm.

Asser Mikkel Nuka Moses Pivat har været hjemløs i årevis, men bor for tiden på et værelse i Herbergscentret Sundholm.

Sarah Hartvigsen Juncker

11. november 2019

Grønlændere fylder godt op i statistikkerne over hjemløshed i Danmark. Der er blot 16.000 grønlændere i Danmark, men de udgør otte procent af alle hjemløse.

Visse steder er tallet endnu højere: I Aalborg er cirka hver fjerde hjemløs grønlænder, i Odense udgør de 15 procent, og i København er mere end én ud af ti hjemløse af grønlandsk afstamning. Det fremgår af en ny opgørelse foretaget af VIVE, Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, der er blevet omtalt i flere medier.

Information har talt med to grønlændere om, hvordan de havnede der, og hvad de tror, fremtiden bringer for dem.

Asser Mikkel Nuka Moses Pivat

Der bliver talt på fingrene og tænkt grundigt, når Asser Mikkel Nuka Moses Pivat regner sig frem til, hvor længe han har boet på gaden. Han er 52 år gammel, og han regner sig frem til, at han har været hjemløs i cirka 20 år i alt – først fem år i Grønland og derefter 15 år i Danmark. Da han første gang kom til Danmark som voksen, var det, fordi det var dyrere at være alkoholiker i Grønland. I dag er der ikke noget at tage hjem til.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Thomas Tanghus
  • Marie Jensen
  • Carsten Munk
  • David Zennaro
  • Ervin Lazar
  • Anker Heegaard
  • Eva Schwanenflügel
Thomas Tanghus, Marie Jensen, Carsten Munk, David Zennaro, Ervin Lazar, Anker Heegaard og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu