Læsetid: 4 min.

»Hvordan opretter man en fond?«: Britta Nielsen har gemt penge af vejen, mener anklagere

Igen nægtede Britta Nielsen at udtale sig i retten. Til gengæld gik Anklagemyndigheden i dybden med de svimlende krumspring, hun tilsyneladende har kastet sig ud i for at franarre staten 117 millioner kroner – og hvor pengene er blevet af
Til det fjerde retsmøde i sagen mod Britta Nielsen havde de to anklagere (billedet) taget en stak dokumenter med, som skulle vise, præcis hvordan Britta Nielsen angiveligt har franarret Socialstyrelsen 117 millioner kroner, og ikke mindst hvor pengene er blevet af.

Til det fjerde retsmøde i sagen mod Britta Nielsen havde de to anklagere (billedet) taget en stak dokumenter med, som skulle vise, præcis hvordan Britta Nielsen angiveligt har franarret Socialstyrelsen 117 millioner kroner, og ikke mindst hvor pengene er blevet af.

Niels Christian Vilmann

6. november 2019

Indtil videre har vi kun hørt tre ord komme ud af Britta Nielsens mund:

»Ja«, »Godmorgen« og »Britta«. Tirsdag blev ingen undtagelse, da det fjerde retsmøde i sagen mod hende udspillede sig ved Københavns Byret.

Britta Nielsens advokat, Nima Nabipour, sagde fra morgenstunden, at hun først vil udtale sig, når Nabipour føler sig overbevist om, at Anklagemyndigheden har sendt ham alle dokumenter i sagen. Noget, han har sat spørgsmålstegn ved.

Derfor forsøgte han at få retsmødet udskudt til næste uge. Det afviste dommer Vivi Sønderskov Møller imidlertid. Hun afviste også hans krav om, at retten allerede nu skal træffe beslutning om, hvorvidt Britta Nielsen kan dømmes efter en særlig paragraf, som kan forhøje strafferammen fra otte til 12 år. Det spørgsmål vil først blive behandlet senere.

»Er der andet, vi kan bruge tiden på i dag,« spurgte dommeren, da det stod klart, at Britta Nielsen heller ikke denne gang havde tænkt sig at tale.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jens Mose Pedersen

Lille bitte fisk.
Det er meget værre at der i det hele taget har været noget som Satspuljemidler som er taget fra de fattige.
For slet ikke at tale om den fuldt lovlige men umoralske skatteundragese med hjælp af "Dobbelt Irsk", Luxembourgfinter og anden svindel.

John Liebach, Eva Schwanenflügel, Ib Christensen og Carsten Wienholtz anbefalede denne kommentar