Læsetid: 4 min.

Jeppe Kofod er skarp i tonen over for fremmedkrigere – men hans lovudkast er uklart formuleret

Nu har udenrigsministeren sendt lovudkast i høring om stop for bistand fra udenrigstjenesten til fremmedkrigere. En række formuleringer i bemærkningerne til lovudkastet er så upræcise, at det står uklart, hvem der kan blive ramt
Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) var skarp i mælet, da han forleden bebudede en lovændring, der skal stoppe for hjælp fra udenrigstjenesten til fremmedkrigere: »Det gælder alle fremmedkrigere, som rejser ud og tilslutter sig Islamisk Stat eller andre terrorbevægelser. Dem skylder vi absolut ingenting,« blev ministeren citeret for på dr.dk.

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) var skarp i mælet, da han forleden bebudede en lovændring, der skal stoppe for hjælp fra udenrigstjenesten til fremmedkrigere: »Det gælder alle fremmedkrigere, som rejser ud og tilslutter sig Islamisk Stat eller andre terrorbevægelser. Dem skylder vi absolut ingenting,« blev ministeren citeret for på dr.dk.

Johannes Eisele

23. november 2019

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) var skarp i mælet, da han forleden bebudede en lovændring, der skal stoppe for hjælp fra udenrigstjenesten til fremmedkrigere:

»Det gælder alle fremmedkrigere, som rejser ud og tilslutter sig Islamisk Stat eller andre terrorbevægelser. Dem skylder vi absolut ingenting,« blev ministeren citeret for på dr.dk.

Nu er ministerens lovudkast sendt i høring. Ifølge udkastet er den kommende ændring ikke i strid med hverken den folkeretlige sædvaneret eller Danmarks internationale forpligtelser. En gennemlæsning viser dog, at teksten på en række punkter ikke har nær samme skarphed som Kofods udtalelse.

For det første er det uklart, hvor meget bevis Udenrigsministeriets skal have, inden de træffer beslutningen om enten helt at afskære eller begrænse den konsulære hjælp til borgere, der uden tilladelse er indrejst eller har opholdt sig i et område, der er nævnt i straffelovens § 114 j (aktuelt to provinser i Syrien).

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Gert Romme
  • Eva Schwanenflügel
  • Dorte Sørensen
Gert Romme, Eva Schwanenflügel og Dorte Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Det sædvanlige makværk, når det drejer sig om signalpolitik.
Såfremt loven vedtages, kommer vi med sikkerhed til at høre den ene urimelige historie efter den anden om danske statsborgere strandet i udlandet under umenneskelige forhold, hvor det slet ikke 'var meningen' de skulle have været omfattet.

Søren Nielsen, Hans Larsen, Carsten Wienholtz, Bjarne Bisgaard Jensen, Jesper Sano Højdal og Gert Romme anbefalede denne kommentar

Gummiparagraffer er udemokratiske og uforenelige med ideen om et retssamfund. Skræmmende at en S-regering vælger at gå den vej :(

Søren Nielsen, Carsten Wienholtz, Bjarne Bisgaard Jensen og Gert Romme anbefalede denne kommentar

Så må han formulere det klart og konkret, så alle forstår, hvad der menes. Og er det gak, så vil der ikke være flertal, længere er den ikke.

En lovændring, der kan stoppe for hjælp fra udenrigstjenesten til fremmedkrigere, er vel ikke kontroversielt eller ?
Hvad skylder vi fremmedkrigere, som rejser ud og tilslutter sig Islamisk Stat eller andre terrorbevægelser ?

" Dem skylder vi absolut ingenting,"
Det gør kurdere, tyrkerne og iranere heller ikke.
Det drejer sig ikke om at skylde, men om ansvar for egne statsborgere.

Eva Schwanenflügel, Flemming Berger, Jens Erik Starup og Carsten Wienholtz anbefalede denne kommentar

"Ansvar for egne borgere". Hvem har ansvaret for borgere med dobbelt statsborgerskab? Det skulle aldrig have været tilladt at tildele dobbelt statsborgerskab.