Læsetid: 3 min.

Bliver klimaloven for vag? Klimabevægelsen indkalder til krisemøde

Klimabevægelsen er bekymret for, at forhandlingerne om en ny klimalov ikke fører til en bindende og ambitiøs lov. Derfor har de indkaldt politikerne til krisemøde. Støttepartierne mener dog ikke, der er grund til bekymring – endnu
Frederik Sandby, der er medstifter af Den Grønne Studenterbevægelse, er især bekymret for, at klimaloven ikke bliver forpligtende nok. Både når man ser på finanslovsforslaget og et lækket notat fra klimalovforhandlingerne, er der grund til bekymring, mener han.

Frederik Sandby, der er medstifter af Den Grønne Studenterbevægelse, er især bekymret for, at klimaloven ikke bliver forpligtende nok. Både når man ser på finanslovsforslaget og et lækket notat fra klimalovforhandlingerne, er der grund til bekymring, mener han.

Asger Ladefoged

18. november 2019

Klimaordførerne og klimaminister Dan Jørgensen (S) er mandag indkaldt til krisemøde af Den Grønne Studenterbevægelse og miljø- og udviklingsorganisationerne i 92-gruppen.

Organisationerne er bekymrede for, at de igangværende forhandlinger ender med at resultere i en udvandet klimalov.

De Radikale mener dog ikke, der er grund til bekymring, mens Alternativet godt forstår klimabevægelsens reaktion.

Frederik Sandby, der er medstifter af Den Grønne Studenterbevægelse, er især bekymret for, at klimaloven ikke bliver forpligtende nok. Både når man ser på finanslovsforslaget og et lækket notat fra klimalovforhandlingerne, er der grund til bekymring, mener han.

»Det ser ud til, at man vil lave en meget bred klimalov, hvor man inkluderer højrefløjen. Det er i princippet godt, hvis man kan få dem med, men hvis det betyder, at vi får en helt udvandet klimalov uden for eksempel bindende mål og delmål, så er det et problem,« siger Frederik Sandby.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Anker Heegaard
Anker Heegaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels-Simon Larsen

Når det vælter frem med folk, der lige har købt et grønt slips eller grønne øreringe, må man være skeptisk. De mener jo ikke det samme med ordet, grøn. De fleste mener grøn vækst. Hvornår hører man nogen tale om grøn livsform, nedgang i overforbruget, bæredygtig omstilling, lokal fødevareproduktion?
Hvad er det for en omstilling, der ikke må koste noget og ikke må ændre vores luksusliv? Hvem har en vision for et samfund, der ikke skader de kommende generationer? Alternativet havde, og derfor er de røget ud på et sidespor. Befolkningen vil nødig have pungen op af lommen. Det er nok det, politikerne føler, siden vi endnu ikke har hørt, hvad omstillingen koster.

Morten Lind, Thomas Tanghus, Kim Øverup, Kim Vildnis, Erik Winberg, Arne Albatros Olsen, Toke Andersen og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar

Den hastighed klimaforandringerne har nu, er ikke velegnet til en besindig dansk politik.

Niels-Simon Larsen, Vibeke Hansen, Kim Øverup, Søren Bro, Arne Albatros Olsen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Der er al mulig grund til at være betænkelig omkring forløbet af klimaforhandlingerne.
Ikke mindst efter den pludseligt opståede interesse for fremtidens klima hos de borgerlige, hvor den største interesse dog nok mest handler om indholdet i tegnebogen, frem for i hjertet.

Det vil da være fantastisk, hvis vi får en bred politisk klimaaftale, som arbejder med konkrete løsninger, og ikke bare med administrative fiksfakserier.
Jeg tror blot ikke, at den blå interesse er reel, men at det mere er et nødvendigt onde for ikke, at blive løbet over ende på den politiske dagsorden.
Derfor må jeg appellere til, at man straks man opdager, at nogen partier forplumrer forhandlingerne med politik, der ikke fører til konkrete tiltag, siger tak for denne gang, men vi skal videre.
Det vil koste arbejdspladser, men der vil komme nye. Det vil koste mange penge, men der vil også komme nogen ind igen.
Der er ingen acceptabel undskyldning for ikke, at arbejde fokuseret på en ansvarlig klimalov NU.

Niels-Simon Larsen, Thomas Tanghus, Kim Øverup og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Når Tivoli står under vand, kommer den brede accept af nødvendigheden af at forandre livsstil, måske?
Lige nu har jeg ærlig talt svært ved at få øje på ret meget, der virkelig lyser grønt. Ta' fx Kbh. H og deromkring... ok, økologiske og fair trade--tilbud findes, når man leder efter dem, men det er ikke der langt de fleste kunder/vælgere/borgere er! Endnu??
Hvad kommer mon først: Inger Støjberg dropper Coca Colaerne, Coca Cola bli'r grøn og fair - eller skærtorsdag falder på en fredag?

Morten Lind, Niels-Simon Larsen og Kim Øverup anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Jeg er næsten sikker på at socialdemokraterne er alt for konfliktsky mht. til at fornærme nogen med en ny og nødvendig klimalovgivning. For dem handler det primært om de signaler de kan sende til befolkningen.

"Og tro mig julepynten skal nok blive grøn igen i år".

Morten Lind, Niels-Simon Larsen og Thomas Tanghus anbefalede denne kommentar
jan henrik wegener

Det virker som om nogle mener klima og relaterede problemer har nationale løsninger.
Måske skulle man droppe alle forestillinger om "grønne stormagter"?

i Venedig blev politikerne, af hensyn til 1%-erne, også ved med at udskyde handling......
Herhjemme viser man dog handlekraft ved at komme efter brændeovnsejere og i øvrigt straks (i 2035) begynde at gøre noget drastisk (hvis altså ikke det er alt for dyrt.)

Lad os give Socialdemokratiet ½ til max. 1 år mere. Og hvis de så stadig er fodslæbende - lad os få et nyt valg. Selv om den enkelte dansker piver, når det rammer hans pengepung, tror jeg alligevel at flertallet efterhånden godt kan se, at vi skal have nogle politikere der tør gennemføre den nødvendige grønne lovgivning - alle skal blot forpligtes til at bidrage så ingen "kører på frihjul".

Niels-Simon Larsen

Det varer ikke længe, før vi bliver præsenteret for den grønne regning, og hvis vi ikke gør, er det hele bare en omgang øregas.
Problemet består af to ting:
1. Vores søde arbejdsgivere skal have nogle flere penge til at skabe arbejdspladser.
2. Hvis vi ikke vil have gule veste i gaderne, må der hverken skæres på det ene eller det andet.
Kort og godt: Alle skal have mere, og hvis de ikke får det, så laver de ballade.
Naturen kan ikke bære mere frådseri, og det er den grænse, alle skal blive sig bevidst, og hvis vi ikke vil det, så braser det hele sammen. Det foregår ved, at moder natur tage krabasken frem, og så står himmel og jord i et.