Læsetid: 4 min.

Med de nye klimapartnerskaber kommer erhvervslivet til at spille en hovedrolle i den grønne omstilling

Regeringens 13 nye klimapartnerskaber, der skal få erhvervslivet til at bidrage til 70 procents reduktion af drivhusgasser, møder ros fra flere sider. I sidste ende er ansvaret for den grønne omstilling dog politisk, understreger eksperter
Erhvervsminister Simon Kollerup (S) og CEO hos Mærsk, Søren Skou, bliver interviewet under mødet på Marienborg om regeringens klimapartnerskaber med erhvervslivet.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) og CEO hos Mærsk, Søren Skou, bliver interviewet under mødet på Marienborg om regeringens klimapartnerskaber med erhvervslivet.

Niels Christian Vilmann

14. november 2019

Fremover kommer 13 fremtrædende topchefer fra det danske erhvervsliv til at spille en afgørende rolle for, at Danmark når i mål med den ambitiøse målsætning om 70 procents reduktion af drivhusgasser i 2030.

Det er i hvert fald ambitionen med de 13 klimapartnerskaber med forskellige dele af erhvervslivet fra fly- til fødevarebranchen, som regeringen præsenterede onsdag. De nye partnerskaber skal bidrage med konkrete forslag til løsninger og teknologi, der kan sænke Danmarks drivhusgasudledning

»Vi vidste ikke, om vi kunne få de tunge drenge og piger i gang. Men det kunne man. Det er jeg glad for og taknemmelig over. Jeg er sikker på, at vi er kommet mange skridt nærmere en klimareduktion på 70 procent,« lød det fra statsminister Mette Frederiksen (S) under præsentationen af partnerskaberne på Marienborg.

Ud over de 13 partnerskaber oprettes et Grønt Erhvervsforum, hvor blandt andet flere ministre, formændene for klimapartnerskaberne, repræsentanter fra fagbevægelsen og eksperter vil deltage. Forummet skal bruges til at følge og koordinere udviklingen i partnerskaberne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Anker Heegaard
Anker Heegaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er en glimrende idé med klimapartnerskaber, så længe det er et helhjertet projekt i fællesskabets interesser, og ikke et partnerskab for egen vindings skyld.
Det er brede løsninger som denne, der efter min mening er vejen frem, hvis vi skal komme i mål med vores klimaløsninger.
Det var så politikerne og virksomhederne der fik sat sig sammen, men hvad med de brede masser … befolkningen, vælgerne, Hr. og Fru Hansen?
Der er stadig alt for mange med hovedet for langt oppe i egen bag, som "fandengaleme ikke skal have lavet om på deres levevis …. den er nemlig fin nok!" Hvad med alle dem?
Fagforeninger og andre foreninger må på banen og tage del i formidlingen af klimaproblemerne og de løsninger, der er i spil for at bremse/stoppe dem.
Det er yderst vigtigt, at ALLE tager ejerskab i løsningen af klimaændringerne, selvom det egentlig er mere behageligt, at fede den i en liggestol med all inclusive under sydlige himmelstrøg 2-3 gange om året.
Husk klimastrejken den 29. november, som finder sted mange steder i landet.

Jesper Jørgensen

Hvis klimaforbedringer er, at lime 6 dåseøl sammen, i stedet for at putte dem i krympeplastik, ja så gør disse fætre noget for klimaet. Hvis formålet er at bremse fossilt brændstof i en stejl nedadgående kurve og afbøde de værste effekter af klimaændringer, så er det vist ligesom at sætte 10 ræve til at diskutere udfasning af høns som fødekilde. Ideen om at kapitalen kan overtales til fornuft og selvregulering burde være modbevist, især gennem de sidste 10 år! Men typisk at det er socialdemokratiet som er fadder til disse naive forestillinger.

jens christian jacobsen, Flemming Berger og Werner Gass anbefalede denne kommentar