Læsetid: 3 min.

Organisationer til regeringen: Spild ikke tiden med at lave nye grænser for fattigdom

Børneorganisationer kritiserer regeringen for ikke umiddelbart at ville anerkende Danmarks Statistiks definition af, hvornår man er fattig i Danmark
13. november 2019

Det hjælper ikke fattige børn i Danmark at ændre på definitionen af, hvornår man er fattig.

Sådan lyder det fra Red Barnet og Børns Vilkår som reaktion på interviewet med Socialdemokratiets socialordfører, Camilla Fabricius, der siger, at den fattigdomsgrænse, som er udarbejdet og bruges af Danmarks Statistik i dag, af og til har »afsporet« debatten om fattigdom.

»At rykke definitionen hjælper ikke så meget som ét barn. Derfor skal vi ikke spilde tiden med at formulere en ny fattigdomsgrænse, når vi allerede har et mål for, hvornår man er relativt fattig,« siger generalsekretær for Red Barnet, Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun bakkes op af Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår.

»Der er ikke grund til at bruge tid på en diskussion af den ene eller den anden definition af fattigdom. Vi ved, at der er et stort problem, og det vil være en tragedie, hvis bekæmpelsen af fattigdom fordufter i diskussionen om grænser,« siger han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Anker Heegaard
  • Marianne Stockmarr
Eva Schwanenflügel, Anker Heegaard og Marianne Stockmarr anbefalede denne artikel

Kommentarer

Man må håbe for S regeringens bombastiske udmeldinger på flere områder, at det ikke er de fattige, de hjemløse, og landets skæve eksistenser, som har stemt socialdemokratisk. For det er vist ikke længere deres parti. Hvem der egentlig kan stå bag deres politik er jeg begyndt at undresover.

Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel, Ebbe Overbye og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Der er med fattigdom lidt ligesom med dumhed, der er alligevel ingen grænser når det kommer til stykket.

Flemming Berger, Eva Schwanenflügel og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Det eneste vi har hørt fra Mette Frederiksen er hendes tredsættende planer om at rede klimaet. Alt om voksende ulighed, nedbabering af landet sygehuse, ældrepleje, skoler, daginstitutioner, nedslidte syge og ledige er skubbet langt ned bagerst i køen. Så meget til genopretning af de Socialdemokratiske værdier.

Bjarne Bisgaard Jensen, Mogens Holme, Eva Schwanenflügel og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar

Nu stod Mette Frederiksen som beskæftigelsesminister bag fleksjob- og førtidspensionsreformen i 2012 sammen med V, K, LA, RV og SF. Så det burde ikke overrasker nogle, at hun (og S) ikke regner de fattige, syge og arbejdsløs for noget værd udover som stemmekvæg.
En ting havde kommunisterne da ret i når de i tidernes morgen omtalte Socialdemokraterne for klasseforræder...det har tilsyneladende ikke ændret sig, for partiet er og vedbliver med at være middelklassens parti.