Læsetid: 2 min.

Partier kræver redegørelse efter ny udvikling i teledata-skandale

Enhedslisten, De Radikale og Dansk Folkeparti vil have svar på, om der blev reageret, da Rigspolitiets ledelse blev advaret om problemer med teledata. Advarslen kom, ni år før teledatasagen kom frem i offentligheden
Jørn Holm-Pedersen arbejdede i 13 år med at analysere teledata i Rigspolitiet. I august 2010 sendte han en mail til en leder i Nationalt Efterforskningsstøttecenter (NEC) om fejl i teledata, som han havde modtaget fra Rigspolitiets telecenter.

Jørn Holm-Pedersen arbejdede i 13 år med at analysere teledata i Rigspolitiet. I august 2010 sendte han en mail til en leder i Nationalt Efterforskningsstøttecenter (NEC) om fejl i teledata, som han havde modtaget fra Rigspolitiets telecenter.

Catrine Ertmann

22. november 2019

Reagerede Rigspolitiets ledelse, da en medarbejder i 2010 advarede om alvorlige problemer i den enhed, der håndterer teledata?

Det kræver Dansk Folkeparti, Enhedslisten og De Radikale svar på, efter at den tidligere medarbejder Jørn Holm-Pedersen torsdag stod frem i Information.

»Vi skal lige huske på, at det kan være sådan, at uskyldige er blevet dømt, og skyldige er gået fri. Så vi har brug for, at justitsministeren fortæller, hvad man har gjort med de oplysninger fra den pågældende medarbejder,« siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup.

»Det ville jo være udmærket, hvis man i 2010 udbedrede de problemer, der var, men det ser bare ikke ud til at være tilfældet. Ellers havde vi jo ikke haft teledatasagen nu,« siger han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Bjarne Andersen
  • Eva Schwanenflügel
Bjarne Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Welcome to the Banana-state in the North.. :-(

Anne-Marie Krogsbøll, Carsten Wienholtz, Jesper Frimann Ljungberg, Gert Romme, Knud Chr. Pedersen, Egon Stich og Bjarne Andersen anbefalede denne kommentar

Når vi ligefrem forærer banditterne i habitter penge for at svindle os, er det svært at få øje på deres motivation til at stoppe. Lille risiko for at blive opdager, og hvis man bliver taget: " Her er der nogen penge, din svindler."

Carsten Wienholtz, Anne-Marie Krogsbøll og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

Har ledende politifolk mon fået lønbonus for opklaringsmål i den forgangne periode? Man kan i hvert fald godt få en tanke, at det ikke er retssikkerheden (især andres), der har fyldt mest i deres behovspyramide...

Magt korrumperer, og det gør lønbonusser også...

Eva Schwanenflügel og Carsten Wienholtz anbefalede denne kommentar