Læsetid: 9 min.

»Simon Emil har snart indtaget alle positioner i udlændingedebatten«

Simon Emil Ammitzbøll-Bille har stiftet det nye parti Fremad blandt andet for at udfordre de øvrige blå partiers udlændingepolitik. Partistifteren har dog selv igennem flere år stemt for udlændingestramninger og beskrives af flere som en ’hardliner’. Information tegner et portræt
Simon Emil Ammitzbøll-Bille har blandt andet forklaret sin udmelding af Liberal Alliance med, at han ønskede, at partiet gik i opposition til den udlændingepolitiske linje, som han kaldte »Støjberg-linjen«. Men samtidig har han altså selv som minister i næsten tre år stemt for disse stramninger.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille har blandt andet forklaret sin udmelding af Liberal Alliance med, at han ønskede, at partiet gik i opposition til den udlændingepolitiske linje, som han kaldte »Støjberg-linjen«. Men samtidig har han altså selv som minister i næsten tre år stemt for disse stramninger.

Sigrid Nygaard

9. november 2019

En af strammerne i Liberal Alliance, ham der har udviklet partiets udlændingepolitik, og den der flere gange har banket folketingsmedlemmer fra det liberale parti på plads, når der skulle stemmes for symbolpolitiske tiltag som imamlov og tvungent håndtryk, som i fleres øjne stred mod partiets dna.

Sådan beskriver flere kilder tæt på Simon Emil Ammitzbøll-Bille den tidligere topfigur og minister.

I den forgangne uge har Simon Emil Ammitzbøll-Bille stiftet partiet Fremad sammen med sin tidligere kollega fra Liberal Alliance, Christina Egelund. Det er anden gang i sit politiske liv, at han stifter et parti, og det er det fjerde parti, han er medlem af.

Han har blandt andet forklaret sin udmelding af LA med, at han ønskede, at partiet gik i opposition til den udlændingepolitiske linje, som han kaldte »Støjberg-linjen«. Men samtidig har han altså selv som minister i næsten tre år stemt for disse stramninger.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
  • Mandatar Torben Wilken
Ejvind Larsen og Mandatar Torben Wilken anbefalede denne artikel

Kommentarer

Mandatar Torben Wilken

Politik er en interessant og uforudsigelig størrelse, spændende, men til tider også trættende
Så man kommer til at tænke på mundheldet: ” Gammel vin på nye flasker”.
Udlændingepolitik rør ved det inderste i mennesker, Deres indre forståelse og grundlæggende medmenneskeligt fundament. Intet er dog så ”helligt”, at det ikke kan påvirkes. Historien er fuld af sådanne eksempler her på. De mest alvorlige, har udviklet sig til væbnet konflikter og regulære forfølgelser af mennesker med en anden opfattelse end den man selv besidder. Ingen nævnt – ingen glemt.
Når det drejer sig om politik, er det andre mekanismer det tæller. Her skal man ikke varetage egne opfattelser, MEN sikre sig opmærksomhed i medierne og formulere sig på en måde, som legaliserer handlingerne.
Man skal sikre sig stemmer og her gøres alle virkemidler legale, bare de leverer opmærksomheden og heraf stemmer på valgdagen. Det der siges, er ikke nødvendigvis det samme som man selv mener og står inde for. Det skal røre ved det, som netop nu er oppe i tiden. Kan man tilsætte ingredienser som frygt, terror-trusler, opfundet til formålet, er det et tilsyneladende acceptabelt krydderi, der skaber pressens interesse og spørgelyst.
Det gamle ordsprog om ”Tomme tønder buldrer mest!, viser sig som en realitet. Se bare på den ”midlertidige grænsekontrol” af 6. januar 2016 på Kastrup lufthavns jernbanestation mod Sverige. Grænsekontroller mellem Danmark og Tyskland i Sønderjylland- Den forhindrer ikke nogen ”Terrorister” i at komme ind i Danmark og det er ikke Tyskland, mig bekendt, der har anmodet om den. Prisen ud over omkostningerne, er en øget kriminalitet med indbrud og lange opklarings tider.
Hvad har alt dette med Udlændingepolitik og især Simon Emil Ammitzbøll-Bille at gøre. Jo det er denne danske politikkers grundbog. Find emner og brug dem ukritisk, Ala Dansk Folkepartis recept, ”bliv set- bliv hørt – helst hver dag, det giver stemmer og så syng/nyn ”Admiralens vise” ”Stå aldrig til søs, lad de andre stå…”
Simon Emil Ammitzbøll-Bille, med kælenavnet ”Lille Bille Emil” nyder selv stor gavn af befolkningens store tolerance, for retten til at være lidt anderledes end flertallet, en ret vi giver ham uden, at han skal sige tak med et håndtryk!
Udlændingepolitikken, som i sin seneste grundsubstans, blev kreeret af tidl. Statsminister Anders Fogh Rasmussen i 2002, som ville lovgive om, hvem danske statsborgere måtte/skulle kunne gifte sig med, hvis man ville fortsætte med at leve i Danmark, nemlig ikke med muslimer og bestemt ikke med fætre & kusiner. Det der fik mig til at skabe ”Sveriges-løsningen samme forår i 2002, og som betød, at disse ulykkelige mennesker måtte udnytte bevægelses-direktivet ”2004/38/eu og udrejse midlertidig, f.eks. til Malmø og så returnere tilbage til Danmark og dermed blive lovligt omfattet af EU-retten.
Retten til selv at vælge den måde man vil indrette sig og med hvem, man ville leve sammen med i et parforhold og få børn med, ”ER IKKE ET POLITISK EMNE” – det er en ret alle borgere har jf. EMRK (menneskerettighederne). Denne ret har vores ven Simon Emil Ammitzbøll Bille selv benyttet sig af, samt fået glæde af i sit samliv, helt uden andres indblanding eller lign. spørgsmålstegn. Den samme ret skal bare ikke gælde andre danske statsborgere, forstå det dem der kan, jeg har det bare svært og jeg har dog kendt samme Simon Emil Ammitzbøll-Bille fra dengang han sammen med Morten Østergaard (MF)(R) sad ovre i ”Proviantgården”.
Hele den danske Udlændingelovgivning har udviklet sig til et ”Embedsmakværk” med ansøgningsskemaer selv der, hvor der efter EU-reglerne kun skal ske en registrering. Familiesammenføring efter EU- reglerne er et ansøgnings-kompendium på tætskrevne 33 sider og hvor de samme spørgsmål bliver gentaget i håb om, at ansøgeren, helt ør i hovedet, svare måske lidt forskelligt på det samme spørgsmål. Rettigheden i.h.t. ”Privatlivets fred tilsidesættes groft igen og igen. Det er naturligvis særligt pinligt, når det betænkes, at Direktiv 2004/38/eu er skrevet af den danske eu-parlaments medlem og daværende vicestatsminister Bendt Bendtsen (K) og er et fornemt direktiv respekterer de gældende internationale konventioner og danske grundlæggende rettigheder. Man skulle jo, måske med rette, kunne forvente, at forfatteren ville vise sit mesterværk den opmærksomhed, at misfortolkninger og især betydningen og dermed forskellen på ordet ”REGISTRERING” og ”ANSØGNING”. Disse to ord har hver sin klare betydning og en registrering er det vi foretager, når vi f.eks. skifter adresse, og går ti kommunens Borgerservice for at få den nye adresse registreret. Her skal vi ikke ”Ansøge” med et digert værk med oplysninger om HVORFOR og HVORDAN vi kan bevise rigtigheden af f.eks. en adresse flytning.
Det er mit håb, men bestemt ikke lig en forventning, at Simon Emil Ammitzbøll-Bille vil forklare sin detaljerede opfattelse for alle de afstemninger han i Folketinget har givet på Udlændingelovgivningens område og her oplyse konkret hvad der fik ham til at stemme, som han rent faktisk gjorde. De afspejler jo hans politiske standpunkter.
Fremad i skoene og vis dine politiske overbevisningers mod. Fremtiden for dansk politik er ikke mere af det samme, men et reelt og faktisk Folkestyre, hvor politikkerne er ordholdende, reelle, troværdige lovlydige. Hvis ikke, vil det gå FREMAD ilde ved først givne lejlighed. I mellemtiden kan du nynne den søde sang der indeholder linjerne: ” minderne har jeg jo stadig klar”& ”Glemmer du så husker jeg alt!”
Torben Wilken, Mandatar

Elisabeth From, Eva Schwanenflügel, Christel Gruner-Olesen, Søren Kramer, Ole Frank, Bjarne Andersen, Tommy Clausen og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Partiet Fremad... Det lyder nærmest som noget fra en Scherfig-roman :p

Karsten Lundsby, Anders Reinholdt, Carsten Wienholtz, Elisabeth From, Eva Schwanenflügel, Søren Kuhn, Mandatar Torben Wilken, Ejvind Larsen, Tommy Clausen og Jaan Kilbouy anbefalede denne kommentar

... men hvor er det rart at nogen stifter det der parti som har den egenskab at hvis vi bare alle sammen stemmer på det bliver alting godt. Alle bakker går nedad, og solen skinner altid...

Nej , hvad jeg er træt af denne vendekåbe, En levebrødspolitiker af format. På det private arbejdes marked kunde han ikke klare sig, derfor blev han politiker, de der stemmer på ham har mistet al fornuft.

Peter Beck-Lauritzen, Karsten Lundsby, Carsten Wienholtz, Elisabeth From, Eva Schwanenflügel, Mandatar Torben Wilken, Jens Erik Starup og Ole Frank anbefalede denne kommentar