Læsetid: 7 min.

Slaget om Sjælsmark: Magtkampe mellem myndigheder og dyre uønskede beboere

Sjælsmark blev etableret af en rød regering under protester fra lokalbefolkningen. Lige siden har udrejsecenteret og især forholdene for dets børn vakt debat, og dette forår endte det med at blive et af de helt store temaer i valgkampen. Til april sættes børnene fri af den nedlagte kaserne. Dette er historien om børnene på Sjælsmark
Over hundrede beboere fra Udrejsecenter Sjælsmark demonstrerede i november 2018 foran Udlændingestyrelsen for bedre forhold. Herunder bedre undervisning for børnene og mulighed for selv at lave mad.

Over hundrede beboere fra Udrejsecenter Sjælsmark demonstrerede i november 2018 foran Udlændingestyrelsen for bedre forhold. Herunder bedre undervisning for børnene og mulighed for selv at lave mad.

Tobias Nilsson

26. november 2019

Sjælsmark var udrejsecenteret, der skulle få de afviste asylansøgere til at rejse hjem, hvor de kom fra.

I 2013 besluttede Helle Thorning-Schmidts regering sammen med Enhedslisten og Liberal Alliance at omdanne en nedlagt kaserne i Nordsjælland til et udrejsecenter. Dermed tog regeringen »et nyt skridt for at styrke arbejdet med at få flere afviste asylansøgere til at rejse ud af landet«, stod der dengang på Justitsministeriets hjemmeside. Centeret skulle både huse kriminelle og ikkekriminelle afviste asylansøgere.

De mennesker, der ikke var forfulgt eller havde grundlag for asyl i Danmark, skulle indse, at der »ingen fremtid« var i at sidde i et asylcenter og i stedet for rejse tilbage, tilføjede justitsminister Morten Bødskov (S). 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Bent Gregersen
  • Christian Mondrup
  • Thomas Tanghus
  • Kristian Nielsen
  • erik pedersen
  • Dorte Sørensen
Eva Schwanenflügel, Bent Gregersen, Christian Mondrup, Thomas Tanghus, Kristian Nielsen, erik pedersen og Dorte Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu