Læsetid: 2 min.

Spørgsmålet er nu, om De Konservative og Venstre er ved at bytte udlændingepolitik

I mange år har De Konservative anlagt en mere moderat udlændingepolitisk linje end Venstre. Men for nylig fandt partiet sammen med DF og Nye Borgerlige imod Venstre og Socialdemokratiet, og nu har partiet taget imod udlændingestrammeren Marcus Knuth
Marcus Knuth har tidligere gjort sig bemærket ved at glæde sig over det yderligtgående AfD’s markante fremgang ved det seneste forbundsvalg i Tyskland, fordi det »forhåbentlig vil sikre en mere ansvarlig indvandringspolitik«.

Marcus Knuth har tidligere gjort sig bemærket ved at glæde sig over det yderligtgående AfD’s markante fremgang ved det seneste forbundsvalg i Tyskland, fordi det »forhåbentlig vil sikre en mere ansvarlig indvandringspolitik«.

Anders Rye Skjoldjensen

30. november 2019

Udlændingestrammeren Marcus Knuths skifte fra Venstre til De Konservative åbner for spørgsmålet om, hvorvidt en forskydning er i gang mellem partierne i den borgerlige blok.

Længe har det været sådan, at De Konservative har anlagt en mindre markant, mere moderat udlændingepolitisk linje end Venstre, der særlig med Inger Støjberg (V) som udlændinge- og integrationsminister gjorde den stramme udlændingepolitik til sit definerende projekt. Og så sent som i begyndelsen af sommerens valgkamp gik De Konservatives politiske ordfører, Mette Abildgaard, op imod Inger Støjberg.

Ministeren havde kategorisk afvist at forbedre forholdene for børnene på udrejsecentret Sjælsmark. Men i Politiken annoncerede Mette Abildgaard og Liberal Alliances Laura Lindahl, at de ønskede at lade familierne lave mad selv i centret – og at de var parate til at gå sammen med venstrefløjen og De Radikale for at få reglerne ændret.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kim Folke Knudsen
  • Eva Schwanenflügel
  • Morten Wieth
Kim Folke Knudsen, Eva Schwanenflügel og Morten Wieth anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jeg hader vender kåber, der snyder sine vælgere.

Hanne Ribens, Carsten Wienholtz, Helle Walther, Eva Schwanenflügel, Marianne Kjær og Birte Pedersen anbefalede denne kommentar

Ja. Puha. Man ser det for sig. Når staklerne Abilgaard og Pape kommer på arbejde - eller hvad de nu kalder det. Så har Jarlov, Khader og Knuth allerede ligger i timer på måtterne i Folketingets fitnessrum, hvor den står på udlændingepolitiske armbøjninger, og selvpineri og national stolthed med Joachim B. Olsens letbrugte håndvægte, og bagefter - med Pia som overdommer -i iskoldt bad uden så meget som et gæstearbejderhåndklæde som forhæng.

Tillykke til de Konservative!

Kim Folke Knudsen, Lene Krathmann Pedersen, Helle Walther, Carsten Munk, Elisabeth From, Eva Schwanenflügel, Marianne Kjær, Birte Pedersen og David Joelsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Tja, når man pludselig ikke har mere at skulle have sagt i bondepartiet, må man hellere profilere sig ved at flytte til godsejerpartiet..
Hjem, kære hjem.

Hanne Ribens, Carsten Wienholtz, Hans Larsen, Helle Walther, Tonny Helleskov, Maj-Britt Kent Hansen, Erik Fuglsang, Jan Jensen og Elisabeth From anbefalede denne kommentar

Tror nu mere det er egen profil der skal luftes. Konservative og Venstre var enige med S om Sjælsmark, Mint, og folk skal forsørge sig selv, så længe de er her. Det med lempelser er ordfnidder, der er ikke lempet på antal der ankommer eller andre ting, som er rigtig væsentlige, men der skal jo ikke strammes for stramningens skyld, det giver ingen mening. Og her er de yderliggående blå partier, DF, nye borgerlig og Stram kurs helt gakkede ind i mellem.
Blå blok vil krakelere en tid, og hvis ikke Radikale snart besinder sig, går det rød stue ligesådan.

Kim Folke Knudsen

Så skal vi til idet igen: bytte bytte parti. Marcus Knuth er velkommen til at skifte mening og til at skifte politisk standpunkt. Det må være hans egen personlige sag.

Men hvor ville det have klædt Marcus Knuth, hvis han i maj måned 2019 havde Udtalt. Jeg ser mig nu som konservativ og ikke som Venstremand. Jeg stiller op til det kommende Folketingsvalg for Det Konservative Folkeparti.

Men det gjorde Marcus Knuth ikke. Han ventede med partiskiftet til efter valget. Vis at du er en hæderlig politiker Marcus Knuth tag konsekvensen af dit stemningsskifte. Meddel os vælgere, at du stiller din Folketingsplads til rådighed for partiet Venstre, og at du fremover vil bestræbe dig på at kunne opstille for Det Konservative Folkeparti.

Carsten Wienholtz, Hans Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Knuth havde ganske sikkert forventet at hans udråbelse af Ellemann som "politisk unikum" ville sikre ham en post, der fremhævede hans uomtvistelige talent for selvpromovering.

Istedet blev han ordfører for Arktis, hvilket der muligvis ikke er så mange stemmer i..?

Knuth stillede op til Københavns borgerrepræsentation for at fremme turismen på Lolland, ifølge Slotsholmen på DRP1 i 2017. Og venstrevælgerne var dumme nok til at få ham ind. Han har efterfølgende ikke udrettet en flyvende skid.
Iøvrigt betragter han BR som 2 månedlige aftenmøder, der lige skal overståes... Og så giver den slags poster jo oftest lidt andre lønsomme kødben i form af bestyrelsesposter, han kan gnave lidt i.