Læsetid: 3 min.

Støjberg-sagen: Her er de otte vigtigste punkter i udkastet til kommissoriet

Det samlede forløb, ministerens instruks, forholdet til konventionerne, oplysningerne til Ombudsmanden og Folketinget skal undersøges … Det bliver en travl kommission, der i løbet af to år skal kulegrave Inger Støjbergs instruks om adskillelse af unge par
Den 10. februar 2016 udsendte Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet en instruks, der havde form som en pressemeddelelse. Her gav Inger Støjberg (V) besked om, at fremover måtte »ingen« asylpar, hvor den ene eller begge er mindreårig, indkvarteres sammen.

Den 10. februar 2016 udsendte Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet en instruks, der havde form som en pressemeddelelse. Her gav Inger Støjberg (V) besked om, at fremover måtte »ingen« asylpar, hvor den ene eller begge er mindreårig, indkvarteres sammen.

Niels Christian Vilmann

6. november 2019

Inden for to år skal den kommende kommission have afsluttet sine undersøgelser af den sag, som Venstres nyvalgte næstformand, Inger Støjberg, ikke har kunnet slippe fri af: Sagen om hendes instruks i februar 2016 om adskillelse af »barnebrude«, som den tidligere minister udtrykte det.

Kommissionen tager ikke navn efter Inger Støjberg, men kaldes i stedet for Instrukskommissionen efter den instruks, som hun udsendte i 2016. Det er justitsminister Nick Hækkerup (S), der har forhandlet udkastet på plads med De Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet.

Her er de otte vigtigste punkter i udkastet, som nu er sendt til Folketinget.

1. Det samlede forløb

Ifølge udkastet skal kommissionen »undersøge og redegøre« for »det samlede begivenhedsforløb, som knytter sig til statslige myndigheders generelle administration og håndtering af konkrete sager« om indkvartering af gifte eller samlevende asylansøgere, hvoraf den ene var mindreårig.

I alt blev 23 par adskilt efter instruksen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Katrine Damm
  • Dorte Sørensen
  • Michael Svennevig
Eva Schwanenflügel, Katrine Damm, Dorte Sørensen og Michael Svennevig anbefalede denne artikel

Kommentarer