Læsetid: 5 min.

Syrienkriger havde sin fætter ansat i fleksjob i formodet momssvindelfirma

En svindelanklaget mand fik fleksjobydelse for at arbejde i et firma, der efterlod sig en milliongæld til det offentlige. Ifølge vidneforklaringer i Københavns Byret var firmaet kontrolleret af en dansk syrienkriger
En svindelanklaget mand fik fleksjobydelse for at arbejde i et firma, der efterlod sig en milliongæld til det offentlige. Ifølge vidneforklaringer i Københavns Byret var firmaet kontrolleret af en dansk syrienkriger

Rasmus Raun Westh

26. november 2019

Københavns Kommune betalte fleksjobydelse til en mand ansat i et formodet svindlerfirma, som en dansk syrienkriger stod bag. Det fremgår af en dom fra 2018, som Information og Finans har fået aktindsigt i.

Firmaet, der handlede med sodavand, efterlod sig en gæld til det offentlige på tre millioner kroner, mens andre kreditorer måtte se langt efter 3,4 millioner kroner, da firmaet gik konkurs i 2014.

Manden, der ifølge vidneforklaringer i Københavns Byret stod for selskabet, var en dansk Syrien-kriger, der har været centralt placeret i et omfattende formodet svindelnetværk, som Information og Finans igennem de seneste måneder har afdækket.

Vi har valgt at kalde ham Kemal af hensyn til hans families sikkerhed. Kemal var ikke selv på anklagebænken i sagen, da PET i 2016 har vurderet, at han »med stor sandsynlighed« er blevet dræbt i Syrien som IS-kriger.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Søren Kramer
  • David Zennaro
  • Søren Veje
  • Torben Lindegaard
Søren Kramer, David Zennaro, Søren Veje og Torben Lindegaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu