Note
Læsetid: 1 min.

Trump truer med at stoppe for hjælpen til skovbrandene i Californien

»Hvert år, når brandene hærger, og Californien står i flammer, sker der det samme. Så kommer han (guvernør Gavin Newsom, red.) til den føderale regering og beder om økonomisk hjælp. Det slutter nu. Få styr på dine ting, guvernør,« skrev præsidenten på Twitter
»Hvert år, når brandene hærger, og Californien står i flammer, sker der det samme. Så kommer han (guvernør Gavin Newsom, red.) til den føderale regering og beder om økonomisk hjælp. Det slutter nu. Få styr på dine ting, guvernør,« skrev præsidenten på Twitter

Yuri Gripas

Indland
5. november 2019

Der er ikke nogen hjælp at hente hos den amerikanske præsident eller i statskassen til at få bremset de omfattende og ødelæggende skovbrande, der de seneste to uger har hærget i Californien. Det meddelte Donald Trump søndag dansk tid.

»Guvernøren ved ikke, hvad han laver. Han er som et barn. Jeg har sagt til ham i to år, at de må tage sig af det. Hvert år er det Californien. Det er sjældent nogle andre steder,« sagde præsidenten.

Donald Trump kritiserede, hvordan Californien efter hans opfattelse »er på vej i helvede« med »hjemløse, de ikke tager sig af, nåle overalt i gaderne og skrald, der flyder i havet«. Skovbrandene kommer oven i alt det, sagde præsidenten.

Senere samme dag gik han på ny til angreb på guvernøren på det sociale medie Twitter.

»Hvert år, når brandene hærger, og Californien står i flammer, sker der det samme. Så kommer han (guvernør Gavin Newsom, red.) til den føderale regering og beder om økonomisk hjælp. Det slutter nu. Få styr på dine ting, guvernør,« skrev præsidenten.

Nogle timer senere svarede guvernør Gavin Newsom på Trumps kritik:

»Du tror ikke på klimaforandringer. Du er fritaget fra denne samtale,« skrev guvernøren på Twitter.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Nævnte han, at de skulle rive skovbunden, lissom finnerne? :D