Læsetid: 6 min.

Mange unge vil ikke sættes i bås seksuelt

Kun ganske få unge kvinder definerer sig som homoseksuelle i den store undersøgelse af danskernes seksualitet. Og et stort flertal af de ikkeheteroseksuelle unge definerer sig som uafklarede seksuelt. En stor gruppe unge ønsker ikke at blivet puttet i kasser, mener eksperter
5. november 2019

Knap hver tiende kvinde definerer sig ikke som heteroseksuel, mens det kun gælder for syv procent af mændene. Det viser den store befolkningsundersøgelse af danskernes seksualitet og sundhed fra Statens Serum Institut og Aalborg Universitet, Projekt SEXUS.

Blandt de ikkeheteroseksuelle er det kun få, som definerer sig som homoseksuelle.

For yngre kvinder fra 15-24 år gælder det, at knap otte procent definerer sig som havende »anden/uafklaret seksualitet«, og også blandt de unge mænd definerer langt flere sig selv som uafklarede end som homo- eller biseksuelle.

Det tyder på, at især de unge er skeptiske over for at placere sig selv i de kulturelt fasttømrede seksuelle kategorier, mener Christian Graugaard, professor i sexologi på Aalborg Universitet og en af forskerne bag SEXUS-undersøgelsen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Kristian Nielsen
David Zennaro og Kristian Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Anders Sørensen

En stor gruppe unge ønsker ikke at blive puttet i kasser, fordi de har hørt, at så er man mindreværdig.

Hvis man ikke er mindst biseksuel, er man ikke tilstrækkelig omstillingsparat.

Er det de unge der siger det, eller er det eksperterne der mener det? Hvem gør hvad? Hvis det er de unge, behøver man vel ikke eksperter til at mene det? Man kunne vel blot have skrevet at en rundspørge fortæller dette. Hvordan kunne man skrive aviser her i landet før eksperterne kom til?