Læsetid: 4 min.

Venstre er drevet på flugt fra højrefløjen

De skarpeste uenigheder i udlændingedebatten er på rekordtid flyttet over til de borgerlige og splitter nu de blå partier på kryds og tværs: Særligt Venstre står spaltet i forhold til en eksplosiv dagsorden, som for kort tid siden var deres største vindersag
Udadtil larmer Inger Støjberg (V) stadig i det politiske landskab. Men i den praktiske politik inde på Christiansborg er billedet begyndt at ændre sig.

Udadtil larmer Inger Støjberg (V) stadig i det politiske landskab. Men i den praktiske politik inde på Christiansborg er billedet begyndt at ændre sig.

Jens Dresling

23. november 2019

Udlændingekortet har skiftet kulør i dansk politik. Hvad der indtil for få måneder siden var en sikker trumf for de borgerlige partier, er pludselig blevet forvandlet til en slags sorteper.

Udadtil larmer Venstres næstformand Inger Støjberg (V) ganske vist stadig i det politiske landskab. Den tidligere udlændingeminister nyder at tirre sine modstandere, og Venstres nye formand Jakob Ellemann-Jensen vil helt sikkert få sit hyr med at styre kvinden, som den tyske tabloidavis Bild for længst har døbt ’Trumpine’. Provokationsfaktoren er intakt.

Men i den praktiske politik inde på Christiansborg er billedet begyndt at ændre sig: Venstre søger lige nu tættere mod Socialdemokratiet i udlændingepolitikken. Det befrielsens øjeblik, som Lars Løkke Rasmussen talte om i valgkampen, har indfundet sig: Venstre er ikke længere klæbet sammen med de andre borgerlige partier.

I ugens løb valgte Venstre at forlade den borgerlige blok. Frem for at gå sammen med Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og De Konservative om formuleringerne i en vedtagelse om fremmedkrigere i Folketinget, valgte Venstre at søge sammen med Socialdemokratiet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Alvin Jensen
  • Tommy Clausen
  • Ole Frank
  • Eva Schwanenflügel
  • Anker Heegaard
Alvin Jensen, Tommy Clausen, Ole Frank, Eva Schwanenflügel og Anker Heegaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Venstre ved du hvor du har!
Der hvor det kan betale sig at være. Ikke en skid med hvor man burde være.

Hvem stod i spidsen for propaganda kampagnen om hvad vi skal mene om "nasserøve" og " fanatisk troende"?

Og nu har vi problemener med nynazister der ikke ser noget problem i at chikanerer jøder.
Og vi har i årevis være henvist til selv at skulle nøjes med tro, fordi indsigt nægtes os p.g.a. manglende agt indsigt.
Og CEPOS sjoflede os med, at de manipulerer os for at vi skal træffe "rationelle valg", velvidende og deltagende i, at den nødvendige indsigt i tingene skjules for os, af mennesker der med propaganda belærte os om, hvad vi skal mene om folk der selv viser de har noget at skjule.

Generelt er der ikke nogen fornuft i, at have tillid til de folk, der ikke mener det er et problem at land og folk lyves i krig. Voksne mennesker burde forstår, at så er de nok også ligeglad med sandheden i andre og mindre kritiske tilfælde.

Karsten Lundsby, Alvin Jensen, Kim Houmøller, Lars Løfgren, Torben Bruhn Andersen, Flemming Berger, Bjarne Bisgaard Jensen, Carsten Wienholtz, Kjeld Jensen, Tommy Clausen, Ole Frank, Ebbe Overbye, Anne-Marie Voldborg, Birte Pedersen, Egon Stich, Helle Walther, Eva Schwanenflügel og Søren Nielsen anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Voldborg

Det er mærkeligt at Venstre og de andre politiske partier har haft held med at stramme udlændinge politikken.
For øjeblikket er udlændingeloven skruet sammen sådan at danske statsborgere skal opfylde en masse krav når de ønsker at bo i eget land med deres udenlandske ægtefælle, deres børn og stedbørn. Listen af betingelser er for lang til at opsummere her, men kan læses ved at ansøge om opholdstilladelse til ens familie på websiden ”nyidanmark.dk".
EU-borgere kan flytte til Danmark med deres IKKE EU-ægtefælle og børn takket være EU's frie bevægelighed.
IKKE-EU-borgere som har et job i Danmark med en løn der overstiger 419.000 kroner kan få deres medfølgende IKKE-EU familie med til Danmark.
Flygtninge burde kunne få deres IKKE-EU ægtefælle og børn til Danmark. Reglerne der her følges er internationale konventioner.
Men stakkels danskere, de skal opfylde alle krav i udlændingeloven.

Men hvorfor kan danskere dog ikke få opholdstilladelse i Danmark til deres ægtefælle, børn og stedbørn når de er gift/samlevende med en IKKE-EU-borger ?
Jeg har aldrig hørt om problemer med en EU-borgers ægtefælle eller med ægtefællen af en vellønnet IKKE-EU-borger. Hvorfor skulle der så være problemer med danskernes IKKE-EU-ægtefæller ? Den familiesammenførte/medfølgende familie kunne sådan set være identisk med danskerens ægtefælle - men den udenlandske ægtefælle er åbenbart et problem når personen danner par med en dansker og ikke noget problem når personen danner par med en EU-borger eller en vellønnet IKKE-EU-borger ! Det tror jeg ikke på.
Dansk internationale par bidrager økonomisk til samfundet og er nemme at integrere. Det er fakta.
Udlændingeministeren kalder selv udlændingeloven som noget af den mest komplicerede lovgivning vi har i Danmark. Det er ikke til at finde hoved og hale i.
Mit forslag til Venstre: Tag konsekvensen. Væk med til at fjerne denne lov. I et demokrati er det meningen at lovene er overskuelige og lette at forstå. Befolkningen skal jo agere derefter.
Det er også dårlig samfunds økonomi at uddanne befolkningen og bagefter at landsforvise dem. Kærlighed er ingen forbrydelse og burde ikke straffes.
Kom så Venstre ... pas på danskere !
.

Karsten Lundsby, Alvin Jensen, Carsten Munk, Gert Romme og Ole Frank anbefalede denne kommentar

Jeg har skrevet det før men gentager gerne. Som Venstre tager sig ud nu er det færdigt som det førende parti, for jeg oplever ikke danskerne er specielt national konservative og flygtninge forskrækkede, men hvor skal folk gå hen? Skal man tro på Jacob Ellemann eller på Socialdemokratiet, som fratager borgere deres legitime rettigheder, er EU forskrækkede og misinformerer, mens de lover bod og bedring om 20 år.

Jan Weber Fritsbøger

det burde være muligt for venstre at blive klogere, det modsatte er til gengæld ganske utænkeligt.

Karsten Lundsby, Alvin Jensen og Niels Østergård anbefalede denne kommentar
Ole K. Ersgaard

Venstre er ikke længere Venstre.
At partiet så har efterlevet "Løkkes" strategi - udtrykt i mottoet - "går den - så går den" er jo en anden sag.

Det er der tilsyneladende en stor del af partiets vælgere, der endnu ikke har opdaget.
Hvorom alting er - Venstre er gennem en årrække blevet domineret af de socialliberale og vil derfor med fordel kunne fusionere med det Radikale Venstre.
Samme situation gør sig gældende for det Konservative Folkeparti - der er accelereret siden Lars Barfoeds knæfald for Margrethe Vestager (B) op til folketingsvalget i 2011.

Stramning i udlændingepolitikken/Integrationspolitikken:
Der kan jo skelnes mellem en effektiv stramning og en symbolsk stramning.

Man bør fx erindre sig, at "Løkke" og DF proklamerede "straks opbremsning" ifm. valgkampen i 2015. Og hvad blev resultatet?
Der kom faktisk 9% flere asylansøgere og familiesammenførte til Danmark under "Løkke" og DF (2015-2019), end der gjorde under HTS-regeringen (2011-2015).
For ikke at nævne den voldsomme stigning i det estimerede antal illegale indvandrere - alene det første år "grænsekontrol light" var indført (4. januar 2016)!
Den blev 26%, eller 4.500, der bragte det samlede antal op på 22.000 det år - iflg. Rockwool Fondens Forskningsenhed.

Og hvad med de mange ikke vestlige (arbejdsduelige) personer uden for arbejdsmarkedet?
I 2009 oplyste den daværende radikale leder, Margrethe Vestager, i sin landsmødetale, at der var 65.000 ikke vestlige (arbejdsduelige) kvinder uden for arbejdsmarkedet!

Sidste år kunne den daværende udlændinge-/integrationsminister, Inger Støjberg (V), oplyse, at antallet var blevet 80.000!

Og der er under "Løkke" og DF blevet fortsat med integrationsprojekter, hvoraf IGU/IntegrationsGrunduddannelsen allerede har skrevet sig ind i kæden af eklatante fiaskoer på området. Målet var de første tre år (juli 2016 - juni 2019) jo 14.000 etablerede forløb. Resultatet var under 2.000. Eller under 15%. Og værre endnu. Næsten halvdelen startede aldrig el. holdt op under forløbet (45%).
Ikke desto mindre "nåede Løkke" at forlænge ordningen med yderligere tre år inden sin afgang.

Som den tidligere justitsminister [Søren Pind (V)] udtrykte det (i 2016): Kan de borgerlige/liberale partier ikke finde ud af at samarbejde - atomiseres de - og magten kastes over til Socialdemokratiet de næste mange år!

I dag er det eneste reelle borgerlige/liberale parti i Folketinget da også begrænset til Nye Borgerlige.

Ole K. Ersgaard
Erhvervsøkonom MDM, PD
2019-11-24