Læsetid: 4 min.

Endnu en skandale i Meld og Feld-sagen: Her er fem ting, du skal vide

De mange afsløringer om Dansk Folkepartis formodede misbrug af EU-midler er rykket endnu tættere på partitoppen
Senest har Ekstra Bladet afsløret, at Morten Messerschmidt under sin tid som Meld-præsident modtog en falsk faktura fra den danske kommunikationsvirksomhed Primetime Kommunikation.

Senest har Ekstra Bladet afsløret, at Morten Messerschmidt under sin tid som Meld-præsident modtog en falsk faktura fra den danske kommunikationsvirksomhed Primetime Kommunikation.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

11. december 2019

Den omfattende svindel i Meld og Feld-sagen involverer nu også DF-formand Kristian Thulesen Dahls nærmeste medarbejder, som ifølge Ekstra Bladet har udgivet sig for at være to forskellige hotelchefer i kontrakter til 200.000 kroner.

Vi har samlet fem ting, du skal vide om sagen.

1. Hvad er MELD og FELD?

Den europæiske alliance MELD (Movement for a Europe of Liberties and Democracy) og fonden FELD (Foundation for a Europe of Liberties and Democracy) blev stiftet i 2011. De skulle samle europæiske partier på den nationalistiske højrefløj. Fra 2014-2015 var Morten Messerschmidt (DF) præsident for begge organisationer.

De midler, som organisationer og dermed medlemspartierne modtog, var betinget af, at de blev brugt på aktiviteter relateret til organisationen og EU. Midlerne måtte ikke bruges på kampagner, der kunne have indflydelse på nationale valg eller folkeafstemninger.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kurt Nielsen
  • Tommy Clausen
  • Anker Heegaard
  • Thomas Tanghus
  • Lillian Larsen
  • Eva Schwanenflügel
  • Marianne Stockmarr
  • Frede Jørgensen
Kurt Nielsen, Tommy Clausen, Anker Heegaard, Thomas Tanghus, Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel, Marianne Stockmarr og Frede Jørgensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Christian Mondrup

Jeg er ikke just overrasket over plattenslageriet fra den kant, men derimod virkelig bekymret over forekomsten af korruption og svindel i embedsværket.

Tommy Clausen, Mads Berg, Torben Bruhn Andersen, Anker Heegaard, Peter Beck-Lauritzen, Arne Albatros Olsen, Thomas Tanghus, Karsten Lundsby, Frede Jørgensen, Lillian Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Falske fakturaer? Hmm. Mon ikke Brita kunne lærer Messerschmidt en ting eller to om hvordan man rigtigt skal koge regnskaberne.

Der bliver nød til at komme fængselsstraf i denne sag. Politikere skal ikke kunne slippe med at spille uvidende eller bare påstå at alt er som det skal være. Den luksus har andre kriminelle altså ikke.

Betjent: Holdt! Du er anholdt.

Bankrøver: Nej. Nu må denne hetz altså ophøre! Det er politisk motiveret. Der er ingen uoverensstemmelser her.

Betjent: Nå ok... det så bare lidt mistænkeligt ud.

Tommy Clausen, Mads Berg, Torben Bruhn Andersen, Peter Beck-Lauritzen, Lillian Larsen, Per Klüver, Ib Christensen, Søren Jensen og Inger Jensen anbefalede denne kommentar

At man ikke kan lave en falsk faktura uden stavefejl og manglende logo, vidner om en komplet inkompetence i alle led. Undertegnede ville kunne lave en sådan uden de store problemer.

Håber det lykkes at finde den ansvarlige; men den tørres sikkert af på en praktikant!

Tommy Clausen, Peter Beck-Lauritzen, Arne Albatros Olsen, Karsten Lundsby og Per Klüver anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Så er at jeg helt kommer til at savne brødrene Claus og Jesper Deleuran. For mit indre blik kan jeg allerede se dette nye fantastike album med titlen Meld og Feld. Et ordvalg som i øvrigt lå lige til højre benet for de herrer. (Satans osse.)

Minna Rasmussen, Tue Romanow og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Venter vi på, at forældelsesfristen overskrides? Med tidsforløbet in mente, vil de formastelige få strafnedsættelse, så en eftermiddag i "gitterly", bliver straffen. Politikkerne er vel "immune", så der vil samfundet spare udgiften til "vand og brød"! Så, hvorfor alt det ståhej?