Læsetid: 3 min.

Finanssektoren vil være med til at redde klimaet

Bæredygtighed skal helt ind i kernen af bankers og finansinstitutters forretningsmodel, mener deres egen brancheorganisation Finans Danmark. Den grønne dagsorden er blevet så stærk, at man frygter at miste kunder
Formand for Finans Danmark, Michael Rasmussen, forudser, at bæredygtighed bliver et af de store temaer i løbet af hans næste periode som formand i Finans Danmark.

Formand for Finans Danmark, Michael Rasmussen, forudser, at bæredygtighed bliver et af de store temaer i løbet af hans næste periode som formand i Finans Danmark.

Jens Dresling

3. december 2019

Hvis verden skal omstilles til en grønnere fremtid, kommer det ikke til at ske uden hjælp fra banker, realkreditinstitutter og kapitalforvaltere. Derfor melder brancheorganisationen Finans Danmark sig nu ind i klimakampen.

»Den bæredygtige agenda handler om os alle sammen,« siger Michael Rasmussen, som mandag blev genvalgt til formand for Finans Danmark.

»Der er et bredt politisk flertal bag målet om at reducere Danmarks udledning af drivhusgasser med 70 procent. Meget af den finansiering, der skal sikre de grønne investeringer, skal komme fra os. Så det er helt naturligt og næsten uundgåeligt, at vi er nødt til at tage det her ansvar på os, og det gør vi meget gerne.«

Finans Danmark har nedsat et såkaldt Forum for bæredygtig finans. Det præsenterede mandag 20 anbefalinger til finanssektoren for en grønnere fremtid, hvilket også blev omtalt i Jyllands-Posten.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ja, det kræver bare en komplet omlægning af den økonomiske trosbekendelse, så den kommer til at flugte med den fysiske virkelighed.

Bjarne Bisgaard Jensen, Arne Albatros Olsen, Lillian Larsen, Torben K L Jensen, Esben Lykke, Eva Schwanenflügel, Lasse Glavind, Lise Lotte Rahbek og Anker Heegaard anbefalede denne kommentar

God ide. Stop straks med at financiere fossile brændstorre, glyfosat og ubrugelige engangsplastic-dingenoter fx. I kan virkelig gøre en forskel :-)

Arne Albatros Olsen, Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar

De seneste dage har man kunnet læse, at CO2 udslippet fra den danske bilpark er steget med 7,9%. Stigningen skyldes den tidligere regerings nedsættelse af registreringsafgiften på særligt store og dyre biler. Det har medført et enormt bum af salg af brændstofsslugende premium køretøjer og store SUV'er.

Et stort skridt i den forkerte retning, som så meget andet, den tidligere regering anført af Den-Lille-Svindler fik gennemført.

For at fordre en nedsættelse af CO2 emissioner betragteligt bør kørselsfradraget vendes på hovedet. Frem for først at få et kørselsfradrag efter de første 24 kilometer på arbejde skal man frem over kun få kørselsfradrag for de første 24 kilometer på arbejde. Ved kørsel til arbejde på mere end 24 kilometer skal man således slet ikke have noget kørselsfradrag overhovedet - Det vil få folk til at søge arbejde tæt på deres bopæl.

Arbejdsugen skal kortes ned til 4 dage om ugen. Herved spares der en dags kørsel på arbejde.

Bilkørsel til privat forbrug og unødvendig erhvervskørsel skal forbydes i den nu 3 dage lange weekend - Præcis som de bilfrie Søndage i start 70'serne (grundet oliekrisen - Sjovt nok). Derved spares der yderligere to dages kørsel - Har aldrig set så mange biler drøne rundt i weekender som nu.

Alt fjerntransport (over 100 km) af gods skal på skinner. Dertil oprettes der godsbanegårde strategisk placeret landet over, hvorfra den sidste transportvej kan foregå med eldrevne lastkøretøjer ud til kunden.

Og vupti er 60% af CO2 udslippet udledt af køretøjer væk. For slet ikke at tale om stærkt sundhedsskadelige partikler fra osen, bremsestøv, partikler fra alt det dæk gummi, som efterhånden dækker hele landet.

Hvad venter vi på? Kom nu igang.

Carsten Munk, Torben K L Jensen og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar

Med en arbejdsuge på 4 dage er nomineringsproblematikken i landets børnehaver løst samtidig :-)

3 dages weekend uden bilræs giver ro og mere tid til familien og vores børn. Og så meget andet som en værdifuld ekstragevinst.

Carsten Munk, Torben K L Jensen, Ib Christensen og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar

Vi gør hvad vi er hjernevasket til at gøre. Fortsætter ufortrøden. Det eneste "rigtige". Karriere og penge. Vi mener vi gør det for vores børn. For børnenes bedste. For deres fremtid.

Alligevel arbejder vi hård dag efter dag for at ødelægge den verden vores "det-bedste" vores 12 tals børn skal leve i. Den ultimative hjernevask. Hvor sygt kan det dog være. Og det helt uden protest. For det er jo uanstændigt i 2019. At protetestere. Noget venstreorienteret tabere gør. Ikke "os". Nej, vi er anstændige.

"Vi" vågner aldrig.