Folk
Læsetid: 1 min.

FOLK

Indland
9. december 2019

Peter Maass I

Redaktør på The Intercept, Peter Maass, der dækkede krigen på Balkan, er i Stockholm for at dække tildelingen af Nobelprisen i litteratur til Peter Handke tirsdag. I en tråd på twitter fortæller han om sit forsøg på at få en officiel kommentar til »kontroversen om Handkes folkemordsbenægtelse«.

Peter Maass II

På et pressemøde om højtideligheden fik han en masse på blokken om menuen, blomsterne og musikken. Da han bad om en kommentar til Peter Handke-kritikken, lød beskeden fra Nobelstiftelsen »at det er ikke den rette event til det«, og at en sådan event i øvrigt ikke var planlagt.

Peter Maass III

Han blev opfordret til at opsøge Det Svenske Akademi, som Nobel-komiteen hører under. Han ringer derfor på Det Svenske Akademis gadedør. Selveste akademiets direktør svarer, og siden udspiller sig en farce, hvor direktøren via dørtelefonen siger: »Der er ikke nogen at tale med.«

Peter Englund

I mellemtiden har en helt tredje Peter, nemlig det prominente medlem af Det Svenske Akademi, Peter Englund meddelt, at han på trods af menuen, musikken og blomsterne ikke vil deltage i højtidelighederne. »At fejre Handke ville være hykleri fra min side,« siger han ifølge SVT.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her