Læsetid: 4 min.

Forstå det udskudte politiforlig, og om lokalkredse har nogen gavn af Rigspolitiets akademikere

Danmark mangler politikraft, og anklagemyndigheden er presset. Forhandlingerne om et nyt politiforlig er udskudt til 2020, men partierne har allerede taget hul på debatten. Her er, hvad du skal vide om politiforliget
Københavns Politi foretager anholdelser i forbindelse med uroligheder med fyrværkeri på Nørrebro. Flere partier ønsker flere betjente på gaden. 

Københavns Politi foretager anholdelser i forbindelse med uroligheder med fyrværkeri på Nørrebro. Flere partier ønsker flere betjente på gaden. 

Ritzau

2. januar 2020

Der skulle have ligget et nyt politiforlig klar ved årsskiftet. I stedet blev forhandlingerne tidligere på året udskudt til det kommende efterår, og i 2020 kommer politiets rolle i Danmark til at blive debatteret igen og igen. Der skal træffes beslutninger om fordeling af ressourcer, om der skal være flere betjente på gaderne, og om drabsefterforskningen har brug for et løft.

Her er, hvad du skal vide eller glæde dig til at få svar på i 2020 om politiforliget.

Hvad er politiforliget?

Hver fjerde år forhandler Folketinget et politiforlig, der sætter rammerne for politiet og anklagemyndigheden. Det er en politisk forhandlet aftale, og den seneste blev indgået i 2015 mellem Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative.

Den aftale skulle egentlig kun gælde for 2016-2019, men i september 2019 besluttede den nyvalgte justitsminister Nick Hækkerup (S) at udskyde forhandlingerne til efteråret 2020.

Hvorfor blev det udskudt?

Ministeren forklarede sig med, at politiet og anklagemyndigheden står med så store udfordringer, at der er behov for mere tid.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jeg forstod ellers på Lars Lykke og hans støtter, at centralisering af politiet ville løse alle problemer og endda på økonomisk fordelagtige betingelser.
Var manden ikke troværdig eller var han blot inkompetent?

Henning Kjær, Eva Schwanenflügel og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar