Note
Læsetid: 1 min.

Instrukskommissionen om Støjbergs adskillelse af asylpar skal være hurtigere færdig

Instrukskommissionen, der skal undersøge forløbet omkring tidligere Udlændingeminister Inger Støjbergs instruks om at adskille samtlige unge asylpar, skal stræbe efter at være færdig i løbet af halvandet år. Det er blandt andet Venstre, som har ønsket en kortere tidsfrist
Indland
5. december 2019

Justitsministeriet har nu udsendt et endeligt kommissorium for Instrukskommissionen. Det er den, der skal undersøge forløbet omkring tidligere Udlændingeminister Inger Støjbergs (V) instruks om at adskille samtlige unge asylpar.

Det fremgår af det endelige kommissorium, at kommissionen skal stræbe efter at være færdig i løbet af halvandet år i stedet for de to år, som var tidsfristen i udkastet til kommissorium.

Ifølge Informations oplysninger er det blandt andet Venstre, som har ønsket en kortere tidsfrist.

»Vi støtter ikke nedsættelsen af kommissionen, men vi har fundet det mærkeligt, at der skulle gå så lang tid med at undersøge så snævert et område,« siger tidligere skatteminister Karsten Lauritzen (V).

– I mener, at det her er en lille sag, hvor der ikke er så meget at undersøge?

»Vi har et ønske om, at alle sager kan overstås så hurtigt som muligt.«

– Så der er ikke en særlig anledning til, at Venstre mener, at denne kommission skal være hurtigere færdig?

»Vi vil gerne være hurtigt færdige med alle sager. Kommissioner koster generelt mange penge og tager meget lang tid. Så det er godt, at justitsministeren nu også mener, at Instrukskommissionen kan være hurtigere færdig,« siger Karsten Lauritzen.

I et svar til blandt andet Karsten Lauritzen skriver justitsminister Nick Hækkerup, at i lyset af de hidtidige erfaringer med undersøgelseskommissioner, må en tidsfrist på halvandet år anses for at være »ambitiøs«.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her