Læsetid: 4 min.

Mulig svindelsag ryster Forsvarsministeriet. Her er, hvad vi ved

Knap har det danske embedsværk børstet støvet af sig efter Britta Nielsen-sagen, før en ny sag om svindel med skattekroner dukker op. Denne gang ser det ud til at være foregået i Forsvarsministeriet. Få et overblik her
I går fortalte Statsrevisorerne på et pressemøde, at ansatte i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse har svindlet med millioner af skatteydernes penge. »Jeg har aldrig set noget lignende, og det er så rystende,« sagde formand for statsrevisorerne, Henrik Thorup (DF).

I går fortalte Statsrevisorerne på et pressemøde, at ansatte i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse har svindlet med millioner af skatteydernes penge. »Jeg har aldrig set noget lignende, og det er så rystende,« sagde formand for statsrevisorerne, Henrik Thorup (DF).

Niels Christian Vilmann

7. december 2019

Ansatte i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse har tilsyneladende svindlet med millioner af skattekroner i årevis. Det fortalte Statsrevisorerne under et pressemøde fredag.

Rigsrevisionen har undersøgt 64 af styrelsens projekter i 2018. Der er fundet fejl og mangler i 54 af dem. Der er tale om manglende kontrol af bestilling, levering og betaling af varer og tjenesteydelser. Derudover er der også blevet betalt for varer og tjenesteydelser, som ikke er blevet leveret.

Statsrevisorerne »kritiserer skarpt«, at indkøb i styrelsen er foregået i strid med regnskabsreglerne.

Statsrevisorerne vurderer, at der er »høj risiko for« fejl, svig og berigelsesforbrydelser.

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse har sågar udleveret urigtige oplysninger til Rigsrevisionen i forbindelse med undersøgelsen. For eksempel dokumenter med falske underskrifter og fotos, som skulle være taget i december 2018, men som i virkeligheden er taget i august 2019.

Det er »helt uacceptabelt«, udtaler statsrevisorerne. Kritikken fra statsrevisorerne er den skarpeste nogensinde.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Steffen Gliese
  • Morten Wieth
  • Oluf Husted
Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese, Morten Wieth og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Philip B. Johnsen

Men er det ikke meget sent, at politikere udvikle en samvittighed?

Et par eksempler.
Det var og er en politisk beslutning, at spare Skat ihjel.
Det bliver konstant fremlagt, som Skat ikke fungere, som følge af politiske ‘fejl’, men danskerne har sat ræven til at vogte høns i jagten på pseudo økonomisk vækst og gode job efter endt politiks karriere.

Folketinget fyrede alle Skat’s bedste folk, helt ‘bevist’ før det dengang nye EDB systemet kunne overtage deres arbejde, efterfølgende har Folketinget systematisk sikret sig, at det fortsat ikke var muligt at ansætte kvalificeret personale, på trods af Folketinget var velvidende om, at der var og ‘er’ meget store økonomiske gevinster for samfundet ved, at ansætte langt fler skattefolk.

“Ifølge Bagge og Bygholm er Skat blevet sparet i stykker, efter at staten overtog opgaven fra kommunerne i 2005.

En storstilet omlægning, der blev gennemført, af den daværende VK-regering, men som med Bygholms ord blev baseret på en:

»religiøs politisk fokusering på besparelser«.

Ingen vej tilbage
“De budgetterede besparelser blev fastholdt, selv om forudsætningerne skred. Det lykkedes aldrig at få helt styr på de it-løsninger, der skulle overtage arbejdet fra de fyrede skattefolk. Og mange af de dygtigste medarbejdere valgte at blive i kommunerne frem for at følge med over i den nye statslige skattevirksomhed.

Alligevel blev spareplanen ikke justeret undervejs”
Link: https://politiken.dk/oekonomi/art5535061/Svag-kontrol-får-firmaer-til-at-snyde-med-skatten

Danmark kan naturligvis med fordel stoppe virksomhederne der snyder i porten, til fordel for retfærdig skat og momsbetalende velfungerende virksomhedder, der tjener borgerne til gavn og indbetaler rettidig moms og skat.

Der er mange flere spørgsmål til Folketinget, der burde besvares, f.eks. om deres besynderlige forhold til bl.a. Danske Bank, men det er vanskeligt, at finde ærlige folk at stille spørgsmål til.

Mord for dollars, bonus og resultatløn til de centralt placerede i Danske Bank. (Fortsat)
Link: https://youtu.be/2KnR0lOH1dk

Morten Lind, John Liebach, Holger Madsen, Flemming Berger, Peter Beck-Lauritzen, Kim Øverup, Kjeld Jensen, Peter Wulff, Eva Schwanenflügel, Carsten Wienholtz, Mogens Holme, Bent Gregersen, Birte Pedersen, Egon Stich, Helle Walther, Bjarne Andersen, Kim Houmøller og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Jørgen Lejf Hansen

Formanden for Statsrevisorerne er rystet, han har aldrig set noget lignede!
YDERST BESYNDERLIG
Under folketingsvalgkampen i 2015 tog Pia Kjærsgaard sig tid til, at mødes med deres Canadiske storsponsor Bent Ewald der sammen med sin datter, deltog i en frokost oppe i den nye restaurant i tårnet på Christiansborg, sammen med Pia Kjærsgaard ( Ridder af 1. Grad af Dannebrog-ordenen ) og hendes mand Henrik Torp ( Formand for Statsrevisorerne )
Bent Ewald der støttet DF med minimum 5,5 millioner kroner, og op til valget 2015 blev landskendt, da han indtrykkede sin egen helsideannonce i Berlingske, Politiken, Jyllands-Posten og Børsen....

Var det mån den 61-årige Jeanie Nørhave der har en fortid i politiet, og som siden 2006 har været den allernærmeste medarbejder til Pia Kjærsgaard og Kristian Thulesen Dahls, med kontor få meter fra deres, godkendte at det var Meld og FELD regningen på Middag med dansk medie € 422,50 kr 3.147,63
skulle tørres af på.
Bagmandspolitiet undersøger for tiden Jeanie Nørhave for falske underskrifter, de burde også undersøge, om Pia Kjærsgaard var bevidst om, at hendes fine middag blev betalt af den der rotterede i EU.

Kilde:
Fyens Moralske Tiende
Anders Primdahl Vistisen: Liste over tilbagebetaling til Eu, over snyd og humbuk.
Bogen, Skjulte Penge side 273

Morten Lind, Peter Beck-Lauritzen, Kim Øverup, Carsten Munk, Eva Schwanenflügel, Carsten Wienholtz, Bent Gregersen, Birte Pedersen, Morten Wieth, Bjarne Andersen, Estermarie Mandelquist, Torben Lindegaard, Susanne Kaspersen, Oluf Husted og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Per Christiansen

Nævn lige et statslig IT-system der virker og til prisen.

Peter Beck-Lauritzen, Carsten Munk, Eva Schwanenflügel, Per Torbensen, Oluf Husted, Bjarne Andersen og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar

Tak til den jyske bogholder, for at gøre "Whistleblower" til en hædersbenævnelse.

John Liebach, Flemming Berger, Peter Beck-Lauritzen, Jens Erik Starup, Kjeld Jensen, Peter Wulff, Eva Schwanenflügel, Lars Løfgren, Bent Gregersen, Annette Månestjerne, Birte Pedersen, Jens Larsen, Steffen Gliese, Bjarne Andersen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Jørgen Lejf Hansen

Det er så forargeligt, at Dansk Folkeparti har betragtet EU som én stor gramsekasse -
og raget til sig med arme og ben.

Peter Beck-Lauritzen, Carsten Wienholtz, Bent Gregersen, Birte Pedersen, Per Torbensen, Steffen Gliese, Morten Wieth, Oluf Husted, Bjarne Andersen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar

Dette er, mine damer og herrer, når moral erstattes af liberalistisk bjærgsomhed. Så er der ikke længere galt i at skrabe til sig med alt, hvad man har af muligheder, så er det en moderne udgave af jungleloven, bortset fra at ingen i junglen tager mere, end de har brug for.

Morten Lind, Anders Olesen, Flemming Berger, Peter Beck-Lauritzen, Eva Schwanenflügel, Carsten Wienholtz, Lars Løfgren, Bent Gregersen, Jan Weber Fritsbøger og Egon Stich anbefalede denne kommentar
Per Christiansen

Kære Oluf H
Jeg er bange for at den modige bogholder ikke sådan lige får job som bogholder eller revisor igen.
Han er ikke loyal.
Det er den pris han kommer til at betale.

Eva Schwanenflügel

Qui bono?
Hvem gavner det?

Hvorfor er det bedre at spendere milliarder på cirkus Jobcenter og kontrollere almindelige mennesker i hoved og hale, end det er at sørge for at de store penge ikke forsvinder i lommerne på kriminelle?

Har der mon været quid pro quo ? Noget for noget?
Man må undre sig !!

Lars Løfgren, Oluf Husted, Peter Beck-Lauritzen, Ebbe Overbye, Sven Elming og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar

Danmark har (haft) ry for særdeles lav grad af bedrag og svindel. Gud ved hvorfor? Måske havde det noget at gøre med nærhed og små enheder? Eller en følelse af solidaritet, som vi stadig har en rest af? Med det er fulgt en godtroenhed, grænsende til det tossede. Og selvretfærdighed...
For flertallet af verdens samfund er korruption en af livets realiteter. Sandt at sige kan den være bekvem: med lidt smøring de rigtige steder kan du gøre, hvad der passer dig. Men er du rigtigt placeret på modtagersiden, kan den også gøre dig velhavende. Lad os se det øjnene: vort yndige land går i den retning! Fra noget, der ligner insider-handel med statsvirksomheder som DONG, over Brittas sag til sort arbejde, og hvad ved jeg. Vi forarges og harmes på modtagerne, mere end på dem, som betaler for uretmæssige fordele. Begge parter er skyldige. Og vi bliver nødt til at stramme kontrollen!

Morten Lind, Oluf Husted, Peter Beck-Lauritzen, Steffen Gliese og Jens Erik Starup anbefalede denne kommentar

Ære, brødre & søstre, medaljer, titler, riddere og kongelige. En sammenspist selv ophøjet forsamling, hvis formål det er at føle sig mere værdifuld end andre. For dem, som ikke evner at blive andet.

Hvor herre bevares en samling platugler.

Flemming Berger og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar

Men, Kjeld Jensen, som altid opdages disse forskydninger, når vi allerede er væk fra dem igen, når de ikke længere er i overensstemmelse med, hvad i hvert fald en herskende klasse tager for givet.
Og sådan er det jo: overalt i Europa siger folk fra overfor vel- og magthavere, der i høj grad har haft held til at rulle tilkæmpede privilegier for menigmand tilbage.
Vi nåede smertepunktet, og fremfor alt nåede vi til, at det tydeligvis er den dyrere løsning at lade pengene ende i toppen fremfor at afhjælpe ægte nød i bunden.

Oluf Husted, Eva Schwanenflügel, Peter Beck-Lauritzen og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

I gamle dage stod militærets køretøjer, ved årets udløb, i tomgang og brændte brændstof af. Fordi, blev det ikke brugt, blev den bevilgede mængde reduceret i de følgende år! Tåbeligt og det blev ændret. MEN det fortsætter tilsyneladende, når Forsvarets Ejendomsstyrelsen bruger halvdelen af budgettet i DECEMBER!
Da Centurie-kampvognen skulle udskiftes, havde forsvaret, et år eller to forinden, iværksat et moderniseringsprogram for disse kampvogne. Resultat: kampvognene blev skrottet, direkte fra moderniseringsværkstedet!
Hvornår får politikkerne styr på det fråds, svindel, bedrageri og kriminelle handlinger i det offentlige?
I, ansvarlige politikkere, svigter DK og vælgernes tillid.
Er det bagatellerne, der skygger for udsynet?

Kjeld Jensen, Holger Madsen, Torben Lindegaard, Eva Schwanenflügel, Oluf Husted og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar