Læsetid: 3 min.

Ordførere: Myndighedsfejl skal ikke blokere for statsborgerskab

Flere indfødsretsordførere mener, at det ikke skal gå ud over Tut Gatwechs muligheder for at få dansk statsborgerskab, at han har fået forkerte oplysninger fra en myndighed
Det skal ikke komme Tut Gatwech til last i hans ansøgning om statsborgerskab, at myndighederne har glemt at oplyse om hans gæld. Det mener flere af Folketingets indfødsretsordførere.

Det skal ikke komme Tut Gatwech til last i hans ansøgning om statsborgerskab, at myndighederne har glemt at oplyse om hans gæld. Det mener flere af Folketingets indfødsretsordførere.

Michael Drost-Hansen

12. december 2019

Sagen om den 40-årige Tut Gatwech i Vejen, der som beskrevet i Information har fået afslag på at få dansk statsborgerskab på grund af en myndighedsfejl, rejser et principielt spørgsmål: Skal det gå ud over en borger, hvis en myndighed laver fejl?

Nej, siger flere indfødsretsordførere nu til Information. En af dem er Halime Oguz, der er indfødsretsordfører for SF.

»Det skal ikke gå ud over en borger, at en myndighed har begået en fejl. Så skal han ikke starte forfra og forsøge endnu en gang at komme igennem nåleøjet. Det er ikke retfærdigt, så hvis det er myndighedernes egen fejl, så er de også nødt til at tage affære,« siger hun.

Indfødsretsordfører Morten Dahlin (V) er enig, selv om han ikke vil udtale sig om en konkret sag.

»Men helt grundlæggende er vores position, at hvis myndighederne laver fejl, skal det ikke komme borgerne til skade,« som han siger.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Maj-Britt Kent Hansen
  • Dorte Sørensen
  • Oluf Husted
Eva Schwanenflügel, Maj-Britt Kent Hansen, Dorte Sørensen og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ete Forchhammer

Godt at så mange, mærkeligt nok ikke alle, ordførere reagerer, men det er somom de glemmer/undgår at påtale at når en myndighed begår fejl, er det faktisk en eller flere personer, der begår denne eller disse fejl! Personer, der efterfølgende kunne ha' gjort hvad der var muligt, for at udbedre de skader deres fejl har forvoldt, nb inden og uden pressens vink med en vognstang.

Eva Schwanenflügel, Lillian Larsen og Charlotte Mortensen anbefalede denne kommentar