Læsetid: 8 min.

Politikerne har ikke kunnet klare klimaudfordringen. Nu skal borgerne på banen

Med klimaloven er der truffet beslutning om et borgerting og om at sikre borgernes ejerskab til den store omstilling. Nu handler det om at komme videre på den rigtige måde, så borgertinget får vægt, hele landet inddrages i klimakampen, og midlerne til lokal klimadebat tilvejebringes
Middelfart Kommune har tidligere arrangeret et lokalt klimafolkemøde. Planen er at det fra 2020 skal være en national begivenhed. Sidste år deltog middelfarts borgmester, Johannes Lundsfryd Jensen (S) (i midten). »Vi vil prøve at skabe et stort handlingsrum, der kan transformere alle de gode hensigter, viden og erfaringer til konkrete handlinger,« siger han i dag.

Middelfart Kommune har tidligere arrangeret et lokalt klimafolkemøde. Planen er at det fra 2020 skal være en national begivenhed. Sidste år deltog middelfarts borgmester, Johannes Lundsfryd Jensen (S) (i midten). »Vi vil prøve at skabe et stort handlingsrum, der kan transformere alle de gode hensigter, viden og erfaringer til konkrete handlinger,« siger han i dag.

Middelfart Kommune

11. december 2019

Regering og folketing har ikke kunnet finde ud af det. Derfor må der hentes hjælp hos borgerne. Alle gode kræfter og alle gode ideer er nødvendige, hvis udfordringen skal kunne håndteres i tide.

Sådan kan man godt udlægge den del af den netop aftalte klimalov, der handler om borgerting og borgerinddragelse. Danmark er i praksis mærkbart bagud med at leve op til sine forpligtelser i forhold til Parisaftalen – der er behov for at tredoble hastigheden af de årlige CO2-reduktioner, hvis målet om 70 pct. reduktion i 2030 og klimaneutralitet senest i 2050 skal kunne nås. Derfor har de folkevalgte brug for folkets assistance.

Som det udtrykkes i aftalen om klimaloven:

»Klimahandlingsplanen skal endvidere indeholde tiltag målrettet inddragelse af borgere, erhvervsliv og civilsamfund. Aftaleparterne er endvidere enige om, at der frem mod den første klimahandlingplan oprettes et borgerting, hvor borgerne kan få deres stemme hørt i tilrettelæggelsen af klimapolitikken.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kurt Nielsen
  • Ejvind Larsen
  • Anker Heegaard
  • Marianne Stockmarr
  • Eva Schwanenflügel
Kurt Nielsen, Ejvind Larsen, Anker Heegaard, Marianne Stockmarr og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Philip B. Johnsen

Det er alene et spørgsmål om vilje og handling, at rette blikket mod de tiltag der har øjeblikkelig virkning i modsætning til politikerne.

De riges livstil!

Et tankeeksperiment.

1. Forestil dig de menneskeskabte klimaforandringer blev opfattet, som en eksistentiel trussel i EU.

2. EU lovgivning forpligtede derfor de 10% rigeste i EU til, at udlede den samme mængde CO2, som den en gennemsnits EU borger.

3. De resterende 90% af EU borgerne reducere ikke deres CO2 udledning.

Resultat:
Den globale CO2 udledning bliver reduceret med 33%

Link: https://youtu.be/7ElUIm-bd9Y

Susanne Kaspersen, Ejvind Larsen, Karsten Lundsby, Eva Schwanenflügel og Mikkel Zess anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Folkevalgte politikere modarbejde den brede befolknings ønske om bæredygtig omstilling til fordel for de rigeste 10%.

Firmino Prexede Guajajara og Raimundo Guajajara to høvdinge i Amazonas er lørdag blevet myrdet i kølvandet på Brasiliens præsident Jair Bolsonar og EU-Mercosur-aftalen i kampen om eskaleret afbrænding af Amazonas for soya til bl.a. Danmark.

Danmark står for rydning af regnskov for billig soya, der i area årligt svare til Sjælland, soya som tjener til foder for vores svinefabrikker.

Hilbert Larsen, Susanne Kaspersen, Ejvind Larsen, Karsten Lundsby, Marianne Stockmarr, Eva Schwanenflügel, Mikkel Zess, Bent Gregersen og John Andersen anbefalede denne kommentar
Christian de Coninck Lucas

Vi er hvor vi er pga hemmeligheder, løgne og penge. Erstaninger for fossilt brændstof, som er langt mere avanceret en solceller, vindmøller har eksisteret i årtier i aldekes ulovlige black programs, kontrolleret af "private aktører" (som det hedder på rædselsfuldt management neo-dansk) aerospace/defence.

Som CIA veteranen og den ekstremt kompetente læge (aerospace medicine) Dr. Christopher Green har sagt: "Fastwalkers are owned and operated by private industry". Fast walkers er en gruppe af "targets" i rummet som ikke passer ind i nogen database (uncorrelated targets), og laver menøvrer der officielt hører hjemme i Star Trek. Men det sker lige nu, og har gjort det siden 80erne. Ben Rich, mangeårig leder af Lockheed's Skunk Works sagde det samme lige inden han døde.

The future already happened and zero point energy devices exist. Tesla wins!

Have a nice day.

Hilbert Larsen, Ejvind Larsen, Eva Schwanenflügel og Mikkel Zess anbefalede denne kommentar