Læsetid: 4 min.

Professor: Vi har brug for at få moderniseret psykiatrien

På baggrund af Informations nylige artikler om 16-årige Julie, der tog sit eget liv under en indlæggelse, giver to eksperter deres bud på, hvad der bør indgå i det varslede løft af det psykiatriske område
I forlængelse af Informations artikler om den 16-årige Julie, der begik selvmord, kommer en professor og en generealsekretær med deres bud på, hvad det økonomiske løft af psykiatrien skal bruges på.

I forlængelse af Informations artikler om den 16-årige Julie, der begik selvmord, kommer en professor og en generealsekretær med deres bud på, hvad det økonomiske løft af psykiatrien skal bruges på.

Vibeke Volder

13. december 2019

Til foråret vil regeringen indbyde til politiske forhandlinger om en tiårig plan for psykiatrien. Det fremgår af finanslovsaftalen, at der årligt fra 2020 skal afsættes 600 millioner kroner til området. Hvad skal pengene bruges til?

Professor og klinisk psykolog ved Aalborg Universitet Bo Møhl foreslår, at nogle af pengene bruges til at »få bedret overgangen fra psykiatrien til bostederne«. Han er medredaktør af Grundbog i Psykiatri og har – sammen med generalsekretær i Landsforeningen Bedre Psykiatri Thorstein Theilgaard – udtalt sig til Informations to artikler om den 16-årige Julie, der efter talrige tilfælde af selvskade og mange selvmordsforsøg tog sit eget liv i februar 2018, mens hun var indlagt på Børne- og Ungdomspsykiatrisk center på Glostrup Hospital.

Information har derfor bedt de to om at give deres bud på, hvad der på baggrund af Julies historie bør indgå i et kommende løft af psykiatrien.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Morten Hjerl-Hansen
  • Eva Schwanenflügel
  • Thomas Tanghus
  • David Zennaro
Morten Hjerl-Hansen, Eva Schwanenflügel, Thomas Tanghus og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

For mig er det vigtigere at vi får bremset den uheldige sammenblanding af somatiske og psykiske sygdomme i sundhedsvæsnet.
Hvis alle med uafklarede smerter og deslige fremover skal behandles efter den bio-psyko-sociale model, så bliver der meget lidt rum og plads til folk med klassiske psykiatriske lidelser.