Læsetid: 11 min.

»Psykiatrien og kommunen som systemer har failet fuldt ud«

Et forældrepar, hvis datter begik selvmord som 16-årig under en indlæggelse på Børnepsykiatrisk afdeling i Glostrup, oplevede, at det blev sat helt uden for indflydelse i forhold til deres barn. I dag mener de, at de burde være stukket af sammen med datteren
Et forældrepar, hvis datter begik selvmord som 16-årig under en indlæggelse på Børnepsykiatrisk afdeling i Glostrup, oplevede, at det blev sat helt uden for indflydelse i forhold til deres barn. I dag mener de, at de burde være stukket af sammen med datteren

Mia Mottelson

7. december 2019

Forældrenes mareridt begyndte den nat, hvor politiet havde observeret deres datter stå på en vejbro. Som det fremgår af dagens Information, tog den 16-årige pige halvandet år senere sit eget liv. Det var en tirsdag formiddag i februar 2018, mens hun var indlagt på Børne-og Ungdomspsykiatrisk Center i Glostrup.

Tilbage i et nyere parcelhus et sted i Nordsjælland sidder forældrene med deres sorg og smerte samt tusindvis af dokumenter om kommunens og psykiatriens behandling af deres datter. De har henvendt sig til Information, fordi de gerne vil fortælle deres historie og dele deres erfaringer med andre forældre, hvis de skulle komme i den ulykkelige situation, at en ung teenagedatter får problemer. Af hensyn til familien ønsker forældrene at være anonyme.

Én af de ting, der har chokeret forældrene, var deres oplevelse af ikke at have noget at skulle have sagt i forhold til behandlingen af deres datter. Det endte med, at hun i efteråret 2017 blev anbragt på et opholdssted på Sydsjælland.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu