Læsetid: 7 min.

Seniorbofællesskabet Strandlund er det bedste sted, Bodil og Bent Tang-Jørgensen nogensinde har boet

De seneste år har interessen blandt ældre for at flytte i bofællesskaber været i markant fremgang. I Charlottenlund nord for København ligger Strandlund, som er et af Danmarks stadigt flere seniorkollektiver. Her er varmtvandsbassin, fællesrestaurant, ugentlig vinsmagning – og meget begejstrede beboere
Ægteparret Bodil og Bent Tang-Jørgensen er tilflyttere fra Amager. »Alle her er simpelthen bare dejlige mennesker,« siger Bodil Tang-Jørgensen om Strandlund.

Ægteparret Bodil og Bent Tang-Jørgensen er tilflyttere fra Amager. »Alle her er simpelthen bare dejlige mennesker,« siger Bodil Tang-Jørgensen om Strandlund.

Sarah Hartvigsen Juncker

14. december 2019

78-årige Bodil og 83-årige Bent Tang-Jørgensen er ikke i tvivl: Strandlund er det bedst sted, de nogensinde har boet.

Pensionistparret flyttede til seniorbofællesskabet i Gentofte kommune for knap to år siden, da Bodil Tang-Jørgensens gigt og nedsatte syn blev så slemt, at de ikke længere kunne bo i egen bolig. De mødte hinanden i Korsør Svømmehal tilbage i 1956, men boede 26 år på Amager, inden de flyttede til Strandlund.

Her er deres treværelses lejelejlighed indrettet med møbler, fotografier og nips fra et helt liv. På nærmest alle ledige overflader er der udstillet kunstige stearinlys med elektriske flammer, som blafrer. På væggene hænger tre bornholmerure, hvis visere går i takt. Tik-tak-tik-tak, lyder den konstante baggrundsrytme.

»Lejligheden er arkitekttegnet. Kan du se det lysindfald der? Det kræver professionelle øjne at tænke over sådan noget. Ah, men vi er så heldige,« siger Bodil Tang-Jørgensen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu