Læsetid: 4 min.

Uden en dyst om udlændinge blev finansloven fredelig

For første gang i næsten to årtier har udlændingepolitikken mistet sin elektricitet på Christiansborg: Det parlamentariske drama om flygtninge og indvandrere har toppet, og derfor har S-regeringen i år kunnet lave en fredelig finanslov – uden at måtte give kontroversielle indrømmelser til de rød-grønne støttepartier
De politiske ledere fra støttepartierne står skulder om skulder med finansminister Nicolai Wammen, da de præsenterer finansloven for 2020 sent mandag aften. En finanslov uden de store udlændingepolitiske tiltag 

De politiske ledere fra støttepartierne står skulder om skulder med finansminister Nicolai Wammen, da de præsenterer finansloven for 2020 sent mandag aften. En finanslov uden de store udlændingepolitiske tiltag 

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

4. december 2019

Finansloven for 2020 markerer slutningen på en æra: Næsten to årtiers hoveddynamik i dansk politik har mistet sin mest balstyriske elektricitet. For første gang i mange år er stramninger i udlændingepolitikken ikke længere bindemidlet mellem forligspartierne bag finansloven. Tværtimod.

Den mørke magi virker næsten som forduftet på Christiansborg. Helt andre dagsordener har pludselig taget over, og udlændingepolitik er ikke længere det altopslugende omdrejningspunkt – hverken for støttepartiernes krav under forhandlingerne eller her i det endelige kompromis. S-regeringen har overlevet den første finanslov uden at måtte give køb på strammerlinjen.

Den opsigtsvækkende ro i udlændingepolitikken er hovednøglen til at forstå, hvorfor det har været muligt for finansminister Nicolai Wammen (S) at lande en så relativt harmonisk finanslov, hvor støttepartierne er endt med reelt kun at kræve, hvad de ret beset allerede havde fået lovning på under forhandlingerne om forståelsespapiret.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Alvin Jensen
  • Eva Schwanenflügel
  • Katrine Damm
Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel og Katrine Damm anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ja.
Det er vel - indtil videre i hvert fald - at R og EL har accepteret - anerkendt 'mandaternes logik' og kæmper på andre fronter...

- OG: er der så nogen; der nu vil begynde at tage et opgør med det både vanvittige og vanvittige dyre jobcenter-regime!?

Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen, Tommy Clausen, Carsten Wienholtz, Thomas Tanghus, Carsten Svendsen, Kim Houmøller og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar
Carsten Nørgaard

»Kontroversielle indrømmelser« at behandle mennesker som mennesker.

Det er den dystopiske tidslinje, vi lever i 2019.

Katrine Damm, Alvin Jensen, morten andersen, Eva Schwanenflügel, Mogens Holme, Thomas Tanghus og Christian Mondrup anbefalede denne kommentar

Jeg har netop set en udsendelse om et befriende sammenhold i en keyniansk landsby. Eksisterer der sammenhold i Danmark? Vist ikke længere, hvor debatten er landet i en socialdemokratis intetsigende retorik.

At løse problemer med permanent grænsekontrol eller at tage imod 500 kvoteflygtninge er symbolpolitik. Der er ingen forskel. Det handler om at sætte danskernes følelser foran praktiske løsninger.

Eva Schwanenflügel

Katrine, fuldstændig rigtigt; vi skal have et hasteopgør med den sindssyge beskæftigelsespolitik, især for de syge og handicappedes skyld.

Men det er nok ikke helt nemt for Peter Hummelgaard, når det nu var hans chef der stod for nogle af uhyrlighederne som beskæftigelsesminister..

Det skriver Lisbeth Riisager Henriksen om her :

"Det haster med en livline til dødssyge borgere i beskæftigelsessystemet"

https://www.a4nu.dk/artikel/lisbeth-riisager-det-haster-med-en-livline-t...