Læsetid: 8 min.

Arne og Anette fra ældreboligerne nær Mjølnerparken savner klar besked fra Bo-Vita

En række ældreboliger, som boligselskabet Bo-Vita ejer, skal nedlægges blandt andet for at muliggøre salget af to karreer i Mjølnerparken. Flere af de ældre beboere føler sig usikre, fordi de ikke kan få klare svar fra Bo-Vita om deres fremtidige boliger
Arne Nygren på sin rummelige altan på Nørrebro. Her har han boet i snart seks år, og det vil han gerne blive ved med.

Arne Nygren på sin rummelige altan på Nørrebro. Her har han boet i snart seks år, og det vil han gerne blive ved med.

Sarah Hartvigsen Juncker

29. januar 2020

61-årige Arne Nygren har rullet sin kørestol hen til spisebordet. Her ligger papirerne fra de aktindsigter, han har fået fra Københavns Kommune, hvor han har søgt oplysninger om, hvad der skal ske med ældreboligerne på Hothers Plads, hvor han selv bor.

Den tidligere fagforeningsmand fra 3F banker hånden i bunken:

»Det er så svinsk, for nu at sige det på godt dansk.«

Sådan beskriver Arne Nygren sin oplevelse af det almene boligselskab Bo-Vitas behandling af en række ældre beboere, der ligesom ham selv bor i ældreboligerne på Hothers Plads. Bebyggelsen består af knap 100 ældreboliger og ligger på Nørrebro i København som nærmeste nabo til Mjølnerparken, som også ejes af Bo-Vita. En del af lejlighederne skal ombygges til større boliger, og senest har beboerne fået at vide, at yderligere 20 af lejlighederne skal rømmes for at give plads til et seniorbofællesskab, som skal genhuses fra Mjølnerparken.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Bjarne Andersen
  • Gert Romme
  • Christian Mondrup
  • Carsten Munk
  • Dorte Sørensen
  • Eva Schwanenflügel
Bjarne Andersen, Gert Romme, Christian Mondrup, Carsten Munk, Dorte Sørensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Thomas Tanghus

Boligselskaber bliver ved med at ombygge til større lejligheder, på trods af, at stadig flere bor alene. Der er stort set ingen lejligheder tilbage på omkring de 50 m2, som man kan forvente pr. person.
Hvis man så hverken er i arbejde eller under uddannelse, bliver dine muligheder for at få en bolig endnu mindre. Hvis du så oveni har den forkerte hudfarve, har du ikke en chance.
Så er der det, der kaldes "Fleksible Kriterier". Det lyder jo umiddelbart som positiv særbehandling - det er det også. Det er positiv særbehandling over for børnefamilier i arbejde, uden psykosociale problemer, og med uplettet straffeattest.
Personligt betaler jeg flere tusinde kroner om året for at stå på venteliste, men som kravene strammes, får jeg stadig færre muligheder for noget, der bare ligner mobilitet. Det skulle skulle lige være til nedenunder den nærmeste motorvejsbro.

Bjarne Bisgaard Jensen, Susanne Kaspersen, Karsten Lundsby, Birte Pedersen, Karsten Nielsen, Bjarne Andersen, Ebbe Overbye, Steffen Gliese, Dorte Sørensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Thomas Tanghus

Ironisk nok var reCapcha udfordringen "broer". Om ikke andet lærer jeg meget om trafik og palmetræer af at kommentere her ;)

Birte Pedersen, Bjarne Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Thomas Tanghus - husk nu at vi alle er lige for loven; de rige må HELLER IKKE lave 'utryghedsskabende' lejre, og sove under broer !!

Hvor er vi dog bare retfærdige her i Dannevang..
Puds glorien.
Igen-igen.

Bjarne Bisgaard Jensen, Susanne Kaspersen, Gitte Loeyche, Karsten Lundsby, Birte Pedersen, Bjarne Andersen, Christian Mondrup, Steffen Gliese og Thomas Tanghus anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Hørte for et par dage siden et indslag i P1 , hvor en fra seniorbofællesskab, fra Mjølnerparken fortalte , at de skulle flyttes til en større lejlighed på Hothers Plads , her ville huslejen stige med årene men hvor meget kunne de ikke få klar besked på.
En fra Bo-Vita mente at de informerede godt og forstod ikke kritikken.
Men at beboer på Hothers Plads bliver smidt ud for at kunne huse seniorbofællesskab, taltes der intet om.

Se dog at drop denne tåbelige lov og giv de mennesker lov til at blive boende hvor de bor. Mjølnerparken var jo allerede ved at få en ændret beboersammensætning. Det var langt bedre at få bygget nogle flere små boliger der var til at betale for folk med lavindkomst ALLE steder - så ville beboersammensætningen blive blandet ALLE steder.

Estermarie Mandelquist, Bjarne Bisgaard Jensen, Susanne Kaspersen, Eva Schwanenflügel, Gitte Loeyche, Karsten Lundsby, Karsten Nielsen, Ebbe Overbye, Steffen Gliese og Carsten Munk anbefalede denne kommentar