Nyhed
Læsetid: 4 min.

Ekspert: Regeringens fremmedkrigerpakke er et indgribende brud med dansk retstradition

Regeringens nye udspil over for fremmedkrigere, hvor den blandt andet vil give politiet mulighed for at ransage uden retskendelse, »piller ved elementære retsgarantier«, siger ekspert
Regeringens nye udspil over for fremmedkrigere blev torsdag præsenteret ved et pressemøde med statsminister Mette Frederiksen, udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye og justitsminister Nick Hækkerup.

Regeringens nye udspil over for fremmedkrigere blev torsdag præsenteret ved et pressemøde med statsminister Mette Frederiksen, udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye og justitsminister Nick Hækkerup.

Niels Christian Vilmann

Indland
17. januar 2020

Straffen for terrorrelaterede forbrydelser skal op. Terrordømte skal kunne fratages retten til samvær med deres børn. Der skal indføres et opholdsforbud, så terrordømte kan få forbud mod at færdes i bestemte områder i op til ti år. Der skal kunne indføres kontaktforbud for personer, der er dømt for terror, og politiet skal have mulighed for uden retskendelse at gå ind i terrordømtes hjem efter endt straf og ransage computere for at sikre, at kontaktforbuddet bliver overholdt.

Det er elementer i den fremmedkrigerpakke, som regeringen fremlagde torsdag.

Men forslagene er »indgribende brud med dansk retstradition«.

Det vurderer Christian Brown Prener fra Aarhus Universitets juridiske institut, der arbejder på en ph.d. om fratagelse af statsborgerskab. Han var i december indkaldt til en høring i Folketingets Retsudvalg om den administrative fjernelse af fremmedkrigeres statsborgerskab.

»Man ændrer nogle helt centrale retsgarantier på et grundlag, som jeg synes er meget spinkelt,« siger han.

Regeringens planer blev præsenteret ved et pressemøde med statsminister Mette Frederiksen, udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye og justitsminister Nick Hækkerup.

»Vi vil mere direkte gå efter dem, der har vendt Danmark ryggen. Det handler om hårdere straf, og det handler om at overvåge dem, der vender tilbage,« sagde statsminister Mette Frederiksen.

»De mennesker, der er rejst ud for at kæmpe for Islamisk Stat eller en anden terrororganisation, de er ikke velkomne i Danmark.«

Forslagene bliver i begyndelsen af næste uge sendt i høring. Blandt forslagene er, at straframmen for terrorrelaterede forbrydelser forhøjes med to år, og at strafniveauet forhøjes i forhold til de domme, der afsiges i dag.

Justitsminister Nick Hækkerup fremhævede, at formålet med lovforslaget er at »minimere muligheden for, at terrordømte kan radikalisere andre«.

Justitsministeren mener ikke, at det er et skred i retssikkerheden, at politiet fremover skal kunne ransage hos terrordømte uden først at indhente retskendelser:

»Nej. Det her er ikke et nyt værktøj. Vi bruger det allerede mod rockere og bander og i forbindelse med seksualforbrydelser, og her er der ikke tale om, at der er en mistanke, som man følger op på, her er der tale om, at man følger op på en dom, der allerede er faldet,« forklarede justitsminister Nick Hækkerup ved pressemødet.

Glidebane

Christian Brown Prener er især kritisk over for, at terrordømte fremover skal kunne kontrolleres og overvåges i op til ti år, efter at de har afsonet, og at de skal kunne ransages uden kendelser.

»Det er en slags tillægsstraf, som går ud over den fængselsstraf, man allerede har afsonet,« siger Christian Brown Prener.

»Normalt, når folk har afsonet deres fængselsstraf, så betragter vi dem som rehabiliterede. Personer, som har afsonet deres fængselsdom, har som udgangspunkt de samme rettigheder som alle andre borgere. Det, som regeringen siger her, er, at efter du har afsonet den fængselsstraf, som domstolen har pålagt dig, så er der helt op til ti år efterfølgende, hvor du yderligere er underlagt det her kontakt- og opholdsforbud,« siger han – altså en slags ’efterstraf’.

»Der, hvor kæden så hopper helt af, det er, at for at opretholde kontaktforbuddet præsenterer regeringen en løsning, hvor politiet har adgang til at foretage ransagninger uden en dommerkendelse. Det vil sige, at politiet under justitsministeriets beføjelser selv vurderer, om der er den fornødne mistanke for, at man kan smadre døren ind og se på, hvad folk har i computerne.«

Der er en grund til, at ransagelser kræver en dommerkendelse, mener Christian Brown Prener.

»Det er et ekstremt indgreb i retten til privatliv, når politiet kræver adgang til ens hjem og ens computer og private tanker. Derfor skal politiet udelukkende have den mulighed, når en dommer vurderer det,« siger Christian Brown Prener, der betegner de nye forslag som en »glidebane«.

»Der bliver lovgivet i en ånd af frygt. Det er gode intentioner om at øge sikkerheden for den danske befolkning, men man er nødt til at spørge, om ikke det er nødvendigt at beskytte de grundlæggende frihedsrettigheder mod dårlig terrorlovgivning,« siger Christian Brown Prener.

Regeringens nye tiltag mod fremmedkrigere er især rettet mod folk, der har tilsluttet sig Islamisk Stat, sagde statsminister Mette Frederiksen:

»Det er et valg, man træffer for livet. Det er rigtig alvorlige forbrydelser, der er begået i regi af Islamisk Stat. Vores udgangspunkt er, at de mennesker, der er udrejst, de skal ikke hjem til Danmark igen.«

Der er ifølge Politiets Efterretningstjeneste, PET, 21 danske statsborgere i det, der er tilbage af Islamisk Stat. Det er PET’s vurdering, at mindst 150 personer siden 2012 er udrejst fra Danmark til Syrien og Irak. Tallet kan sagtens være højere. Mindst en fjerdedel formodes dræbt. Det er desuden PET’s vurdering, at godt en tredjedel af de udrejste er tilbage i Danmark.

Med i udspillet er også, at der nedsættes et udvalg, der inden sommer skal se på, hvordan børn kan anbringes uden for hjemmet i sager, hvor den ene eller begge forældre er terrordømte.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Flemming Berger

Det er forfærdende, hvad denne regering,støttet af såkaldt venstrefløjspartier og et 'liberalt' parti,er i færd med at gøre ved vort før så retsbaserede samfund.
Den gamle tese :lige ret for Loke som for Thor, synes at være forkastet til fordel for ? ja,for hvad...

Bjarne Andersen, Marianne Stockmarr, Carsten Svendsen, Hannibal Knudsen, Eva Schwanenflügel, Christian Skoubye, Ole Svendsen, Egon Stich, Elisabeth From, Anne-Marie Krogsbøll, Ken Sass, Bjarne Bisgaard Jensen, Carsten Mortensen, Jesper Frimann Ljungberg, Tommy Clausen, Alvin Jensen, Hanne Utoft, Hans Larsen, Erik Winberg, Jan Nielsen, Klaus Lundahl Engelholt, Mikkel Zess og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Skal Danmark være en politistat.

Hvorfor skal det danske retsvæsen nu dømme flere og flere forskelligt - først fik folk i politisk udvalgte boligområder håre straffe og nu skal andre fratages deres børn og politiet skal have lov at komme uanmeldt i deres hjem efter straf udståelsen.
Hvad bliver det næste?

Bjarne Andersen, Marianne Stockmarr, Flemming Berger, Carsten Svendsen, Hannibal Knudsen, Eva Schwanenflügel, Christian Skoubye, Ole Svendsen, Elisabeth From, Anne-Marie Krogsbøll, Ken Sass, Bjarne Bisgaard Jensen, Carsten Mortensen, Tommy Clausen, Alvin Jensen, Hanne Utoft, Katrine Damm, Hans Larsen, Erik Winberg, Jan Nielsen, Klaus Lundahl Engelholt, Mikkel Zess, Herdis Weins, Arne Albatros Olsen og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

Vi kan ikke have der kommer fremmede folk udefra og trækker tæppet væk under det danske samfund. Og da slet ikke med de udfordringer vi står over for i en udfordret verden, som må tilpasse sig klimaforandringer, ressource knaphed og overbefolkning. Så tommelfinger op herfra for rettidig omhu.

Arne Albatros Olsen

De taler frygten op og retsstaten ud . Det ældste trick i bogen.

Bjarne Andersen, Carsten Munk, Ole Svendsen, Marianne Stockmarr, Flemming Berger, Carsten Svendsen, Eva Schwanenflügel, Ib Gram-Jensen, Christian Skoubye, René Arestrup, Egon Stich, Elisabeth From, Anne-Marie Krogsbøll, Bjarne Bisgaard Jensen, Carsten Mortensen, Jesper Frimann Ljungberg, Tommy Clausen, Alvin Jensen, Hanne Utoft, Achim K. Holzmüller, Katrine Damm, erik pedersen, Ebbe Overbye, Bjarne Tingkær, Erik Winberg, Jan Nielsen, Klaus Lundahl Engelholt, Mikkel Zess, Herdis Weins og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar
Thomas Tanghus

Det værste for mig er, at jeg ikke engang mere bliver overrasket, hver gang regeringen klipper hjørner af retssikkerheden.

Jeg har aldrig været og er stadig ikke bange for terror.

Men jeg er bange for
- om jeg kommer ind på en "forkert" hjemmeside eller følger en "forkert" på Twitter.
- om jeg har glemt at tage værktøj op af lommerne.
- om jeg har halstørklædet for langt oppe, når det er koldt.
- om mit tøj er for sort, hvis jeg er i nærheden af en politisk demonstration.

Og snart også om mit ansigt ligner en, som står i et register et sted.

Bjarne Andersen, Brian W. Andersen, Marianne Stockmarr, Flemming Berger, Carsten Svendsen, Eva Schwanenflügel, Ib Gram-Jensen, René Arestrup, Egon Stich, Elisabeth From, Anne-Marie Krogsbøll, Carsten Munk, Carsten Mortensen, Dorte Sørensen, Tommy Clausen, Alvin Jensen, Hanne Utoft, Ole Frank, Katrine Damm, Liselotte Paulsen, erik pedersen, Hans Larsen, Erik Winberg, Arne Albatros Olsen, Jan Nielsen, Klaus Lundahl Engelholt og Mikkel Zess anbefalede denne kommentar
Martin Sørensen

udtrykket at "krydse rubicon" ( cæcar krydsede den lille norditalienske flod, rubicon som der ikke var tilladt for en stående hær i romertiden uden man hade opløst hæren) det handler basalt set om. at man gør det utænkelige, og efter det ja så er det utænkelige blevet hverdag, sådan, er det med angrebende på retsstaten, vi tænker ikke længere på det som utænkeligt. da det sker nu næsten dagligt.

Der er uden tvivl mange gode hensigter i de ideer man har kommet med her, problemet er bare meget enkelt vejen til helvede er brolagt med gode hensigter. og vi kan aldrig komme tilbage, til det der var før vi gjorde det utænkelige. det er som at få romerriget til at handle som om cæcar aldrig krydsede rubicon...... og resten er histoire.

vores demokrati og civilisation er langt mere truet end vi tror :-(

Bjarne Andersen, Ole Svendsen, Marianne Stockmarr, Flemming Berger, Carsten Svendsen, Eva Schwanenflügel, Egon Stich, Elisabeth From, Anne-Marie Krogsbøll, Bjarne Bisgaard Jensen, Carsten Mortensen, Tommy Clausen, Alvin Jensen, Arne Albatros Olsen, Erik Winberg, Jan Nielsen, Mikkel Zess, Herdis Weins og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar
Lars Bækgaard

Alternativet er ikke en del af regeringens parlamentariske grundlag.

Lasse Nielsen

Jeg tror, at det er den her slags strammerpolitik, der sikrer rød blok et flertal, og som dermed gør, at de andre løfter kan opfyldes, f.eks. flere pædagoger per barn, flere børnepenge til folk på kontanthjælp, undskyldningen til Godhavnsdrengene, mere ambitiøse klimamål med mere.

Liselotte Paulsen og Klaus Lundahl Engelholt anbefalede denne kommentar

Hvad er det dog for et monster vi på venstrefløjen har valgt at støtte? Det var ikke den form for politik jeg satte kryds ved i stemmeboksen. Der er vist kun én ting at gøre, regeringen bør væltes!

Bjarne Andersen, Marianne Stockmarr, Flemming Berger, Eva Schwanenflügel, Egon Stich, Anne-Marie Krogsbøll, Carsten Mortensen, Alvin Jensen, Achim K. Holzmüller, erik pedersen, Hans Larsen, Ole Frank, Arne Albatros Olsen, Erik Winberg og Klaus Lundahl Engelholt anbefalede denne kommentar

De bestemmende organer får vedtaget flere og flere fascistoide love alt imens de bliver svaere og svaere at holde ansvarlige jvf. den amputerede offentlighedslov.

Bjarne Andersen, Marianne Stockmarr, Erik Winberg, Eva Schwanenflügel, Ole Svendsen, Egon Stich, Elisabeth From, Arne Albatros Olsen, Anne-Marie Krogsbøll, Ken Sass, Carsten Mortensen, Hanne Utoft, Thomas Tanghus og Mikkel Zess anbefalede denne kommentar
Kenneth Jacobsen

Igen er det svært at se forskellen på denne regering og de sidste tyve års regeringer. Fortvivlende få folkevalgte evner at stå fast ift at beskytte de rettigheder, deres forgængere kæmpede for at sikre befolkningen i dette land. Ja, hvem kan man efterhånden komme i tanke om? Vi har valgt ræven til at vogte gæs.

Bjarne Andersen, Marianne Stockmarr, Erik Winberg, Eva Schwanenflügel, Elisabeth From, Arne Albatros Olsen, Anne-Marie Krogsbøll, Alvin Jensen, Achim K. Holzmüller, Thomas Tanghus, Liselotte Paulsen og Christel Gruner-Olesen anbefalede denne kommentar
Thomas Tanghus

For en god orden skyld: "Støttepartierne" udtaler bl.a. at det sidste udspil er et "skridt hen mod en politistat". Så nej; det er bestemt ikke den samlede "venstrefløj", der støtter disse tiltag!

Bjarne Andersen, Ole Svendsen, Marianne Stockmarr, Hannibal Knudsen, Eva Schwanenflügel, Egon Stich, Elisabeth From, Anne-Marie Krogsbøll, Tommy Clausen, Alvin Jensen, Katrine Damm og Ole Frank anbefalede denne kommentar

- Og jeg er ingengang overrasket, det gør kun endnu mere trist og beskæmmende.

Retsstaten i frit fald, samtidig med at retsstaten besynges: som at, når begrænser vi den, så passer vi netop på den; kan I ikke selv høre og se vanviddet?

NU - er jeg faktisk blevet bange - for Socialdemokratiet og totalitære tiltag - dette er et skråplan, som jeg tænker, de færreste ville have forestillet sig i DK.

Bjarne Andersen, Ole Frank, Arne Albatros Olsen, Marianne Stockmarr, Erik Winberg, Eva Schwanenflügel, Ebbe Overbye, Ole Svendsen, René Arestrup, Elisabeth From, Anne-Marie Krogsbøll, Bjarne Bisgaard Jensen, Carsten Mortensen, Tommy Clausen og Thomas Tanghus anbefalede denne kommentar
Miklôs Tōtfalusi

“Vi behandler Undermaaleren med al Omsigt og Kærlighed, men forbyder ham blot til Gengæld at formere sig.”

K.K. Steincke ;)

Socialdemokraternes kærlighed for menigmands velbefindende har tidligere bevæget sig med tidens halvbagte teorier og hang til statslig omsorg. Tusmørke på vej?

Marianne Stockmarr, Erik Winberg, Eva Schwanenflügel, Jens Erik Starup, Anne-Marie Krogsbøll, Tommy Clausen, Thomas Tanghus og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Thomas Tanghus

> Retsstaten i frit fald, samtidig med at retsstaten besynges: som at, når begrænser vi den, så passer vi netop på den; kan I ikke selv høre og se vanviddet?

Fuldkommen på linie med Hækkerups "Overvågning er frihed". Jeg tør slet ikke tænke på, hvad der mon følger, men det er af et spor, vi har set før, og det endte som bekendt ikke godt.

Marianne Stockmarr, Erik Winberg, Eva Schwanenflügel, Ebbe Overbye, Ole Svendsen, Egon Stich, Arne Albatros Olsen, Anne-Marie Krogsbøll, Mikkel Zess og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar
Tommy Clausen

Hvem driver super neo-liberalistisk politik? Det gør sosserne! De driver gæk med de naive gammel socialdemokrater, Regeringen er blevet brun.... og det vare vel ikke længe for skrå-remen kommer på plads, fy fan! Sikke lov forslag.

Marianne Stockmarr, Erik Winberg, Eva Schwanenflügel, Arne Albatros Olsen, Carsten Mortensen og Mikkel Zess anbefalede denne kommentar
Søren Kramer

Der hvor kæden hoppede af var, at folk meldte sig ind i SS rejste ud af landet med den intention om at myrde og skabe storriget.
Da de så tabte og returnerede til landet, fik de lille eller ingen straf.
Det skabte traumer mistro og angst som har ledt til paranoia som præger hele mellemøsten i dag.
Informations typiske retsekspert, taler ud fra et intellektuelt og historisk perspektivt så smalt, det er ubegribeligt.
Kompleksiteten i problemstillingen bliver end ikke berørt.
Fox news.

Dorte Sørensen

Hørte justitsminister Nick Hækkerup i P1-morgen sige, at det med at politiet kan gå ind og kigge i folks telefoner , computer osv uden en dommerkendelse har været "lovligt" de sidste 10-årtid for bandemedlemmer , seksualforbrydere osv.
Men gør det sagen bedre?
Bør et mindste krav i et såkaldt retssamfund ikke altid være en dommerkendelse eller i hastesager en ansøgning om en dommerkendelse.

Når Socialdemokratiet og Venstre modsætter sig åbenhed i regeringsarbejdet osv. ved en ændring af "mørklægningsloven" så virker det da endnu mere grotesk, at der kræves endnu mere kontrol og eftersyn af andre borgere.

Lars Løfgren, Erik Winberg, Eva Schwanenflügel, Thomas Tanghus, Ole Svendsen, Egon Stich, Elisabeth From, Arne Albatros Olsen, Anne-Marie Krogsbøll, Carsten Mortensen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Carsten Mortensen

Ironisk kunne man yderligere tilføje:
Ja, - for vi vælter da også rundt i terrorister ☺
...næe, det er præcis hvad vi IKKE gør, og som dermed udstiller hvad der er under opsejling.

Marianne Stockmarr, Eva Schwanenflügel og Elisabeth From anbefalede denne kommentar
Bent Nørgaard

Bare vent til den røde revolution kommer. Så bliver det godt for de fattige og de svage. Se rundt i hele verden, hvor den røde revolution har bredt sin nænsomme hånd. Foreløbigt sidste med Kmer Rouge i front. Det var da en sejr for det gode liv? Eller sagt på en anden måde, hvor kommer det fata morgana fra fra, at venstrefløj er lig med det gode liv - bortset fra i parolerne?

Anne-Marie Krogsbøll

Når jeg hører Mette Frederiksen, "Big Mother", sige "Jeg passer på Danmark", toner Putin og Trump og Erdogan frem på nethinden. Samme retorik. Sådan taler den "stærke mand" - i dette tilfælde kvinde. "Stol på mig - tænk ikke selv" er tankegangen bag. Sporene rundt om i verden skræmmer.

Hvad kan det ikke blive til på længere sigt?

Arne Albatros Olsen, Marianne Stockmarr, Erik Winberg, Eva Schwanenflügel, Hans Larsen og Ole Svendsen anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Med den lovgivning bliver tidligere Syrienskrigere aldrig af-radikaliseret. Men det er måske netop meningen med samme lovgivning. For hvis de gjorde det , ville de jo ikke længere kunne bruges som et fjendebillede.

Marianne Stockmarr, Thomas Tanghus og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

EL, SF og de Radikale er Fredriksens støttepiller. Tillykke med makkerskabet.

Marianne Stockmarr, Erik Winberg og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

Det kan se skævt ud når man læser artiklen. Jeg hørte også Nick redegøre ganske godt i P1. Jeg syntes det lyder fornuftigt og afbalanceret.
Det lyder som en rimelig politiopgave, der er velafgrænset.
Alternativet ville sande til i ventetider, og koste helt uforholdsmæssigt i Advokater, så set fra en Advokat vinkel måske fornuftigt.

henrik poulsen

Jeg har længe regnet med,at der ville komme et eller andet modbydeligt fra denne regering.Jeg fik desværre ret.
Retssikkerheden gælder også for dem,vi ikke kan lide.Hvis de ikke har det,er det ikke noget retssamfund.Jeg er mere utryg ved regeringen end fremmedkrigerne,meget mere.

Marianne Stockmarr, Lars Løfgren, Anne-Marie Krogsbøll, Erik Winberg, Eva Schwanenflügel, Arne Albatros Olsen, Thomas Tanghus, Hans Larsen og Jens Erik Starup anbefalede denne kommentar
René Arestrup

I denne ombæring er det fremmedkrigerne.

Hvem bliver de næste?

Marianne Stockmarr, jens rasmussen, Lars Løfgren, Flemming Berger, Esben Lykke, Carsten Munk, Erik Winberg, Eva Schwanenflügel og Thomas Tanghus anbefalede denne kommentar
henrik poulsen

Der er ikke noget som et godt problem,hvis man er magthaver og vil gennemføre et eller andet grimt.For så har man en god undskyldning for at gøre det,det kan enhver jo se.Og hvis problemet ikke rigtig er der,må man tale det op så det ligner et stort problem.

Dorte Sørensen

Men Jens Flø er du ikke bange for,at med alle de nye love der bliver vedtaget som filler på folks rettigheder overfor statsmagtens kan få alvorlige følger - hvis en endnu mere hemningsløs magt indtager magten i Danmark.

Bør Danmark ikke være et så oplyst land, at "vi" ikke frivilligt indføre love der i den grad giver statsmagten redskaber, der kan misbruges og udvides ubegrænset.

Christel Gruner-Olesen, Marianne Stockmarr, Ole Frank, Erik Winberg og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Nej Dorte Sørensen. Det er en meget velafgrænset gruppe, og skal omkring domstolen for at komme i gruppen. I forvejen, er bandekriminelle, og seksualforbrydere omfattet af samme muligheder for overvågning. Og det er for en afgrænset periode.

henrik poulsen

Vi må for en sikkerheds skyld gå ud fra,at redskaber,der kan misbruges også vil blive det på et eller andet tidspunkt.Alt andet er for farligt.At vi har en demokratisk retsstat nu er ingen garanti for,at vi også har det i fremtiden.Det viser historien.

Ole Svendsen, Marianne Stockmarr, Eva Schwanenflügel, Dorte Sørensen og Ib Gram-Jensen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Men Jens Flø det er desværre set tidligere at begrænsede områder er udvidet. Det er jo også tilfælde her hvor bandemedlemmer, seksualforbrydere får selskab af fremmedkrigere.

Jeg må indrømme, at jeg føler mig utryg ved denne udvikling.

Marianne Stockmarr, Ole Frank, Hans Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Jens Flø har ret. Preners betragtning, at enhver straf skal være udstået, når fængselsopholdet er overstået, og man derved er rehabiliteret, er ikke i overensstemmelse med praksis. Et forbud mod kontakter med bestemte personer eller mod at færdes bestemte steder har også virkning langt ud over et fængselsophold. Det er ikke rimeligt at kalde det et tillæg til straffen, det er simpelthen en del af straffen. Og det er slet ikke i nærheden af en vilkårlig bemyndigelse til kontrol fra myndighedernes side, netop fordi det forudsætter en dom.

Anne-Marie Krogsbøll

Er der nogen, der for alvor tror på, at sådanne tiltag gør folk mindre radikaliserede, og hjælper på deres resocialisering? Jeg frygter da, at det vil virke lige modsat. Når man direkte siger, at terrorindblanding betyder, at man for livstid har meldt sig ud af samfundet, sådan som Mette F sagde i går, hvad skulle så være folks motivation til at forsøge at forbedre sig - selv folk, som faktisk kommer på bedre tanker? De er stemplede og smidt ud af samfundet på livstid, uanset hvad de gør.

Ole Svendsen, Marianne Stockmarr, Arne Albatros Olsen, Thomas Tanghus, Knud Chr. Pedersen, Erik Winberg, Eva Schwanenflügel og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Mikkel Zess
16. januar, 2020 - 22:02:
"Hvad er det dog for et monster vi på venstrefløjen har valgt at støtte? Det var ikke den form for politik jeg satte kryds ved i stemmeboksen. Der er vist kun én ting at gøre, regeringen bør væltes!"

Ja, regeringen burde væltes.
Men.. Hvad er alternativet? En blå regering ville med al sandsynlighed føre samme politik.
Og skulle fru Bigmother blive statsminister igen, kunne det blive en S-V regering.

Desværre er der stor opbakning i befolkningen til disse totalitære tiltag, fordi figenbladet der holdes op handler om 'dem vi ikke kan lide'.
Sålænge folk er overbeviste om, at det kun er 'de andre' (læs : udlændinge) det drejer sig om, vil flertallet støtte op om ideerne.
(Det har Socialdemokratiet iøvrigt for længst undersøgt til mindste detalje).

Det er nøjagtig det samme, når det gælder overvågning, hvor man bevidstløst accepterer det forslidte argument: "sålænge du ikke har noget at skjule, er du ikke i risiko for at blive udsat for strukturel uretfærdighed".

"Det er uhyyyggeligt", som opvaskerne siger i "Riget".

Ole Svendsen, Christel Gruner-Olesen, Marianne Stockmarr, Ebbe Overbye, Thomas Tanghus, Carsten Munk, Hans Larsen og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Desværre er det sådan at en Socialdemokratisk regering kan komme afsted med værre ting end en borgerlig og det uden støttepartierne siger fra.

Marianne Stockmarr, Carsten Svendsen, Erik Winberg og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Carsten Svendsen

Mette Frederiksen fører en politik, som gør det nærmest umuligt for de tidligere regeringspartier og DF at være i opposition til. Det må støttepartierne forholde sig mere end kritisk til.

Dorte Sørensen, det her tiltag gælder kun personer, der er dømt efter en terror paragraf. Der er ikke grund til bekymring for almindelige venstreorienterede, kun dem der vil lave terror som f.eks gamle røde armé fra Tyskland. Det samme for vores muslimske befolkning. Den vil jo tilsvarende være et værktøj for højreorienterede, der dømmes efter en terrorparagraf.

Eva Schwanenflügel

@ Jens Flø

Har du aldrig hørt om salami-metoden ?

Ole Frank, Carsten Svendsen og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

"Har du aldrig hørt om salami-metoden ?"

I følge Hækkerup så bliver salamien jo større og større, jo mere man skærer af den.

Hvor i uddannelsessystemet er det, der er gået noget galt her? Det er åbenbart et regnestykke, som mange lader sig narre af.

Marianne Stockmarr, Eva Schwanenflügel og Ole Frank anbefalede denne kommentar

Eva Schwanenflügel. Det er sikkert meget rigtigt at Venstre måske kommer til. Eller en SV regering dukker op.(sålænge magtgalningene kan holde hinanden ud) Jeg kan ikke indse at socialdemokratiets nyfundne fascisme er noget venstrefløjen under nogen omstændigheder bør støtte. Jeg vil ihvertfald ikke! Og så må jeg jo blive hjemme eller måske gøre hvad jeg hørte at nogle på den yderste venstrefløj gjorde ved sidste valg. Nemlig at stemme på Rasmus Paludan. Ikke fordi man kan li' ham eller hans politik, men fordi det er det tætteste man kommer på at smide en håndgranat i folketinget. SÅ kan MF se på hans vrængende grin hver dag.

En overskrift fra dagens DR:
"Mette Frederiksen roser Pia Kjærsgaard efter at have skiftet holdning: Hun så rigtigt"

Tak for kaffe!

Christel Gruner-Olesen, Marianne Stockmarr, Flemming Berger og Carsten Nørgaard anbefalede denne kommentar

Det ville da være ironisk om vi skulle høre Mette Frederiksen tale til Stram Kurs, og alvorligt proklamere: "I bliver aldrig stuerene!"

Anne-Marie Krogsbøll

"Nemlig at stemme på Rasmus Paludan. Ikke fordi man kan li’ ham eller hans politik, men fordi det er det tætteste man kommer på at smide en håndgranat i folketinget"

Farlig strategi, som kan give bagslag. Problemet er, at det blot vil få S til at rykke yderligere til højre for at konkurrere med ham.

Ja. Det vil skille vandene!

Populisme og autokrati er substansen i regeringen.

Ole Svendsen, Marianne Stockmarr, Arne Albatros Olsen, Eva Schwanenflügel og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar

Det yderst urovækkende.
Politikerne kan indkalde vore sønner til krig.
Ovenikøbet til krige sønnerne ikke selv tror på.
Men skulle en søn tage ud og kæmpe en krig han selv tror på, kaldes han terrorrist.

Mikkel Zess, Marianne Stockmarr og Lars Løfgren anbefalede denne kommentar

ps.
Det tilsyneladende politikernes sofistikeret måde at sikre sig magten på. Det rene diktatur.

Mikkel Zess, Marianne Stockmarr og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Gitte Loeyche

Fra retsstat til politistat! Anstændige politikere søges.

Carsten Munk, Mikkel Zess og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Flemming Berger

Thomas Tanghus oo.o9 Så længe støttepartierne holder hånden under regeringen,samtykker de;kun handling ændrer tingenes tilstand. Den regering skal væltes.

Hanne Utoft, Marianne Stockmarr, Mikkel Zess og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar
Henrik Madsen

“Regeringens fremmedkrigerpakke er et indgribende brud med dansk retsTRADITION” ... Man bør ikke holde fast i traditioner hvis de er uhensigtsmæssige!

Henrik Madsen

At sikre almindelige borgeres sikkerhed og tryghed må være enhver statsmagts fornemmeste opgave!

Sider