Læsetid: 3 min.

Eksperter: Ingen særlig berøringsangst, når det kommer til at anbringe ikkevestlige børn

I statsministerens nytårstale advarede Mette Frederiksen mod at være berøringsangst over for andre kulturer, når det kommer til at sikre børns trivsel og anbringe dem. Men ifølge eksperter og Dansk Socialrådgiverforening er det ikke et problem
Mette Frederiksen slog i sin nytårstale fast, at det danske samfund ikke må være mindre tilbøjelig til at gribe ind i familier med en anden kulturel baggrund.

Mette Frederiksen slog i sin nytårstale fast, at det danske samfund ikke må være mindre tilbøjelig til at gribe ind i familier med en anden kulturel baggrund.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

3. januar 2020

Samfundet er ikke særligt berøringsangst over for børn i familier med anden etnisk baggrund end dansk. Det vurderer eksperter og organisationer efter statsminister Mette Frederiksens (S) nytårstale, der blandt andet handlede om, at flere børn skal tvangsanbringes.

Her fik hun det også til at handle om integration. Det danske samfund må lægge »berøringsangsten« væk »også over for andre kulturer«, lød det fra statsministeren.

»Nogle forældre kommer fra lande, hvor vold mod børn er tilladt. Det er det ikke i Danmark. I Danmark er det forbudt at slå sine børn. Og piger skal have samme frihed som drenge. Vi må træde i karakter som samfund. Flere udsatte børn skal have et nyt hjem,« sagde hun.

Mette Frederiksen slog altså fast, at det danske samfund ikke må være mindre tilbøjelig til at gribe ind i familier med en anden kulturel baggrund.

Men det er der heller ikke noget, der tyder på, er tilfældet. 

For hver 1.000 børn og unge med ikkevestlig oprindelse var der ti anbragte børn i 2013. Blandt børn med dansk oprindelse gjaldt det 9,7, viser en undersøgelse fra Ankestyrelsen i 2015.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Hanne Utoft
  • Eva Schwanenflügel
  • Christian Mondrup
  • Dorte Sørensen
  • Maj-Britt Kent Hansen
  • Marianne Stockmarr
Hanne Utoft, Eva Schwanenflügel, Christian Mondrup, Dorte Sørensen, Maj-Britt Kent Hansen og Marianne Stockmarr anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ete Forchhammer

Forhåbentlig er det ikke normen, men det har forekommet: forældrene fra Irak var indkaldt til møde i kommunen, jeg var med som bisidder. Undrede mig over så korte tolkens oversættelser var i forhold til det oversatte og bemærkede en lidt docerende, nedladende/bedrevidende tone i spørgsmålene til forældrene. Bemærkede ingen imødekommenhed... Gik fra mødet sikker på aldrig at ville kontakte de kommunale myndigheder med den bemanding!
Mon en enestående erfaring, og findes den i statsministerens univers?

Hanne Utoft, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel, anne lindegaard og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

"Forskeren frygter, at et større fokus og mål om tvangsfjernelser resulterer i, at der i minoritetsmiljøer skabes mere mistillid og frygt for systemet, end der i forvejen er."

Netop tillid er statsministeren ikke meget for.
Hellere tvang, og 'vi ved, hvad der er bedst for andre' mentalitet.

Og her lugter man overformynderi til overflod :-(

Lillian Larsen, Herdis Weins og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Det danske demokrati er mangfoldigt og hylder ikke i sig selv bestemte rigide normer. Det er det så desværre kommet til under nogle årtiers socialdemokratiske forsøg på at kolonisere samfundet under staten. Det er en stor misforståelse, og spørgsmålet er, om vi simpelthen har brug for et nyt socialdemokratiske parti, der har frihed, lighed og fællesskab som sine idealer.