Nyhed
Læsetid: 7 min.

Eksperter: Regeringen vil indføre definition af antisemitisme, som kan begrænse kritik af Israel

Den definition af antisemitisme, som Mette Frederiksen vil indføre i Danmark, er blevet brugt til at begrænse ytringsfriheden i flere lande, siger eksperter, mens en dansk professor vurderer, at danske jøder allerede er beskyttet af eksisterende lovgivning
»Bekendtgørelsen er et angreb på den akademiske frihed og ytringsfrihed, og den vil ikke kun skade propalæstinensiske fortalere, men også jødiske studerende og fakulteter, såvel som akademia i sig selv,« skrev Kenneth Stern, en af de oprindelige forfattere af definitionen, i forbindelse med debatten om IHRA's definition af antisemitisme.

»Bekendtgørelsen er et angreb på den akademiske frihed og ytringsfrihed, og den vil ikke kun skade propalæstinensiske fortalere, men også jødiske studerende og fakulteter, såvel som akademia i sig selv,« skrev Kenneth Stern, en af de oprindelige forfattere af definitionen, i forbindelse med debatten om IHRA's definition af antisemitisme.

Bo Amstrup

Indland
28. januar 2020

Den officielle definition af antisemitisme, som statsminister Mette Frederiksen vil indføre i Danmark, kritiseres af flere eksperter for potentielt at begrænse muligheden for at kritisere Israel.

En af dem er Peter Ullrich, som er fellow ved Centre for Research on Antisemitism på Technical University i Berlin og har skrevet en rapport om definitionen. Han peger på en række sager, hvor han mener, at man med henvisning til definitionen har begrænset kritik af Israel og dermed ytringsfriheden. 

Antisemitismen er fremvoksende i Danmark, fortalte statsministeren i et interview til Politiken i sidste uge, hvor hun meldte ud, at hun derfor nu vil indføre den internationale organisation International Holocaust Remembrance Alliance’s (IHRA) definition af antisemitisme. Den lyder:

»Antisemitisme er en bestemt opfattelse af jøder, der kan udtrykkes som had mod jøder. Retoriske og fysiske former for antisemitisme rettes mod jødiske og ikkejødiske enkeltpersoner og/eller deres ejendom samt institutioner og religiøse samlingssteder, der tilhører jødiske samfund.«

Definitionen er allerede indført til brug for politikere og myndigheder i en række lande, herunder Israel, Frankrig, Tyskland, Storbritannien og Italien.

Peter Ullrich fortæller, at der i Tyskland er blevet truffet flere politiske beslutninger med direkte henvisning til IHRA’s definition af antisemitisme. Eksempelvis opfordres der til, at ingen offentlige institutioner giver mulighed for at bruge det offentlige rum til begivenheder, som støtter eller afholdes af den propalæstinensiske bevægelse Boycott, Divestment and Sanctions Movement – også kaldet BDS-bevægelsen. 

»De her beslutninger viser, at definitionen har konsekvenser for ytringsfriheden,« vurderer han.

Ifølge den britiske professor Rebecca Ruth Gould har vedtagelsen af IHRA’s definition i Storbritannien ført til, at mindst fem universiteter »og højst sandsynligt langt flere« har aflyst eller på anden vis censureret planlagte begivenheder af frygt for at forbryde sig mod definitionen – også selv om den ikke er juridisk bindende i landet. Det skriver hun i en videnskabelig artikel i tidsskriftet Law, Culture and the Humanities.

Og i august sidste år afviste et byråd ifølge The Guardian at afholde det årlige velgørenhedscykelløb BigRide4Palestine, som hjælper palæstinensiske børn i Gaza, af frygt for, at kritikken af Israel ville være en overtrædelse af IHRA’s antisemitismedefinition.

Også Kenneth Stern, en af hovedforfatterne til udkastet af definitionen fra 2001, har udtalt sig kritisk over for de konsekvernser, som definitionen har fået.

Han skrev i december et debatindlæg i The Guardian, hvor han kritiserede en bekendtgørelse fra den amerikanske præsident Donald Trump, der heviste til definitionen. Med bekendtgørelsen udvidede Trump særlige civile rettigheder til jøder i uddannelsesmæssige sammenhænge.

»Denne bekendtgørelse er et angreb på den akademiske frihed og ytringsfrihed, og den vil ikke kun skade propalæstinensiske fortalere, men også jødiske studerende og fakulteter, såvel som akademia i sig selv,« skrev Kenneth Stern i debatindlægget, hvor han pegede på, at jødiske grupperinger på amerikanske universiter har brugt bekendtgørelsen til at klage over talere, tekster på pensum og protester, som de mener, er antisemitiske efter IHRA’s definition.

Jens Elo Rytter, der er juraprofessor ved Københavns Universitet, under sig over, hvordan IHRA’s definition kan fortolkes som et værn mod Israel-kritik.

»Jeg har virkelig svært ved at finde grundlag for den fortolkning i definitionen. Når man kigger isoleret på IHRA’s tekst, lægger den ikke op til at relatere kritik af Israel til antisemitisme. Det er helt uholdbart, hvis den fortolkes sådan. Det ville aldrig gå, hvis sagen kom for en dansk domstol,« vurderer han.

Juraprofessoren anerkender dog, at teksten kan få en symbolsk værdi i forhold til at afskrække kritik af Israel, selv om den aldrig kunne fortolkes sådan ved en domstol.

»Der foregår jo mange ting, som aldrig havner ved en domstol. Man kan give Israel større værn mod kritik, hvis folk er bange for at blive stemplet som antisemitter. Men det burde den her definition ikke muliggøre. Hvis nogen i Danmark fortolkede den, som eksemplerne fra udlandet viser, er det uforeneligt med ytringsfriheden,« siger Jens Elo Rytter.

Modstridende og uklar definition

Ifølge Peter Ullrich rummer nogle propalæstinensiske bevægelser antisemitisme, hvilket er et problem. Men han mener ikke, man kan skære dem alle over en kam, som IHRA’s definition ifølge ham kan bruges til at gøre.

»Konferencer og flere prisuddelinger er blevet aflyst. Byen Göttingen endte med droppe ud af en fredspris, de tidligere har uddelt sammen med foreninger i byen, fordi modtageren af prisen, en jødisk fredsgruppe, skulle støtte BDS-bevægelsen. Der er virkeligt mange begivenheder, der er blevet aflyst eller skandaliseret.«

Med definitionen giver IHRA også en stribe eksempler på, hvad antisemitisme kan være.

Her nævnes blandt andet at »fremsætte løgnagtige, dehumaniserende, dæmoniserende eller stereotype påstande om jøder generelt eller om jøders magt i kollektiv forstand«, samt at »nægte det jødiske folk dets ret til selvbestemmelse, for eksempel ved at hævde, at staten Israels eksistens er et udslag af racistiske ambitioner«.

Ifølge Politiken har regeringen endnu ikke taget stilling til, om rækken af eksempler skal indgå i en kommende dansk definition.

Men de eksempler, som IHRA selv giver, viser, hvilke begrænsninger definitionen kan få for ytringsfriheden, mener Peter Ullrich.

»I forhold til kritik af Israels eksistens er der afgørende forskel på, om den fremsættes af højreekstremister, der ikke vil acceptere en jødisk stat, eller anarkister, som er imod alle former for stater. Den første position er antisemitisk, mens den anden ikke er. Men IHRA’s definition hjælper ikke med at skelne mellem de to.«

Peter Ullrich kritiserer også, at definitionen er »meget modstridende, bred og uklar«. Ifølge ham rummer den en signalværdi, men kan ikke bruges til dens egentlige formål: at afgøre om noget er antisemitisk eller ej.

Konsekvensen er, mener han, at definitionen bruges til at legitimere et synspunkt om, at meget kritik af Israel kan fortolkes som antisemitisk.

»Det kan forventes, at definitionen vil have en lignende effekt i Danmark. Den er et administrativt værktøj til at sige ’slut med diskussionen’. Men vi løser ikke de grundlæggende problemer med antisemitisme ved at bruge det her pseudopræciseringsværktøj,« siger han. 

Uforeneligt med ytringsfrihed

Herhjemme har regeringen ifølge Politiken ikke lagt sig fast på, om den vil forsøge at inkorporere IHRA’s definition i dansk lov, eller om den blot skal være vejledende for danske myndigheder.

Men det giver ikke mening at gøre IHRA’s tekst om antisemitisme til en del af dansk lovgivning, vurderer Jens Elo Rytter.

»Denne her definition bidrager ikke med ekstra juridisk beskyttelse, som ikke allerede er dækket af straffeloven,« siger han.

Også Jakob Egholm Feldt, der er professor på Roskilde Universitet og forsker i antisemitisme, kalder det »totalt« unødvendigt at skrive IHRA’s definition ind i dansk lovgivning. »Det er ren symbolpolitik,« siger han.

Religiøse minoriteter som jøder er nemlig allerede beskyttet ved lov i Danmark med den såkaldte racismeparagraf, som beskytter imod trusler, forhånelser og nedværdigelser på grund af race, hudfarve, oprindelse, tro eller seksuel orientering.

Herudover fastslår straffeloven, at det er en skærpende omstændighed, hvis fysiske gerninger »har baggrund i andres etniske oprindelse, tro, seksuelle orientering eller lignende«.

Den eksisterende lovgivning beskytter alle minoriteter på lige fod, siger Jens Elo Rytter, der ikke mener, det giver mening med et særligt juridisk fokus på antisemitisme.

Jakob Egholm Feldt vurderer dog, at et øget fokus på antisemitisme kan være gavnligt for vores dannelse.

»Efterhånden, som dem der har en førstehåndserfaring med historien fra Anden Verdenskrig dør, er der et behov for at genbesøge vores historieforvaltning i forhold til, hvad for en rolle antisemitisme spiller for vores kulturelle og politiske sammenhæng i Europa. Så der ser jeg en mening med definitionen,« siger han.

Men hvis formålet med definitionen er at lave en særlig indsats over for antisemitisme, fordi man ser det som et stort diskriminationsproblem, så er det ikke baseret på et faktuelt grundlag, mener Jakob Egholm Feldt.

»Jøderne i Danmark er velintegrerede og grundlæggende accepterede af majoritetsbefolkningen. Der er andre minoriteter, der er mere udsatte for diskrimination og racisme. Det sniger sig ind som en bekymring hos mig, at man ikke synes, at det er lige så slemt at være diskriminerende over for andre minoriteter, som eksempelvis muslimer, som over for jøder. Det synes jeg også er en bekymring, man må have i forhold til det her.«

Ikke gå på kompromis

I en mail skriver udenrigsminister Jeppe Kofod (S) om definitionen mod antisemitisme:

»Vi mener, at det er vigtigt, at alle myndigheder og aktører arbejder ud fra en fælles forståelse af, hvad antisemitisme er. Det vil være med til at sikre en mere sammenhængende indsats og en bedre koordinering på tværs af myndigheder og aktører.«

En sådan fælles forståelse kan regeringen »for eksempel skabe ved, at vi i den kommende nationale handlingsplan definerer, hvad antisemitisme er«, skriver ministeren.

– En tysk sociologs forskning i definitionen viser, at den gør indgreb i ytringsfriheden, særligt i sammenhæng med Israel-Palæstina-konflikten. Hvordan vil regeringen sikre, at det ikke sker i Danmark?

»Vi har i Danmark en lang og vigtig tradition for at sætte ytringsfriheden højt og at støtte en fri offentlig debat. Det går vi ikke på kompromis med. Rammerne er vide i Danmark. Men hadtale, opfordringer til vold og deslige vil vi ikke acceptere. Derfor skal vi finde den rigtige balance mellem på den ene side at beskytte det jødiske samfund mod hadeful retorik – og på den anden side at beskytte den offentlige debat. Det gælder for eksempel i forhold til kritik af staten Israel,« skriver ministeren.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Poul Anker Sørensen

»Vi har i Danmark en lang og vigtig tradition for at sætte ytringsfriheden højt og at støtte en fri offentlig debat. Det går vi ikke på kompromis med. Rammerne er vide i Danmark.
siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Lad os håbe han husker det !!

Lovis Lofgren, Anders Graae, Espen Bøgh, Marianne Stockmarr, Jørgen Wassmann, Niels Duus Nielsen, Anders Reinholdt, Bjarne Jensen, Flemming Berger, René Hansen, Arne Lund, Arne Albatros Olsen, Christian Mondrup, Mogens Holme, Mikkel Zess, P.G. Olsen, Karsten Aaen, Peter Beck-Lauritzen, Bjarne Andersen, Per Selmer, Per Klüver, Brian Nocis Jensen, Erik Winberg, Karen Grue, Sus johnsen, Henriette Bøhne, Christian Skoubye, Katrine Damm, Torben K L Jensen, Birte Pedersen, Carsten Mortensen, Gert Romme, Alvin Jensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Søren Bro, Thomas Tanghus, Eva Schwanenflügel, Viggo Okholm, Dorte Sørensen og Svend Erik Sokkelund anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Udenrigsminister Jeppe Kofod skriver "Men hadtale, opfordringer til vold og deslige vil vi ikke acceptere."

Hvorfor har MF og JK så ikke været ude og fordømme overmalingen af Moskeen i Rovsingsgade. Her blev muslimer kaldt Cancerceller osv......

Hanne Utoft, Randi Christiansen, Anders Graae, Espen Bøgh, Erik Karlsen, Marianne Stockmarr, Jørgen Wassmann, Ruth Sørensen, Niels Duus Nielsen, Anders Reinholdt, Anders Olesen, nils hommel, morten andersen, Flemming Berger, René Hansen, Arne Lund, Bjarne Jørgensen, Christian Mondrup, Mogens Holme, Gitte Loeyche, Elisabeth From, P.G. Olsen, Karsten Aaen, Peter Beck-Lauritzen, Carsten Munk, Per Selmer, Per Klüver, Brian Nocis Jensen, Erik Winberg, Karen Grue, Sus johnsen, Christian Skoubye, Katrine Damm, Birte Pedersen, John Andersen, Søren Andersen, Ete Forchhammer , Carsten Mortensen, Finn Jakobsen, Gert Romme, Anders Sørensen, Alvin Jensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Viggo Helth, Søren Bro, Christel Gruner-Olesen, Thomas Tanghus og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Endnu et forsøg på at være 'handlekraftig' fra det forhenværende venstrefløjsparti Socialdemokratiet.

Ifølge Mette F er venstrefløjen jo også antisemitisk.
Således understreger hun selv, at hendes eget parti ikke længere er en del af den.

Tak for indrømmelsen.
Selvom vi godt vidste det i forvejen.

Anders Graae, Marianne Stockmarr, Jørgen Wassmann, Niels Duus Nielsen, Anders Reinholdt, nils hommel, Poul Mikael Allarp, morten andersen, Flemming Berger, René Hansen, Arne Lund, Arne Albatros Olsen, Christian Mondrup, Mogens Holme, Elisabeth From, Mikkel Zess, Søren Nielsen, Peter Beck-Lauritzen, Bjarne Andersen, Per Klüver, Per Selmer, Karen Grue, Henriette Bøhne, Katrine Damm, Birte Pedersen, Egon Stich, Dorte Sørensen, Carsten Mortensen, Gert Romme, Alvin Jensen, Carsten Svendsen og Thomas Tanghus anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Pogrom anno 2020.

Fra link.
“Når jeg ser på, hvordan nogle borgere opildner til holdninger mod flygtninge, eller hvor nedsættende der tales om jøder, spørger jeg mig selv:

Hvor godt forankret er den menneskelige værdighed i folks hoveder?”

Citat Josef Schuster, formanden for det Jødiske Centralråd i Tyskland.
Link: https://www.dr.dk/nyheder/udland/merkel-vi-maa-aldrig-glemme-krigens-rae...

Menneskerettigheder, demokrati og retsstatsprincippet.

Retten til at søge asyl og ’non-refoulement-princippet’, som forbyder tilbagesendelse af personer til et land, hvor der er risiko for forfølgelse, tortur eller umenneskelig behandling, er nedfældet i EU-traktaterne.

Ifølge FN er over 15.000 mennesker i 2018 blevet sendt ‘TILBAGE’ til Libyen af EU fra Middelhavet.

Hvorfor stiger antallet af klimaflygtninge?

“Verdensøkonomien kan ikke vokse, uden at CO2-udledningerne følger med.

En ny rapport gør op med forestillingen om, at velstående landes økonomi kan fortsætte med at vokse, samtidig med at landene nedbringer belastningen på klimaet og biodiversiteten.”

Link: https://www.information.dk/udland/2019/07/nyt-omfattende-studie-skyder-f...

Højreekstremistiske retorik, den EU udenrigspolitik og beskyttelse af EU’s ydre grænser, som ledet under Det Europæiske Agentur for Grænse- og Kystbevogtning (Frontex), har ledt til EU og medlemslandenes regeringer er blevet indberettet til Den Internationale Straffedomstol i Den Haag.

Tiltalen mod EU lyder:
‘Forbrydelser mod menneskeligheden’.

“The allegation of “crimes against humanity” draws partially on internal papers from Frontex, the EU organisation charged with protecting the EU’s external borders, which, the lawyers say, warned that moving from the successful Italian rescue policy of Mare Nostrum could result in a “higher number of fatalities”.
Link: https://www.theguardian.com/law/2019/jun/03/icc-submission-calls-for-pro...

United Nations/FN
15. juli 2019

“World hunger continues to rise due to conflict, climate change, says UN report.
United Nations.

A profound change of the global food and agriculture system is needed if we are to nourish the 815 million people who are hungry today and the additional 2 billion people expected to be undernourished by 2050.

Right now, our soils, freshwater, oceans, forests and biodiversity are being rapidly degraded. Climate change is putting even more pressure on the resources we depend on, increasing risks associated with disasters, such as droughts and floods.”
Link: https://www.un.org/sustainabledevelopment/hunger/

Marianne Stockmarr, Eva Schwanenflügel, Karsten Aaen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Nye folkemord for ikke bæredygtig økonomisk vækst til bl.a. Danmark.
2019 EU/Danmark-Mercosur-aftalen er en dødsdom for de oprindelige befolkningsgrupper i Brasilien og på sigt for alle vores børn globalt.

Mord indirekte finansieret af EU/Danmark for profit til de rigeste i EU og billig soya til bl.a. Danmarks svinefabrikker, der alene kræver et Amazonas regnskovs areal på størelse med Sjælland, hvert eneste år.

Stammefolk i Amazonas beskylder præsident for folkedrab.
Mindst otte ledere fra oprindelige befolkningsgrupper blev dræbt sidste år.

Nye foreløbige tal fra Det Nationale Institut for Rumforskning i Brasilien viser, at der sidste år skete en stigning på 85 procent i afskovningen af Amazonas i forhold til året før.

Link: https://www.information.dk/telegram/2020/01/stammefolk-amazonas-beskylde...

Jeg syntes virkelig, at man kan lære meget af Tobias Rawets berettelse om denne iskolde periode i menneskehedens historie, som blev læst på i går på Wallenbergs torv i Stockholm. Berettelsen drejede sig om, hvordan Tobias Rawet som 6-årig reddede livet ved at være nedsænket i en spand under ude-lokummet den dag, hvor de fleste jødisk børn blev hentet.

Tobias Rawets kloge ord er i korthed:
- "Det begyndte ikke med mord! - Men det begyndte med ord!"
- "Derfor har det altså betydning, hvad vi siger til hinanden (om de andre). - Det er et ansvar, som vi alle har"!

Hadet til andre begynder altså med nedsættende ord og usande påstande i al uskyldighed. Og hver det kan ende, - det har man jo set. Tænk over det racistiske Danmark.

Anders Graae, Ib Gram-Jensen, Marianne Stockmarr, Niels Duus Nielsen, Anders Reinholdt, Bjarne Jensen, Flemming Berger, Kim Folke Knudsen, Arne Lund, Mogens Holme, Eva Schwanenflügel, Nike Forsander Lorentsen, Britta Hansen, Karsten Aaen, Peter Beck-Lauritzen, Søren Bro og Carsten Mortensen anbefalede denne kommentar
Carsten Mortensen

Det er muligvis mig som er lidt dum eller uvidende, men hvorfor skal beskyttelsen ikke gælde muslimer og flygtninge? (eller for den sags skyld alle!)
De er da i høj grad udsat for had. Vi har endda politiske partier som åbenlyst erklærer det som deres mål at "få dem ud"
Hvad er det lige der "gang i" her?

Anders Graae, Erik Karlsen, Marianne Stockmarr, Jørgen Wassmann, Niels Duus Nielsen, Anders Reinholdt, nils hommel, morten andersen, Sus johnsen, Mogens Holme, Eva Schwanenflügel, Gitte Loeyche, Elisabeth From, Mikkel Zess, Britta Hansen, Peter Beck-Lauritzen, Kenneth Krabat, Per Klüver, Erik Winberg, Karen Grue, Henriette Bøhne, Carsten Munk, Gert Romme, Dorte Sørensen og Søren Bro anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Kan hænde at statsministeren får nogle øjeblikkelige, billige point for selektiv afstandtagen?
Men hvor længe holder det? Og hvordan?

Marianne Stockmarr og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Er der ikke andre minoritetssammenslutninger der har en definition på hvornår man er imod dem, for så skal disse definitioner vel også med i samme anti- lov?
Next stop "antiarianisme"?

Marianne Stockmarr, Randi Christiansen, Eva Schwanenflügel, Carsten Munk, Peter Beck-Lauritzen, Kenneth Krabat, Per Klüver og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

et PS. til Eva 28. januar, 2020 - 00:17
Socialdemokratiets nye "komet" deres nye integrationsordfører Rasmus Stoklund blev i P1's Ugens Gæst presse lidt på hvem i venstrefløjen der var antisemiter . Han blev direkte spurgt om det var EL - hertil svarede han ,at det var det ikke - måske nogle få der stemte på dem - men det var autonome typer mv. Igen hans og socialdemokratiets mavefornemmelse for fuld udblæsning, når de vil stemple andre.

Hanne Utoft, Anders Graae, Marianne Stockmarr, Jørgen Wassmann, Niels Duus Nielsen, Anders Reinholdt, Flemming Berger, Sus johnsen, Christian Mondrup, Mogens Holme, Eva Schwanenflügel, Christian Schönbeck, Elisabeth From, Karsten Aaen, Peter Beck-Lauritzen, Per Klüver, Erik Winberg, Karen Grue, Henriette Bøhne, Carsten Munk og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Birte Pedersen

Jamen det gør vi da også Carsten Mortensen, det vidste vi da med al tydelighed ved sidste valg hvor, især DF, gik væsentligt tilbage, hvad der frydede mig overordentligt.

Dorte Sørensen

Hvorfor bruger MF og regeringen ikke kræfterne på at få klimaet rigtigt op på dagsordnen - hvorfor er forhandlingerne ikke allerede i gang - i stedet for det "pjat" om at indføre en definition af antisemitisme i den danske lovgivning. "Vi" har da racismeloven her er antisemitisme da også omfattet.

Marianne Stockmarr, Jørgen Wassmann, Arne Albatros Olsen, Mogens Holme, Eva Schwanenflügel, Peter Beck-Lauritzen, Karen Grue og Kenneth Krabat anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Historien gentages.
Underlødig økonomisk vækst understøttet af underlødige folkevalgte politikere, med forvrængede løsninger på komplicerede problemstillinger.

Oprydningen er ‘altid’ omfattende efter underlødige folkevalgte politikere med forvrængede økonomiske og tilknyttede umenneskelige vrangforestillinger om menneskers ligeværd.

Vores egne folkevalgte politikere har intet lært af holocaust.

Marianne Stockmarr, Jørgen Wassmann, Flemming Berger, Eva Schwanenflügel, Gert Romme, Mikkel Zess, Karsten Aaen og Kenneth Krabat anbefalede denne kommentar

Allerede inden definitionen blev vedtaget i de forskellige lande, blev man advaret om misbrug.
Og i alle lande som har adopteret den er den blevet misbrugt. Folk som vil tale palestinensernes sag er blevet en varm kartoffel, fordi den israelske ambassade er hurtigt ude og med stor beslutsomhed, vedholdenhed og midler nok, angriber enhver lejlighed.
Med andre ord, definitionen fører til en masse bøvl.
Selv om man kunne få ret ved domstolene er taleren strøjet af listen, udstillingen lukket, artiklen ikke bragt. osv.
Det ved israel. Det er netop deres strategi, og grunden til israel vil presse, smigre, true, sende folk i byen og alt hvad det ellers kræver, for at få netop den version vedtaget.

Hanne Utoft, Anders Graae, Marianne Stockmarr, Pia Nielsen, Niels Duus Nielsen, Anders Reinholdt, Mogens Holme, Eva Schwanenflügel, Tonny Helleskov, Christian Schönbeck, Elisabeth From, P.G. Olsen, Carsten Svendsen, Karsten Aaen, Peter Beck-Lauritzen, Karen Grue og Erik Winberg anbefalede denne kommentar
Kenneth Krabat

Vent. Er der ikke forskel på israelere og jøder?

Marianne Stockmarr, Jørgen Wassmann, Niels Duus Nielsen, Jens Flø, Flemming Berger, Carsten Munk, Gert Romme og Ole Meyer anbefalede denne kommentar

Et af de steder, hvor der kan dømmes "antisemitisme" er i fgl artiklen: »nægte det jødiske folk dets ret til selvbestemmelse, for eksempel ved at hævde, at staten Israels eksistens er et udslag af racistiske ambitioner«.
Jamen der var da voldsomme racistiske holdninger til palæstinenserne før, under og efter oprettelsen af staten Israel. Det har selv Uffe Elleman gjort opmærksom på for år tilbage, hvor han forudså, at staten Israel på et tidspunkt ville komme til et valg mellem at være et demokratisk samfund eller et apartheid ét af slagsen.
Vi ved, at Israel valgte en lov, som bliver betegnet som apartheid af mange eksperter.
Er det så antisemittisk at diskutere det?

Hanne Utoft, Anders Graae, Erik Karlsen, Marianne Stockmarr, Randi Christiansen, Niels Duus Nielsen, Arne Albatros Olsen, Ole Meyer, Mogens Holme, Eva Schwanenflügel, Nike Forsander Lorentsen, Gert Romme, Elisabeth From og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Den israelske målsætning er at "besætte" ytringsfriheden/pressefriheden!
Lad loven gælde alle minoriteter, sorte, gule, blå, røde og ikke kun "de udvalgte", som de selv kalder sig.

Anders Graae, Marianne Stockmarr, Pia Nielsen, Jens Flø, Christian Mondrup, Mogens Holme, Eva Schwanenflügel, Carsten Munk og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Britta Hansen

Dorte Sørensen:
MF har meget vel taget afstand fra hadgerningen mod moskeen! I hvert fald på sin facebook-side den 24. januar 2020:

"Det gør mig trist at læse, at en moské i København er blevet udsat for hærværk. De hadefulde ytringer, der er skrevet på moskéens facade, hører ingen steder hjemme i vores samfund. Det kan jeg kun tage skarp afstand fra. Jeg håber, politiet får pågrebet de ansvarlige, så de kan blive stillet til ansvar for deres gerninger."

Britta Hansen

"Religiøse minoriteter som jøder er nemlig allerede beskyttet ved lov i Danmark med den såkaldte racismeparagraf, som beskytter imod trusler, forhånelser og nedværdigelser på grund af race, hudfarve, oprindelse, tro eller seksuel orientering."

Jeg tilslutter mig J.E. Feldts vurdering og tænker, en sådan special-lov i forhold til én befolkningsgruppe, der oveni er beviseligt problematisk at håndhæve pga af vattede og vage formuleringer, vil være diskriminerende over for samtlige øvrige befolkningsgrupper. Dette kunne faktisk tænkes at føre til yderligere spændinger mellem forskellige befolkningsgrupper.

Jeg har lyttet til nogle af talerne, som blev holdt uden for Auschwitz i går. Der var flere, der gav udtryk for, at lignende forbrydelser sker i hele verden og hver evig eneste dag. At vi bliver nødt til at stå op og gøre modstand for enhver form for diskrimination og had.

Så længe som mennesker uanset race, religion osv. diskrimineres, udelukkes og i værste tilfælde myrdres, er Auschwitz ikke slut eller 'overstået' . Og det gælder ALLE mennesker!

Anders Graae, Marianne Stockmarr, Niels Duus Nielsen, Anders Reinholdt, Poul Mikael Allarp, Flemming Berger, Sus johnsen, René Hansen, Peter Beck-Lauritzen, Carsten Hansen, Arne Albatros Olsen, Eva Schwanenflügel, Karen Grue, Elisabeth From og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Britta Hansen tak for den oplysning. Men hvis "man" ikke er på facebook så har MF da desværre været meget stille med det. Hun kunne fx. have taget det med i sin megen omtale af øget antisemitisme.
Mener at hun udtalte sig fordømmelse i medierne efter hærværket af den jødiske gravplads i Randers mv. - så det kunne hun vel også ha' gjort da det var en muslims gravplads og nu en moske.

Marianne Stockmarr, Peter Beck-Lauritzen, Mogens Holme, Eva Schwanenflügel, Karen Grue, Britta Hansen og Elisabeth From anbefalede denne kommentar
Britta Hansen

Fuldstændig enig, Dorte!

Peter Beck-Lauritzen, Christian Mondrup og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Man risikerer jo også, at folk ikke får lov at have deres konspirationsteorier. Dem kan man jo mene om, hvad man vil. Men folk skal jo have lov at have dem. Der er dem, der mener, at Europa er udsat for en islamistisk infiltration. Og ja, den ligger på kanten. Og det gør den med, at der er et verdensomspændende jødisk netværk, som vil have magten, også.
Samtidig med, at der rask væk i dagspressen henvises til den jødiske lobby.
Lige nu er der en sag om det kinesiske flag i Jyllandsposten. MF siger, at vi har ytringsfrihed i den sag. Mon den gælder til en vittighedstegning af det israelsk flag?

Hanne Utoft, Anders Graae, Marianne Stockmarr, Pia Nielsen, Niels Duus Nielsen, Peter Beck-Lauritzen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Karen Grue, der var faktisk en sag om en satirisk tegning i Politiken af Per Marquard Otzen, der gjorde grin med Netanyahu.
Den blev fjernet efter kritik fra Israel, og de fik vist ovenikøbet en undskyldning.

Så deet..

Hanne Utoft, Anders Graae, Espen Bøgh, Marianne Stockmarr, Niels Duus Nielsen, Peter Beck-Lauritzen, Karen Grue, Arne Albatros Olsen og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

PS. Her er hvad Israel Online havde at sige om tegningen som antisemitisk.
Tegningen kan også ses her :

http://israel-online.dk/mediawatch/medier_danske_cartoons.php

Hanne Utoft, Marianne Stockmarr, Pia Nielsen, Peter Beck-Lauritzen, Arne Albatros Olsen, Mogens Holme og Carsten Svendsen anbefalede denne kommentar
Jens Mose Pedersen

Det er fint at vi skal tale om folkemord.
Men hvor er det altid folkemordet på jøder under 2 verdenskrig som bliver holdt frem igen og igne og igen.
Hvad med det armenske folkemord, hutuer og tutsier på hinanden, masakren i Sabra og Shatila, belgiernes mord på kongonesere, britters mord på afrikanere og indere - fortsæt selv listen - den er uhyggelig lang.
Men det er altid mordet på de mange jøder som er det fineste eksempel på folkemord. Det er ligesom i en anden klasse som kræver at vi for evigt hæver den jødiske stat over al kritik.

Marianne Stockmarr, Anders Reinholdt, Palle Yndal-Olsen, Peter Beck-Lauritzen, Karen Grue og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar

Nu er det der skete under 2,Verdenskrig i en klasse for sig fordi det var så mange og systematisk
Desværre foregår det stadig men på en anden måde, men lige nu er der vel ingen legal magt der direkte henretter bestemte etniske grupper. Men mange har blod på hænderne :USA med deres atombomber i Japan. Stalins udryddelse af befolkning som ikke ville kommunismens velsignelser og massakrerne i Afrika -kan ikke lige huske navnet o.s.v.

Else Marie Arevad

Skal det forstås sådan, at enhver kritik af Israels behandling af palæstinenserne er antisemitisme?

Marianne Stockmarr og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar
Carsten Svendsen

@Viggo Okholm
Jeg tror du tænker på "Atrocities in the Congo Free State"(Wikipedia.org).
De tasmanske aboriginals blev i øvrigt udryddet for over hundrede år siden.

Jens Mose Pedersen. der er den forskel på Holocaust og de mange andre folkemord:
1: det foregik i Europa. De andre folkemord holder sig pænt udenfor Europa.
2: nazisterne tabte krigen. Derfor er det en billig omgang og ingen risiko ved at fokusere på det.
3: Hvis ikke Israel havde voldsomt brug for det i dét, som Finkelstein kalder "holocaust-industrien", så kan det godt være, at der ikke var helt så meget fokus på netop dét folkemord.
4: Mange andre folkemord er begået mod grupper som ikke har så stor gennemslagskraft. Hvorimod de, som gjorde det, har: Belgien, England, USA, og så selvfølgelig USSR. Men USSR findes ikke mere.

Hanne Utoft, Anders Graae, Marianne Stockmarr, Eva Schwanenflügel og Pia Nielsen anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Jøder skal ikke gives særstatus;Kritik af Israel er ikke pr.automatik kritik af jøder.
Muslimer skal ikke gives særstatus;; Kritik af Iran er ikke pr.automatik kritik af muslimer.
Og så videre.

Det burde alle rationelle mennesker kunne blive enige om.

Marianne Stockmarr, Randi Christiansen og Else Marie Arevad anbefalede denne kommentar
Ib Gram-Jensen

Else Marie Arevad,
Det kan vist afklare tingene en del at citere følgende passage fra IHRAs antisemitismedefinition:

"Manifestations [af antisemitisme - I. G.-J.] might include the targeting of the state of Israel, conceived as a Jewish collectivity. However, criticism of Israel similar to that leveled against any other country cannot be regarded as antisemitic."

Så kritik af staten Israel for en ekspansiv, ulovlig, voldelig og undertrykkende adfærd over for palæstinenserne på Vestbredden og i Gaza er ikke (i sig selv) antisemitisk; det bliver den kun, hvis jøder kollektivt stemples som meddelagtige/ansvarlige for denne politik.

Marianne Stockmarr, Randi Christiansen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Mette Frederiksen og Jeppe Kofoed lyder mere og mere som et ekko af Søren Espersen, der jo heller kunne drømme om at kritisere apartheidstaten Israel. (Hov! Må jeg skrive det i fremtiden?)
Mette F siger, at hun passer på DK, og nu er hun mere tydelig om at det drejer sig om jøderne. Men hvem passer på muslimerne, der gentagne gange må se, at deres gravpladser og moskeer vandaliseres. Her er Mette F. påfaldende tavs- hun sku' jo nødig skræmme nogle af sine ex-DF vælgere tilbage hvor de kom fra.
Jeg tror ikke Mette Frederiksen er i stand til at skelne mellem at være anti-zionist, anti-israelsk og anti-semit. Når hun lukker munden op, så virker det som om det hele er ét fedt.

Mht. en et- eller tostatsløsning, så er der vist nogle af os, der hurtigt kan komme på glatis. Jeg accepterer ikke at jøderne har besat Palæstina dvs. området fra Middelhavet til Jordanfloden, og fra Golan i nord til Sinai og Aqaba-bugten i syd. Det er semittisk område og da jøder og palæstinensere er semitter, så må de se at lære at leve sammen på denne jord, og stoppe borgerkrigen.
Ved at acceptere jødernes ret til et land, accepteres tyveri, etnisk udrensning og besættelse af erobret jord. Den eneste løsning er en et-partistat - sekulær, og hvor magten fordeles ud fra politiske forhold, ikke religiøse. Se til Libanon, hvor galt det her er gået.
En ren jødisk stat - som jeg ikke har hørt Mette Frederiksen tage afstand fra - i det omfang hun overhovedet har gennemtænkt hvad det indebærer = apartheid, bantustans og endnu mere undertrykkelse af palæstinenserne - er en uhyrlig ting, som også mange jøder tager afstand fra. Er de så også anti-semitter? Og hvad med de mange jøder verden over, der aldrig kunne drømme om at bosætte sig i Israel pga. zionismen.
Og så lige til sidst. Jeg havde ikke troet, at Mette Frederiksen er så åbenlys stupid som hun giver udtryk for når hun påstår, at anti-semitismen kom med indvandringen. Har hun aldrig hørt om jødefejden i 1819-20? Aner hun ikke hvordan tonen var mod jøderne fra omkring 1860'erne og frem til efter 1945. Hvilke "indvandrere" var det der udbredte anti-semitismen i DK i mellemkrigstiden. Har hun fx aldrig hørt om Aage H. Andersen og hans Dansk Antijødisk Liga - https://da.wikipedia.org/wiki/Dansk_Antijødisk_Liga.
Hvad siger støttepartierne til hendes angreb på venstrefløjen? Stiller man sig tilfreds med Pelle Dragsteds lammefromme udtalelser i Deadline forleden aften? Hvis ja, er det så husfreden der får støttepartierne til at holde kæft?

Anders Graae, Espen Bøgh, Erik Karlsen, Marianne Stockmarr, Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen og Flemming Berger anbefalede denne kommentar
henrik poulsen

Det hele handler om, at der ikke skelnes ordentligt mellem jødedom og zionisme.Jødedom er en religion og den livsform,der følger med.En fantastisk kultur.Zionisme er en politisk bevægelse omkring staten Israel.Zionisterne er godt til at blande de ting sammen,for så kan de afvise enhver kritik.Genialt.

Erik Karlsen, Marianne Stockmarr, Jørgen Wassmann, Arne Lund, Randi Christiansen og Carsten Svendsen anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Det er to forskellige ting, som blandes sammen: Kritik af staten Israels gøren og laden og Antisemitisme.

I et demokrati må der være plads til at kritisere Staten Israel. Der er desværre god grund til dette, når der ses på Palæstinensernes vilkår i Gaza striben og på Vestbredden. Det er tragedien i Israels historie, at den berettigede frygt for arabisk terrorisme nu fører til noget der minder om etnisk udrensning af det palæstinensiske folk i de besatte områder.

Men antisemitismen den har fanden skabt. Den er gennem århundreder kilden til forfølgelse af jøderne. I Tyskland førte det til en katastrofe af ubegribelige dimensioner og et blik ned i djævelens mørke med Nationalsocialismens racevanvid og grænseløse ondskab.

Ingen jødisk borger i dette land skal stå til ansvar overfor den israelske stats gøren og laden. Ligesom alle vi danske statsborgere heller ikke kan gøres ansvarlige for hele den danske stats gøren og laden.

Den jødiske stats opståen er en konsekvens af, at ingen Jøde efter Holocaust og det tyske massemord kunne føle sig sikre som " borgere i Udlandet ". Bemærk citationstegnet for betegnelsen er mig inderligt imod. For mig er jøder ligeså meget tyske statsborgere ja tyskere, som enhver anden tysker. De er lige og værdige borgere for loven ligesom kristne tyskere, muslimske tyskere ateister og ikke troende. Borgeren skal aldrig dømmes på tro og overbevisning. Katastrofen i Tyskland førte til en forarmelse i landet, da jøderne blev tvunget væk og senere udsat for et bestialsk massemord aldrig set før i Europa, som nedkaldte skam over hele nationen. Det var professorer, det var videnskabsmænd, det var allehånde borgere i det tyske samfund, som gennem generationer havde beriget Tyskland og tjent Tysklands interesser, som pludselig og gradvist måtte se sig selv fornedret og forhånet af naboer af medløberne og de aktive sympatisører til det hæslige nationalsocialistiske regime.

I Danmark så vi vores jødiske medborgere som det de var medborgere en del af fællesskabet en uundværlig del af vores samfund, og med flugten til Sverige i Oktober 1943 viste vi omverdenen, at vi ikke delte det tyske racevanvid på nogen punkter.

1945:

Der måtte et hjemland en jødisk stat til for at de der kunne finde et Helle for deres tro og religion ja for hele deres familieliv. Derfor vil mange israelere være rede til at forsvare sig med mindre fine midler mod fjendtlige arabiske naboer, fordi det er selve deres hjem og den jødiske stat, som står på spil. De har intet alternativ for det er deres eksistens, som står på spil. I den sammenhæng har Tyskland i dag en hístorisk forpligtelse til ikke at svigte Israel, selvom der kan findes begivenheder, som ikke bør ske. Kritik af Israel må i den sammenhæng holdes på de indre linier, så kritikken ikke misbruges til nye antisemitiske projekter.

Der bør advares mod det skred, som ses i dele af det tyske samfund, hvor antisemitismen desværre igen stikker sit hæslige ansigt frem. Kampen mod det onde ser ud til at være en evig udfordring.

Eva Schwanenflügel og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Fra www.holocaustremembrance.com/working-definition

"Adopt the following non-legally binding working definition of antisemitism:

“Antisemitism is a certain perception of Jews, which may be expressed as hatred toward Jews. Rhetorical and physical manifestations of antisemitism are directed toward Jewish or non-Jewish individuals and/or their property, toward Jewish community institutions and religious facilities."

Problemet her er "or their property, toward Jewish community institutions and religious facilities." fordi det jo netop er ejendom, der strides om.

Hvis det er mf’s udmelding på danmarks vegne, er det en intellektuelt underfrankeret statsminister, som taler. Og hvis det er den formulering, eu netop har vedtaget, står det virkelig ringe til med vore forvaltningers intellektuelle kapacitet. Lige nedad the hatespeech alley.

Men det er måske også meningen? At skabe forvirring og splittelse blandt borgerne? Meget tyder desværre på, at magtens klassiske ’del og hersk’ teknik stadig anvendes flittigt - i hvad man vel efterhånden kan kalde for en international guerillakrig, hvor den med den største skyder tager retten til at definere hvem, der er frihedskæmpere og hvem, der er terrorister.

Det er altså en ommer men desværre stadig mere tidstypisk, at borgerne regnes for intellektuelle nul bon’er.

Marianne Stockmarr, Eva Schwanenflügel, Pia Nielsen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Jeg spår at en sådan lov kun vil forøge jødehadet. Det er almindelig psykologi, at det man ikke "må" tænke på får større plads i es bevidsthed ("Lad være med at tænke på en isbjørn"). At den vil mistænkeliggøre jøder i almindelige menneskers sind. Det er en rædselsfuld idé, og vil føre større spændinger med sig.

Hvis vi ikke står fast på friheden til at ytre kritik af både politiske ideologier, og religiøse dogmer, så vil de kun få mere magt. Og enhver aktion skaber en modsatrettet og ligeså stærk reaktion. Jeg er bange for at det resulterende sammenstød i denne sammenhæng kan blive rigtigt grimt...

Vi har brug for mere balance, ikke for mere splittelse!

Marianne Stockmarr, Arne Lund, Henriette Bøhne, Eva Schwanenflügel og Pia Nielsen anbefalede denne kommentar

Den definition hører ingen steder hjemme for dermed er det umuligt at kritrisere Israels politik uden at blive beskyldt for antisemitisme. Når nogen kritiserer Israel har de som det er nu for vane at smide holocaust-kortet, det er også usmageligt og har heller intet med sagen at gøre.

Den er allerede indført i flere europæiske lande og jødiske grupper benytter den åbenbart flittigt til på amerikanske universiter " at klage over talere, tekster på pensum og protester, som de mener, er antisemitiske efter IHRA’s definition"

Sig mig er det her en konspiration?

Marianne Stockmarr, Randi Christiansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Ja - sjovt nok så hedder det "at organisere sig" når almindelige mennsker slutter sig sammen for at tilkæmpe sig bedre løn og rettigheder, men så snart magtfulde og pengestærke gør noget tilsvarende for at få flere privilegier og mere politisk indflydelse så er der straks tale om konspirationsteorier.

Thomas Faber, Randi Christiansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Anbefales: Norman Finkelstein: Holocaust-industrien - https://www.information.dk/2001/03/store-spoergsmaal - en bog som de ortodokse hader som pesten

Eva Schwanenflügel, Espen Bøgh og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Mikael Nielsen

Hvis jeg vil kritisere undertrykkelse af et folk tror jeg næppe M.P får en indflydelse på dette

Mikael Nielsen

M.F

Bjørn Pedersen

"Jeg har ikke andet at sige til det, end at vi har en meget meget stærk tradition i Danmark ikke alene for ytringsfrihed, men også for satiretegninger, og det kommer vi også til at have i fremtiden." - Mette Frederiksen

Måske kommer vi til at have "traditioner for" ytringsfrihed i fremtiden. Det kommer bare til at være ulovligt at dyrke disse traditioner offentligt. På den måde kan S jo ligefrem kalde sig progressiv... hvis man altså ser en sådan ny-definition af anti-semitisme som udtryk "fremskridt".

Eva Schwanenflügel og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar
Ib Gram-Jensen

Tager man definitionens ordlyd og bemærkningerne til den til efterretning, er der ifølge den INTET antisemitisk i at kritisere staten Israels politik på samme måde, som man vil kritisere en anden stat for samme eller lignende handlinger. Man må skelne mellem at BRUGE og at MISBRUGE definitionen.

Så længe Israel definerer sig selv som en jødisk stat, vil enhver kritik af staten Israel kunne defineres som antisemitisme.
Derfor holder det ikke, når nogen påstår, at IHRA’s definition ikke lægger op til at forbyde kritik af Israel.

Ib Gram-Jensen

Erik Karlsen, det er noget vrøvl - både fordi IHRA selv udtrykkeligt erklærer kritik af staten Israel som sådan for ikke-antisemitisk (den er kun antisemitisk, hvis den rettes mod jøder generelt, som om de er kollektivt ansvarlige for eller medskyldige i, hvad staten Israel foretager sig), og fordi en jødisk stat eller en bestemt jødisk institution eller gruppe naturligvis kan kritiseres, uden at kritikken automatisk rammer alle jøder - lige så lidt som kritik af den danske stat eller en dansk institution automatisk rammer alle danskere.

Randi Christiansen

@ib gram jensen, jeg må gentage :

"28. januar, 2020 - 22:32
Fra www.holocaustremembrance.com/working-definition

"Adopt the following non-legally binding working definition of antisemitism:

“Antisemitism is a certain perception of Jews, which may be expressed as hatred toward Jews. Rhetorical and physical manifestations of antisemitism are directed toward Jewish or non-Jewish individuals and/or their property, toward Jewish community institutions and religious facilities."

Problemet her er "or their property, toward Jewish community institutions and religious facilities." fordi det jo netop er ejendom, der strides om."

Det er enormt svært at blive født i Israel. Man bliver konstant bombarderet med propaganda om at palæstinensere er farlige og onde. Derfor kan man se Israelere bære skilte med "kill all arabs" til demonstrationer. Det er rigtigt sørgeligt, og det er ikke svært at forestille sig at det vil lede til mere og mere konflikt, ikke bare i Israel, men også involverende alle verdens jøder. Og det er forbandet synd! Vi har ikke brug for mere konflikt, men for mere fred!

Israelerne selv påvirkes selvfølgelig i høj grad af al denne dybt uansvarlige had- og frygt-propaganda, og har svært ved selv at se at deres synspunkter bliver ubalancerede, ikke mindst fordi de deles af mange andre i deres omgangskreds.

Som jeg ser det er den eneste fredelige vej frem netop kritik af Israel, i håb om at fremelske selv-reflektion og mere medmenneskelighed hos Israelerne. Dertil også høflig og respektfuld kritik af religiøse dogmer, for de har også meget med sagen at gøre. Heldigvis er nogle af Israels hårdeste kritikere selv Israelere, men de er relativt få, og bliver ikke taget alvorligt af mange.

Gid at dette må få en fredelig afslutning!

Randi Christiansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Står det nu også så galt til med antisemitismen i Danmark eller i Europa når det kommer til stykket, eller er det blot opblæst til højder som slet ikke findes - andet end i visse jøder og jødiske organisationers fantasier.

Ovenfor har Arne Lund, 29. januar, 2020 - 07:39 en interessant indlæg herom, i form af hans
Anbefaling:
Norman Finkelstein: Holocaust-industrien.

Det skal bemærkes at Norman Finkelstien selv er jøde og har kritiseret - herunder den amerikanske afdeling ADL (Anti Defamation League), for deres arbejde med at hjælpe jøder med at få deres frastjålne genstande fra 2.VK tilbage, dog ikke uden selv at sørge for broderparten til organisationen selv.

ADL har truet Norman Finkelstein med retssager hvis han fortsatte med sin kritik offentligt af organisationen, men indtil dato har ADL ikke anlagt bare en enkelt retssag mod Norman Finkelstien, derimod har de brugt ressourcer på at smudse ham til offentligt i stedet.

ADL er så vidt jeg husker endda gået så langt at de har udråbt ham som antisemit, trods hans jødiske tilhørsforhold, og så vidt jeg husker har han selv mistet familie i forbindelse med 2. VK.

Norman Finkelstein optræder så vidt jeg husker og i dokumentarfilmen "Defamation"(Bagvaskelse - påstand uden rimelig grund)ad filmdokumentaristen Yoav Shamir, som har vundet adskillige internationale priser, og hvor bl.a. DR har medvirket til finansieringen, men ikke fik vist den i over et par år efter, da den daværende programchef, Arne Notkin. da han mente filmen skulle følges af en forklarende tekst så den ikke blev misforstået ved fremvisning i Tv-mediet.

Der var nu ikke så meget at misforstå ved filmen, så var det lettere at få den ufrivillige ankommende tanke, at Arne Notkin som jøde skammede sig over indholdet, der afslører ADL som den falske institution den er, og den påvirkning den gør sig anstrengelser for at udøve i opfattelsen af jøder, som forfulgte i nutiden i et forhold der ligger langt over virkeligheden.

Filmen "Defamation" afslører en overordentlig tvivlsom overeksponering af antisemitisme, som den ikke kan dokumentere, for de eksempler de fremviser er totalt latterlige, og når niveaumæssigt ikke over mindre drengestreger,, så det er virkelig i småtingsafdelingen vi befinder os.

- Ja, vi havde da en tosse der rente rundt og skød i 2015 ved Krudttønden, og den jødiske kirke i Krystalgade. og ved synagogen i Krystalgade., men ellers har vi vist ikke de store problemer med antisemitisme i Danmark.

Jo, der er blevet væltet skændet gravsten på den jødiske kirkegård, - men det er der jo også på mange andre kirkegårde, så skulle det ske en enkelt gang på en jødisk, så er det vel ikke så meget anderledes end for alle andre.

Det er svært at forstå den overeksponering som jøderne ønsker sig, i stedet for at leve i stilhed, og lade ubemærkethedens fred hvile om dem i stedet, sådan som så mange andre gør.

Jeg har selv i tidens løb fået prædikatet antisemitisk, for en skriv på tråden i en større københavnsk avis, men jeg afviste det med en irettesættelse af den pågældende skribent, så han ikke siden har taget sig den frihed overfor mig.

I den forbindelse undersøgte jeg hvor meget der var om den forfølgelse som det jødiske samfund gør så meget ud af, og det viste sig det blev dirigeret fra Israel, og de eksempler de fremhold som bevis, var lige lovligt fantasifulde i forhold til den reelle historie.

Personligt finder jeg det problematisk man fra jødisk side gør så meget ud af at profilere sig som forfulgte i Danmark langt mere en tilfældet er, ikke mindst fordi danskerne under 2. VK gjorde alt hvad der var muligt for at hjælpe jøderne til Sverige, - og med livet som indsats endda.

Det er en mærkelig måde at takke det danske samfund på efterfølgende, at udbasunere sig som særligt forfulgte, og i langt større omfang end tilfældet reelt er.

Flemming Berger, Hanne Utoft, Anders Graae, Randi Christiansen, Arne Lund og Poul Mikael Allarp anbefalede denne kommentar

Espen Bøgh;

Det jødiske samfund er enormt kompliceret. Norman Finkelstein er en helt, så vidt mig, og siger hvad han gør fordi han forstår den fare der ligger i at bruge historien om Holocaust til at få andre til at skamme sig, og som et "ultimativt argument" imod enhver kritik. I den forstand prøver han at beskytte andre jøder fra at skabe mere jødehad gennem manglende moderation af egen opførsel. Det er modigt og klogt af ham, og han har virkeligt betalt dyrt for det. Jeg er enig med dig i at filmen "Defamation" ikke rigtigt er til at misforstå, og jeg mener at netop sådan en film er meget positiv, i og med at den kalder til større omtanke og balance.

Men for at få en idé om hvad Norman Finkelstein, Yoav Shamir, og andre modige, hjertestærke, etiske jøder er oppe imod, så prøv at kaste et blik på disse artikler:

seksuelt misbrug og tvungen fortielse i et jødisk ortodokst samfund:
https://www.theguardian.com/australia-news/2015/feb/19/rabbis-absolute-p...

Meget modig artikel af en der selv er blevet misbrugt, og om den efterfølgende fortielse:
https://blogs.timesofisrael.com/child-sexual-abuse-cover-ups-and-intimid...

Der er desværre, desværre, desværre nogle meget ekstreme synspunkter i visse dele af det jødiske samfund. Se her fra 3 rabbinere:

"One million Arabs are not worth a Jewish fingernail" - Rabbi Yaacov Perrin (1)

"Goyim [non-jews] have no place in the world - only to serve the People of Israel" - Rabbi Ovadia Yosef (2)

"The gentiles [non-jews] will want to be our slaves. Being a slave to a Jew is the best. They’re glad to be slaves, they want to be slaves,” - Rabbi Eliezer Kashtiel (3)

kilder:
(1). https://www.independent.co.uk/voices/quote-unquote-1427090.html
(2). https://www.timesofisrael.com/5-of-ovadia-yosefs-most-controversial-quot...
(3). https://www.timesofisrael.com/embracing-racism-rabbis-at-pre-army-yeshiv...

Det er meget bekymrende at der ikke er bredere kritik af denne slags opfattelser, og at de ligefrem spredes af rabbinere, da de utvivlsomt bidrager kraftigt til jødehadet, og dermed til risikoen for konflikt. Jeg er ikke i tvivl om at Judaismen, praktiseret betænksomt, medmennskeligt og etisk er en god og ædel vej. Jeg er heller ikke i tvivl om at de fleste jøder ønsker at leve fredelige og almindelige liv, og det ønsker jeg også for dem at de kan få lov til. Men jeg kan ikke se hvordan dette skal kunne ske hvis de ikke får gjort noget ved ekstremister som dem der her er bragt nogle eksempler på.

Igen, gid at dette må få en fredelig afslutning!

Flemming Berger, Hanne Utoft, Anders Graae, Randi Christiansen og Espen Bøgh anbefalede denne kommentar

Thomas Faber, 30. januar, 2020 - 00:00

Holocaust psykosen disse institutioner lider af, og som jeg skriver dirigeres fra Israel, er blevet en psykose helt på linje med Joseph McCarthys kommunistpsykose i Amerika i 1950erne, og som aldrig er blevet behandlet, men blot efterladt, og som stadig sidder i manges amerikaneres bevidsthed, som noget man ikke vil anklages for og derfor dukker nakken.

Det er lykkedes jøderne at udbasunere dette til at blive en statsangst for mange - eller næste alle lande i Europa, og ikke mindst til jødiske samfund i Amerika, der i årevis har støttet Israel, men samtidig har haft det så godt i Amerika, at de bestemt ikke vil flytte til Israel.

Den ortodokse jødiske troende del, er vist ikke meget bedre end det vi ser og forstår i den arabiske kultur under Islam, og ligger dybt rodfæstet i deres rødder tilbage fra det semitiske folkeslag i regionen.

Radikalismen er ledestjernen i deres tro hos såvel ayatollaher som hos de hellige rabbinere, der er ingen mellemvej, det er; "ALT ELLER INTET!", og med den fine pointe i ordet "INTET" - det helligste og ophøjede martyrium via døden.

Ganske som i Islam bygger den jødiske tro åbenbart på "Tusindårsriget" i åndelig forstand, som evigt bestående, for dens undersåtter, for ligesom i Islam der bygger på "dem og os" som nogle der er bedre en andre, således bygger jøderne også deres tro på de er bedre, og til denne tro fæstner de deres lid til henholdsvis Profeten Mohannad for Islams vedkommende, men jøderne gør fæstner deres selvforståelse på Jesus som deres levende forbillede ud i religion.

Begge ses og berettiges ved; "det var jo der det skete, og udspringer fra!", - eller som det guddommelige; "det var her verden blev født".

Sider