Læsetid: 5 min.

Elliot: Derfor blev min anbringelse god

Under sin anbringelse uden for familien mødte Elliot Larsen pædagoger, han kunne tale med, og det gav ham tryghed. Så alt i alt har jeg klaret mig bedre, end hvis jeg ikke havde været anbragt, siger han
’Mine erfaringer viser, at antallet af børn i forhold til antallet af voksne og det pædagogiske koncept er vigtigt,’ siger Elliot Larsen.

’Mine erfaringer viser, at antallet af børn i forhold til antallet af voksne og det pædagogiske koncept er vigtigt,’ siger Elliot Larsen.

Sarah Hartvigsen Juncker

10. januar 2020

Den 1. januar sad 18-årige Elliot Larsen sammen med nogle venner og så Mette Frederiksens nytårstale, hvor statsministeren blandt andet lagde op til flere tvangsanbringelser.

»Flere udsatte børn skal have et nyt hjem. Tidligere end i dag. Og vilkårene for anbragte børn skal være langt mere stabile,« sagde statsministeren.

I første omgang tænkte Elliot Larsen, at det var »enormt fedt«, som han siger, at Mette Frederiksen brugte omkring ti minutter af talen på udsatte børn og specielt de anbragte børn.

Han har en særlig baggrund for at udtale sig. Han har nemlig selv været anbragt i 11 af sine leveår, men i modsætning til mange andre tidligere anbragte har han flest gode oplevelser at tænke tilbage på.

»Det er godt, at hun kaster ny interesse ind på det her område. Men jeg er ikke enig i, at vi burde anbringe flere børn. Det kan ikke være et selvstændigt mål at anbringe flere. Målet må være at sikre flere børns trivsel,« siger han og fortsætter:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Dorte Sørensen
  • Steffen Gliese
David Zennaro, Dorte Sørensen og Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu