Læsetid: 4 min.

Forstå forbuddet mod Loyal to Familia

Med en historisk afgørelse har en domsmandsret i Københavns Byret fredag afgjort, at bandegrupperingen Loyal to Familia (LTF) skal opløses
Anklagerne Lasse Biehl og Emil Folker kommenterer dommen i Københavns Byret, hvor de fik medhold i sagen om opløsning af banden Loyal To Familia. Forsvareren ankede dog straks dommen til landsretten, hvor der allerede er afsat 20 retsdage til behandling af sagen.

Anklagerne Lasse Biehl og Emil Folker kommenterer dommen i Københavns Byret, hvor de fik medhold i sagen om opløsning af banden Loyal To Familia. Forsvareren ankede dog straks dommen til landsretten, hvor der allerede er afsat 20 retsdage til behandling af sagen.

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

25. januar 2020

Retten finder, at banden er en forening i grundlovens forstand og virker ved vold, og derfor kan den opløses.

Ifølge politiet er der i øjeblikket 79 medlemmer af LTF, hvoraf godt halvdelen sidder i fængsel.

LTF er ledet af den pakistanskfødte Shuaib Khan, der af Højesteret blev udvist af Danmark i seks år i november 2018.

Siden september 2018 har Københavns Politi nedlagt et foreløbigt forbud mod LTF. Det er det forbud, byretten nu har erklæret lovligt

Retsgrundlaget for en opløsning af LTF

Grundloven fastslår i paragraf 78, stk. 1, at borgerne har ret til uden forudgående tilladelse at danne foreninger »i ethvert lovligt øjemed«.

Stk. 2 i samme paragraf tilføjer dog, at foreninger, der »virker ved eller søger at nå deres mål ved vold (…) bliver at opløse ved dom«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Gert Romme
  • Dorte Sørensen
Gert Romme og Dorte Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Totalitarismens forbudsdiskussioner er ganske enkelt fordummende; glimrende illustreret ved vore anklagemyndigheder, som ikke kerer sig om de dybereliggende årsager til bl.a. vold og bandekriminalitet i vores (by)samfund - og ved sentimentaliserende forsvarsadvokater, som prøver at individualisere sammenhængene.

Gert Romme, Alvin Jensen, Ole Frank og Erik Winberg anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

Bare smid den slags ud af landet. De hører ikke hjemme her. De vil ikke blive savnet.

Per Torbensen, Henrik Andersen, Flemming Olsen og Jacob Nielsen anbefalede denne kommentar
Krister Meyersahm

Grundlovens § 78, stk. 2 har været i sving og her står da rigtignok også, at foreninger kan opløses ved dom, når der anvendes vold og anden strafbar påvirkning i anstrengelserne for at nå sine mål.

Men mon ikke giverne af Grundloven har ment noget andet end at give mulighed for at forbyde kriminelle ”foreninger”. Der er jo knyttet en bestemt betingelse til muligheden for opløsning, nemlig den, at det gælder foreninger der vil påtvinge andre en bestemt mening eller orden på, det politiske plan. For som der står, så gælder bestemmelsen - anderledes tænkende.

Peter Søndergaard, Gert Romme, Alvin Jensen, Ole Frank, Thomas Tanghus og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar

Jeppe Lindholm, skal vi så ikke også landsforvise skattespekulanter i den høje ende, hvidvaskere og etnisk danske narkohandlere? Vi kan vel lige så godt løbe hele Gøg og Gokke-linen ud, nu vi er så godt igang.

Egon Stich, Gert Romme, Anders Sørensen, Alvin Jensen, Ole Frank, Thomas Tanghus og Erik Winberg anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Hvem bliver de næste???
Hørte tidligere justitsminister S.Pape Poulsen sige i P1 , at han var så glad og når sagen var færdig i Højesteret, som den nok vil gå til, så var vejen banet til flere forbud.

Alvin Jensen, Ole Frank, Thomas Tanghus, Erik Winberg og Hanne Utoft anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Igen er det ren signal lovgivning.

Frigiv nu cannabissen.

Think smart, not hard.

Alvin Jensen, Ole Frank, Thomas Tanghus og Erik Winberg anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

Hanne Utoft. Den dag kommer, hvor man for alvor skal tage stilling til, hvor ens loyalitet ligger - Jeg har aldrig været i tvivl om min. Og jeg bliver det heller aldrig.

Jacob Nielsen

Altså, medmindre man er medlem af en bande, eller på anden måde har sympati for en, må dommen vel være til det bedre. Ligesom målet forhåbentligt må være at Danmark bliver helt bandefrit.

Jeg har personligt svært ved at se hvordan man kan være imod dommen, og samtidig gerne vil fjerne banderne i Danmark.

Dorte Sørensen

Dommen kan vel ikke forbyde at disse gamle venner/bekendte fra skole og ungdom at mødes. Eller hvad. Hvis ja så bliver det rigtigt farligt for det danske samfund, hvis samfundet kan bestemme hvem "man" må ha' som venner og hvem "man" må tale og være sammen med.

Domsafgørelsen hviler på et idiotisk-populistisk og underbegavet lovgrundlag.

Tror lovgiverne virkelig, at en forening ophører og opløser sig selv, blot fordi loven påbyder det?

Den samme "løsning" kan også benyttes overfor ubekvemme "politiske" grupperinger, der bygger på omdannelse af samfundet via vold.

Hvis man lader disse grupperinger være lovlige, har man en vis indsigt med dem. Men hvis man forbyder dem, fortsætter de blot deres aktiviteter i det skjulte - og denne gang fuldstændig skjult.

Ole Frank, Holger Madsen og Jens Erik Starup anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Uanset om man er socialist eller burgøjser, så må man vel gå ind for at grundloven overholdes og respekteres.

Jeg går ind for at alle "foreninger" der virker ved vold eller kriminalitet bekæmpes videst muligt og gerne opløses. Dette uanset hvilke hudfarver, eller andet der er involveret.

At forsvare foreninger som f.eks LTF eller HA går over min forstand.

Put forbryderne i fængsel og smid derefter folk med andet statsborgerskab ud af landet. Danske statsborgere , uanset hudfarve eller andet, hænger vi nok på. (Måske)

Carsten Hansen

Men bortset fra det, så bør enhver der entrerer et dansk fængsel som straffet, tilbydes et resocialiseringsprogram. Dette uanset hvilken forbrydelse man har begået.
Langestraffe uden mål giver ingen mening hvis vi ønsker at folk skal kunne fungere i samfundet fremover.
Forebyggende arbejde så unge ikke ender i kriminalitet er ligeledes et must.

Men vanekriminelle rockere/indvandrerbandemedlemmer, der ikke viser tegn på interesse for et liv uden kriminalitet, skal jagtes i en uendelighed ; Dette uanset hvor mange nye "foreninger" de danner.