Læsetid: 5 min.

For Frederikke er en treårig hf en god vej til »det almindelige ungdomsliv« efter et liv på specialskole

Kalundborg Gymnasium har siden 2017 tilbudt unge med diagnoser en treårig hf. Her er der mere tid, ro og hensyn til elever, som kan have svært ved at få sig en uddannelse
Anja Henriksen er studievejleder og lærer for 2.r, som er en af de treårige hf-klasser på Kalundborg Gymnasium, hvor hvor unge med diagnoser kan få en særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse.

Anja Henriksen er studievejleder og lærer for 2.r, som er en af de treårige hf-klasser på Kalundborg Gymnasium, hvor hvor unge med diagnoser kan få en særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse.

Sigrid Nygaard

27. januar 2020

Første fag på skemaet for 2.r. på Kalundborg Gymnasium denne onsdag er dansk.

De 17 elever sidder spredt i lokalet i mindre grupper. De har den seneste tid set film om oplysningstiden og romantikken, og i dag skal de arbejde med Adam Oehlenschlägers digt Morgen-Vandring, som de har læst hjemmefra.

Dansklærer Anja Henriksen læser en passage op af en bog. Den handler om, hvordan digteren så sig selv som et geni, der kunne udtrykke det guddommelige i naturen.

Klassen går i gang med at arbejde med fire spørgsmål til digtet. Bagest i klassen spørger Frederikke Windahl Madsen sidemanden, om det ikke er en privilegeret talesituation, når digteren taler med blomsterne.

»Jeg ville nok kalde det metaforisk,« siger sidemanden, en korthåret fyr med briller, og tilføjer, at det jo er en kritik af den arbejdende klasse for ikke at kunne se ud over deres eget arbejde i marken.

»Han har så også tid til det,« tilføjer Frederikke Windahl Madsen. Den lavmælte samtale om Morgen-Vandring fortsætter i de små grupper.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jane Jensen
  • David Zennaro
Jane Jensen og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Margit Johansen

Tankevækkende. Her er vist opskriften på, hvordan vi lykkes med uddannelse - i det hele taget.

ingemaje lange, Jane Jensen, David Zennaro og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar