Læsetid: 3 min.

Gymnasier betaler selv for særlige klasser for psykisk sårbare

Flere gymnasier er begyndt at oprette treårige hf-klasser for unge med psykiske handicap. Men i dag må gymnasierne selv finde penge i budgettet eller søge om støtte, fordi det statslige taxameter ikke dækker et ekstra år på hf. SF og De Radikale mener, at der skal laves om på taxameteret
»Så de særlige klasser burde bredes ud, så de omfatter flere diagnoser og flere unge, og så der kan oprettes klasser flere steder i landet,« siger Anne Sophie Callesen, som mener, at der skal laves om på taxametertilskuddet til ungdomsuddannelserne.

»Så de særlige klasser burde bredes ud, så de omfatter flere diagnoser og flere unge, og så der kan oprettes klasser flere steder i landet,« siger Anne Sophie Callesen, som mener, at der skal laves om på taxametertilskuddet til ungdomsuddannelserne.

Stine Bidstrup

27. januar 2020

Det står skidt til med at få unge med handicap i uddannelse og job, som Information tidligere har beskrevet. Men på tre gymnasier er man de seneste år begyndt at oprette treårige hf-klasser til psykisk sårbare unge – en uddannelse, der altså varer et år mere end en almindelig hf på to år.

Og det er en stor succes, viser en evaluering lavet af Danmarks Evaluerings Institut, der konkluderer, at den særlige uddannelse har givet de unge »en gymnasial uddannelse, som det vurderes, de ellers ikke ville have fået«.

Alligevel må gymnasierne i dag selv betale for det ekstra år på hf eller finde midler andre steder, fordi statstilskuddet – det såkaldte taxameter – kun dækker hf-uddannelser i to år.

Mariagerfjord Gymnasium i Nordjylland åbnede i 2012 i samarbejde med kommunen og VUC en treårig hf for unge med diagnoser. De unge skal visiteres til uddannelsen, og den kaldes derfor vhf.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu