Læsetid: 6 min.

Hans-Jørn gik ud af 7. klasse. Derfor kan han ikke få sin kone til Danmark

Den 69-årige Hans-Jørn Nielsen gik ud af 7. klasse i 1965 og var arbejdsmand, indtil han skulle pensioneres. Nu kan han ikke få sin filippinske kone til Danmark, fordi han ikke har gået længe nok i skole til at få en eksamen, der beviser, at han taler godt nok dansk
»Jeg har arbejdet i 52 år, siden jeg gik ud af skolen,« siger Hans-Jørn Nielsen og tilføjer: »Det er ude i hampen, at man som dansker skal aflægge en sådan prøve.« 

»Jeg har arbejdet i 52 år, siden jeg gik ud af skolen,« siger Hans-Jørn Nielsen og tilføjer: »Det er ude i hampen, at man som dansker skal aflægge en sådan prøve.« 

Sigrid Nygaard

7. januar 2020

Kan man være ’for dum’ til at få sin kone til Danmark?

Det spørgsmål har Hans-Jørn Nielsen fra Gelsted på Vestfyn mange gange stillet sig selv den seneste tid. Han er folkepensionist, 69 år og har arbejdet som arbejdsmand og specialarbejder, lige siden han i 1965 gik ud af skolen i 7. klasse. Det var først i 1972, at en niårig undervisningspligt blev indført i Danmark.

Hans-Jørn Nielsen sidder i sin lejlighed med en afgørelse fra Udlændingestyrelsen, der giver afslag til hans filippinske kone om at blive familiesammenført med ham. Hun hedder Digna Hirays og er 53 år. Hans-Jørn Nielsen traf hende hos nogle venner under en rejse til Filippinerne i 2017. De blev gift i august 2018 på Lisland Resort i Pangasinan i Filippinerne og søgte i januar 2019 om familiesammenføring til Digna Hirays.

Midt i juni kom afslaget. Begrundelsen er, at Hans-Jørn Nielsen ikke har gået længe nok i skole og derved ikke har opnået den eksamen i dansk, som kræves, når en herboende vil have sin udenlandske ægtefælle til Danmark:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Anders Graae
 • Ib Gram-Jensen
 • Espen Bøgh
 • Dorte Sørensen
 • Pietro Cini
 • Torben Bruhn Andersen
 • Eva Schwanenflügel
 • Joen Elmbak
 • Peter Beck-Lauritzen
 • Poul Anker Sørensen
 • Tommy Clausen
 • Anne-Marie Krogsbøll
 • Astrid Goplen
 • Bent Gregersen
 • Sonja Rosdahl
 • Bjørn Pedersen
 • Carsten Munk
 • Marianne Stockmarr
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Katrine Damm
 • Carsten Mortensen
 • Agnete La Cour
 • Anker Heegaard
 • Lillian Larsen
 • Michael Svennevig
 • Maj-Britt Kent Hansen
Anders Graae, Ib Gram-Jensen, Espen Bøgh, Dorte Sørensen, Pietro Cini, Torben Bruhn Andersen, Eva Schwanenflügel, Joen Elmbak, Peter Beck-Lauritzen, Poul Anker Sørensen, Tommy Clausen, Anne-Marie Krogsbøll, Astrid Goplen, Bent Gregersen, Sonja Rosdahl, Bjørn Pedersen, Carsten Munk, Marianne Stockmarr, Bjarne Bisgaard Jensen, Katrine Damm, Carsten Mortensen, Agnete La Cour, Anker Heegaard, Lillian Larsen, Michael Svennevig og Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Maj-Britt Kent Hansen

NU må det stoppe! Det er jo grotesk ud over alle grænser.

Johanna Haas, Svend Erik Sokkelund, Karsten Aaen, Christel Gruner-Olesen, Dorte Sørensen, Per Torbensen, Pietro Cini, Lisbeth Larsen, Eva Schwanenflügel, Torben Bruhn Andersen, Joen Elmbak, Else Marie Arevad, Peter Beck-Lauritzen, Magnus Dahl, Carsten Nørgaard, Flemming Berger, Anne-Marie Krogsbøll, Jens Christensen, Poul Simonsen, Tommy Clausen, Carsten Svendsen, Jan Damskier, Mogens Holme, Astrid Goplen, Bent Gregersen, Jesper Bak, Jens Naldal, gert rasmussen, arne tørsleff, Sonja Rosdahl, Ib Christensen, Kristian Jensen, Per Klüver, Nille Torsen, Elisabeth From, Steffen Gliese, Marianne Stockmarr, Hannibal Knudsen, Bjarne Bisgaard Jensen, John Poulsen, Klaus Lundahl Engelholt, Katrine Damm, Ete Forchhammer , Jeppe Lindholm, Agnete La Cour, Anker Heegaard, Torben Lindegaard, Ole B. Lindqvist, Lillian Larsen og Michael Svennevig anbefalede denne kommentar
Lillian Larsen

Udlændingeloven ændret 200 gange - det viser bare, hvor meget der sjuskes. Når det foregår på den måde, må man acceptere en ændring i ny og næ.

Johanna Haas, Christel Gruner-Olesen, Eva Schwanenflügel, Peter Beck-Lauritzen, Carsten Nørgaard, Erik Karlsen, Bent Gregersen, Kristian Jensen, Per Klüver, Carsten Munk, Steffen Gliese, Claus Nielsen, Hannibal Knudsen, Klaus Lundahl Engelholt, Ete Forchhammer , Agnete La Cour og Anker Heegaard anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Ulrik Dahlin

Super artikel.

Mattias Tesfaye blæser selvfølgelig også på pensionister.

Johanna Haas, Bent Weinreich, Karsten Aaen, Christel Gruner-Olesen, Eva Schwanenflügel, Peter Beck-Lauritzen, Carsten Nørgaard, Anne-Marie Krogsbøll, Poul Simonsen, Tommy Clausen, Sonja Rosdahl, Per Klüver, Elisabeth From, Steffen Gliese, Marianne Stockmarr, Hannibal Knudsen, Lillian Larsen og Carsten Mortensen anbefalede denne kommentar
Anker Heegaard

Det er værre end blot forrykt. Det er et nedladende syn på en medborgers liv og indsats, blot fordi en afstumpet lovgivning ikke er gennemtænkt.

Johanna Haas, Karin Hansen, Christel Gruner-Olesen, Per Torbensen, Torben Bruhn Andersen, Eva Schwanenflügel, Joen Elmbak, Else Marie Arevad, Peter Beck-Lauritzen, Carsten Nørgaard, Hanne Ribens, Anne-Marie Krogsbøll, Jens Christensen, Poul Simonsen, Tommy Clausen, Carsten Svendsen, Bent Gregersen, Jens Naldal, P.G. Olsen, Sonja Rosdahl, Per Klüver, Carsten Munk, Nille Torsen, Elisabeth From, Steffen Gliese, Marianne Stockmarr, Bjarne Bisgaard Jensen, Anders Reinholdt, Kenneth Graakjær, Klaus Lundahl Engelholt, Katrine Damm, Lillian Larsen, Gunvor Henriksen, Ete Forchhammer , Torben Lindegaard og Agnete La Cour anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Ulrik Dahlin

Jeg sidder stadigvæk og koger små 2 timer efter at have læst din artikel.

Hans-Jørn Nielsen bliver udsat for den mest modbydelige nedladende behandling -
og Mattias Tesfayes kommentar viser, at han er bedøvende ligeglad.

Jeg er selv årgang 1946 - sidste årgang, der efter 5. klasse skulle til prøve for at afgøre om man kom i mellemskolen eller fri-mellem.
Denne prøve var i sig selv et overgreb.
Fri-mellem eleverne fik et stort kryds i panden, som værende for dumme til mellemskolen, skolevenskaber blev revet i stykker - og al det på basis af 5 års skolegang, hvor vi sad 36 elever i klassen - kommunen blev dybt overrasket, da vi dukkede op til 1. klasse - og i øvrigt blev undervist på gammeldavs maner med kæft, trit & retning.
Lærerne måtte vist ikke slå os; men det ....

Al det lader vi ligge til en anden dag ....

Men for de elever, der blev sorteret til fri mellem var der ikke ordinær mulighed for at gå mere end 7 år i skole. Eleven blev ganske enkelt udskrevet af skolen.
Så kunne man komme i lære efter et par år som arbejdsdreng -
eller man kunne ernære sig som ufaglært.

Det er udtryk for en utilgivelig arrogance, at Folketinget bare vedtager en sådan lov, som forudsætter 9 års skolegang, eller Dansk 3 Prøve, for at kunne få sin ægtefælle til landet -
og så i øvrigt nægter at rette fejlen, når den påpeges.

Check selv Ministeriets Vejledning om Prøve i Dansk 3 -
det er så uforskammet, at kommandere en 69-årig dansker til at bestå en sådan prøve.

https://uim.dk/filer/danskuddannelse/pd-1-2-3-og-sp/vejledninger-om-dans...

Johanna Haas, Bent Weinreich, Anna Regine Irgens Bromann, Anne-Marie Voldborg, Karsten Aaen, Christel Gruner-Olesen, Torben Bruhn Andersen, Lisbeth Larsen, Eva Schwanenflügel, Joen Elmbak, Steffen Gliese, Peter Beck-Lauritzen, Hanne Ribens, Flemming Berger, Anne-Marie Krogsbøll, Jens Christensen, Poul Simonsen, Tommy Clausen, Carsten Svendsen, Per Holm, Astrid Goplen, Jens Naldal, gert rasmussen, P.G. Olsen, Per Klüver, Finn Jakobsen, Nille Torsen, Elisabeth From, Carsten Wienholtz, Marianne Stockmarr, Claus Nielsen, Anders Reinholdt, Hannibal Knudsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Knud Chr. Pedersen, Lillian Larsen, Mogens Holme, Kim Houmøller og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar
Karen-Margrete Frederiksen

Prøven koster ikke ca. 130 kr, men godt 1300 kr.

Johanna Haas, Karsten Aaen, Christel Gruner-Olesen, Sanne Thelle, Eva Schwanenflügel, Peter Beck-Lauritzen, Hanne Ribens, Anne-Marie Krogsbøll, Tommy Clausen, Tinne Stubbe Østergaard, Martin Sørensen, Elisabeth From, Steffen Gliese, Marianne Stockmarr, Claus Nielsen, Hannibal Knudsen, Katrine Damm og Torben Lindegaard anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

Ja, nu stopper det her. Selvfølgelig skal Hans-Jørn Nielsen have sin kone til Danmark.

Johanna Haas, Anne-Marie Voldborg, Karsten Aaen, Eva Schwanenflügel, Peter Beck-Lauritzen, Hanne Ribens, Anne-Marie Krogsbøll, Tommy Clausen, Per Holm, Per Klüver, Elisabeth From, Steffen Gliese, Marianne Stockmarr, Klaus Lundahl Engelholt, Lillian Larsen og Torben Lindegaard anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Meget foruroligende at ministeren gør afslaget til et økonomisk spørgsmål!

Johanna Haas, Anne-Marie Voldborg, Ove Junne, Eva Schwanenflügel, Peter Beck-Lauritzen, Hanne Ribens, Anne-Marie Krogsbøll, Tommy Clausen, Astrid Goplen, Ib Christensen, Per Klüver, Finn Jakobsen, Elisabeth From, Carsten Wienholtz, Steffen Gliese, Marianne Stockmarr, Klaus Lundahl Engelholt, Lillian Larsen og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Det er jo så hamrende udansk, at man indfører regler, som man rent faktisk slavisk følger, og som står i vejen for den sunde fornuft, der indtll først Karen Jespersen siden Fogh, dikterede den herskende konduite i dansk administration: mennesker gik altid forud, man kunne altid bøje reglerne, så de fulgte fornuftens vej.
Det mest indlysende eksempel på denne idioti er iøvrigt sygedagpengene, hvor man nu nidkært fortolker, at folk, der er syge, ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet, og derfor ikke kan få dagpenge. Man skaber umådelige landskaber af bureaukrati med dyre, men fuldkommen ligegyldige kategoriseringer af folk, hvor den enkle opgave for samfundet faktisk blot er: sørg for, at folk har muligheden for at leve et godt liv.

Johanna Haas, Anna Regine Irgens Bromann, Niels Nielsen, Karsten Aaen, Vivi Rindom, Torben Bruhn Andersen, Eva Schwanenflügel, Ete Forchhammer , Peter Beck-Lauritzen, Lillian Larsen, Anne-Marie Krogsbøll, Poul Simonsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Bent Gregersen, Claus Nielsen, arne tørsleff, Ib Christensen, Kristian Jensen, Katrine Damm, Elisabeth From, Anders Reinholdt og Carsten Wienholtz anbefalede denne kommentar
Kristian Jensen

Det er arven fra DF. De lukkede på at inddele befolkningen i gode og dårlige mennesker og nu er Hans-Jørn Nielsen fra Gelsted blevet andenrangsborger i Danmark. Det vilde er at regeringen er så krampagtigt fikseret på magten at de ikke ad egen drift gør op med det fremmedhad der i Paradigmeskiftets navn åh så stolt er poleret stuerent. Det for ulækkert. Hvis du tager en lort, friserer den efter alle kunstens regler og udstiller den i din stue, så har du stadig væk lort i din stue og lort på fingrene.

Johanna Haas, Bent Weinreich, Karsten Aaen, Eva Schwanenflügel, Ete Forchhammer , Peter Beck-Lauritzen, Lillian Larsen, Anne-Marie Krogsbøll og Martin Sørensen anbefalede denne kommentar

Steffen Gliese 'umådelige landskaber af bureaukrati...'
vældig fin og malende beskrivelse af vanviddet!

Johanna Haas, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese, Peter Beck-Lauritzen, Hanne Ribens, Anne-Marie Krogsbøll og Claus Nielsen anbefalede denne kommentar
Martin Sørensen

Den danske udlændinge lov bygger på en illusion jo vi skal fortælles en historie om at man. For at ramme dårligt integrerede udlændinge ja så skal lovgivning skrives således. Og at man så rammer et par dansk udenlandske ægtepar og børn er hvad man kan kalde collateral damage. Ja men så må det forundre at de fleste som rammes er dansk udenlandske ægtepar. For historien er enkel og bygger på århundredes svindel nummer vi kan ikke begrænse antallet af flygtninge og deres familiesammenføringer, de er undtaget direkte i lovgivningen og er på linje med en her boende dansker med et juridisk sær barn ( et barn fra et tidligere forhold). Som følge af flygtninge og børne konventionen kan vi ikke forhindre de familiesammenføringer hvorfor det så er primært dansk udenlandske ægtepar som rammes af de stramme krav.

Politikere ønsker og bevare illusionen så de taler bevist om flygtige når de strammer lovgivningen op mens de så lige så bevist med varme søgende lacer guidede missiler rammer dansk udenlandsken ægtepar og medfølgende børn. Det er en bevist overlagt handling når man rammer her.

Anne-Marie Voldborg, Claus Nielsen, Karsten Aaen, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese, Peter Beck-Lauritzen og Astrid Goplen anbefalede denne kommentar

Den afgørelse burde prøves ved domstolene, hvor specielt den europæiske menneskerettighedskonvention, som siden 1992 har været en del af danske lovgivning, vægter hensynet til individets ret til et privat- og familieliv højt.

Johanna Haas, Svend Erik Sokkelund, Anne-Marie Voldborg, Karsten Aaen, Christel Gruner-Olesen, Torben Bruhn Andersen, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese, Else Marie Arevad, Peter Beck-Lauritzen, Flemming Berger, Anne-Marie Krogsbøll, Poul Simonsen og Martin Sørensen anbefalede denne kommentar
Bent Gregersen

Hvis loven skal udfylde et hul i nationalfølelsens velsignelser, så er logikken da at den må gælde for alle i vort fædreland. Hvad med nat afprøve medlemmerne af det parti der om nogen har født dette ubeskrivelige fladpandede arrangement. Send det danske folkepartis medlemmer til eksamen med nøjagtigt de konsekvenser der følger. De der består kan leve videre her. Resten må så finde et nyt fædreland inden en måned, ellers er der udsigt til passende bøder og tvangsudvisning.

Bent Weinreich, Ole Svendsen, Karsten Aaen, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese, Peter Beck-Lauritzen, Anne-Marie Krogsbøll og Poul Simonsen anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

OverDanmark har talt - desværre gennem munden på Socialdemokratiet....

Johanna Haas, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese, Ete Forchhammer , Peter Beck-Lauritzen og Poul Simonsen anbefalede denne kommentar
Carsten Svendsen

Hvad blev der i grunden af de "Stuerene"?

Johanna Haas, Ole Svendsen, Ove Junne, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese, Peter Beck-Lauritzen, Jens Erik Starup og Carsten Munk anbefalede denne kommentar
Tommy Clausen

Det er på tid ,at denne "murersvend" tager sig sammen! Her er atter et bevis på det syge samfund.

Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar

Carsten Svendsen - det er jo dem og deres vælgere, som SD prøver at 'please' :(

Ole Svendsen, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Henrik Stenbæksgaard

jeg syntes ærlig talt at du her optræder som et røvhul Tesfay sammen med de andre socialdemokrater. Han kunne være din farfar, han har betalt din skolegang - manden har arbejdet i 52 år, vis mig een fra folketinget der har 52 års fysisk arbejde på Cv'et.
Du skuffer mig med din nedladenhed, at servicere Hans-Jørn er din kerne opgave -

Anders Graae, Johanna Haas, Ole Svendsen, Karsten Aaen, Christel Gruner-Olesen, Per Torbensen, Niki Dan Berthelsen, Eva Schwanenflügel, Finn Jakobsen, Steffen Gliese, Ete Forchhammer , Peter Beck-Lauritzen, Anders Reinholdt, Jørgen Larsen, Hanne Ribens, Lillian Larsen, Flemming Berger, Anne-Marie Krogsbøll, Katrine Damm, Viggo Okholm, Bjarne Bisgaard Jensen og Poul Simonsen anbefalede denne kommentar

Denne her politik er jo ikke faldet ned fra himlen, nogle har stemt på de politikere som har indført den, og holdt dem ved magten i årtier.

Johanna Haas, Ole Svendsen, Christel Gruner-Olesen, Finn Jakobsen og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar
Carsten Nørgaard

I forbindelse med denne artikel: boomere, der syder, når regeringens totalitære og absurde regler endelig rammer dem selv. Det er svært at have medlidenhed ovenpå to årtier med 24-års reglen og overdrevne krav om økonomi og social status som straf for at forelske sig i en, der ikke lige er fra andedammen – regler, der i allerhøjeste grad rammer vores internationalt opmærksomme unge voksne.

Brænd hele udlændingeloven, side for side. Den er en gang chauvinistisk Jim Crow-juks. Og ud med hver eneste politiker, der har været inde over den. De vil ikke almindelige mennesker det godt – hvis de ville det havde de designet nogle regler der var et menneskeligt samfund værdigt. De er nogle karriereryttere, der tjener til dagen og vejen på et fundament af fremmedhad, tvang, og diskrimination.

Så har jeg vist ikke sagt for meget.

Johanna Haas, Bent Weinreich, Kristian Fogh Thomsen, Ole Svendsen, Christel Gruner-Olesen, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese, Peter Beck-Lauritzen og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Har Tesfay ingen magt til at afvige fra disse tåbelige regler? Mennesket i centrum, Tesfay! Regelrytteri af værste skuffe, føj.

Johanna Haas, Karsten Aaen, Christel Gruner-Olesen, Eva Schwanenflügel, Joen Elmbak, Anne-Marie Krogsbøll, Steffen Gliese, Ete Forchhammer og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar
Poul Simonsen

Ulrik Dahlin servere her historien for SF og Enhedslisten. Klart til højrebenet.

Kom nu igang SF og Enhedslisten! Radikale vil støtte jer.

Vis nu, at I kan og tør!

Johanna Haas, Bent Weinreich, Lillian Larsen, Ole Svendsen, Peter Beck-Lauritzen, Torben Bruhn Andersen, Eva Schwanenflügel, Anne-Marie Krogsbøll, Steffen Gliese og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Det var jo en af de værste udløbere af Foghs gale måde at lave lovgivning på, at man ophørte med at lave overgangsordninger, der forhindrede diskrimination og forringede muligheder for folk, der kom i klemme.

Johanna Haas, Peter Beck-Lauritzen, Karsten Aaen, Torben Bruhn Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Det føles rigtigt valgt, at vi nu pr. 1. januar har valgt ikke mere at betale skat til den danske stat efter en årrække udenfor landets grænser.

Jeg kender simpelr ikke til andre lande i Europa end Danmark, Poland og Hungary,, der har denne racistiske og stærkt diskriminerende "politik" over for egne og fremmede norgere.

Johanna Haas, Bent Weinreich, Lillian Larsen, Peter Beck-Lauritzen, Karsten Aaen, Christel Gruner-Olesen, Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, Anne-Marie Krogsbøll og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Det er velsagtens en af de dumme ændringer som Støjberg fejrede med lagkage

Lillian Larsen, Ole Svendsen og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Voldborg

Det er forrykt at danskere ikke kan bo i deres eget land med deres udenlandske ægtefælle og børn

Johanna Haas, Bent Weinreich, Lillian Larsen og Torben Lindegaard anbefalede denne kommentar