Læsetid: 1 min.

Kommissionen, der skal granske Støjbergs ulovlige ordre om adskillelse af asylpar, er på plads

Det bliver dommer Peter Mørk Thomsen fra Østre Landsret, der skal være formand for Instrukskommissionen. Kommissionen har til opgave at undersøge sagen om tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs ulovlige ordre om adskillelse af unge asylpar
Det bliver dommer Peter Mørk Thomsen fra Østre Landsret, der skal være formand for Instrukskommissionen. Kommissionen har til opgave at undersøge sagen om tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs ulovlige ordre om adskillelse af unge asylpar

Ida Marie Odgaard

23. januar 2020

Dommer Peter Mørk Thomsen fra Østre Landsret bliver formand for den instrukskommission, der det kommende halvandet års tid skal kulegrave tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs (V) ulovlige ordre om adskillelse af unge asylpar.

Det har justitsminister Nick Hækkerup (S) meddelt Folketinget i et brev onsdag.

De øvrige to kommissionsmedlemmer bliver advokat Torkil Høg fra Bach Advokater og lektor Louise Halleskov fra Aarhus Universitet.

Udspørger bliver advokat Lars Kjeldsen fra Nyborg & Rørdam Advokatfirma.

Peter Mørk Thomsen har tidligere blandt andet været næstformand i Flygtningenævnet, mens Torkil Høg blandt andet har været advokat for det hollandske ambulancefirma Bios sag mod Falck. Louise Halleskovs speciale er blandt andet menneskerettigheder og udlændingepolitik, og Lars Kjeldsen har tidligere været officiel udspørger i Skattekommissionen.

 

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Dorte Sørensen
Dorte Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Krister Meyersahm

Menneskerettighedskonventionens art. 8 som er dansk lov. L.285 af 1992-04-29, har, afgjort spørgsmålet. Kommissionen er spild af tid og penge - spar os for det.

Bjarne Bisgaard Jensen, Ib Christensen og Gert Romme anbefalede denne kommentar