Læsetid: 5 min.

Maria: Derfor blev min anbringelse dårlig

Efter en flyvsk og rodløs barndom blev Maria anbragt første gang som niårig. Men det gik galt, fordi pædagogerne ikke lyttede til hende, når hun sagde, hvad hun ønskede af sin anbringelse. I stedet blev Maria flyttet rundt, og til sidst holdt hun næsten op med at sige noget til de voksne
’For mig gjorde det hele forskellen at have en voksen, som jeg kunne stole på, og som jeg følte behandlede mig som et rigtigt barn og ikke som en sag. Desværre skulle jeg uden for systemet for at finde sådan et forhold,’ fortæller Maria.

’For mig gjorde det hele forskellen at have en voksen, som jeg kunne stole på, og som jeg følte behandlede mig som et rigtigt barn og ikke som en sag. Desværre skulle jeg uden for systemet for at finde sådan et forhold,’ fortæller Maria.

Sigrid Nygaard

10. januar 2020

Maria blev født i 1990 i Lyngby-Taarbæk, og inden hun fyldte 12 år, havde hun haft 44 forskellige folkeregisteradresser.

»Jeg har haft en meget flyvsk og rodløs barndom, hvor vi flyttede så ofte, at jeg cirka hver tredje måned skulle genetablere en forståelse af, hvor jeg nu var,« siger Maria, der i dag er ved at tage en kandidat i erhvervsøkonomi og psykologi.

Da hun var ni år, gik hendes mor med til en frivillig anbringelse uden for hjemmet. Det holdt kun i tre måneder.

»Så ville min mor have mig tilbage, og jeg ville også gerne hjem, og så kom jeg det. Men så ville min mor alligevel ikke have mig,« fortæller hun.

I stedet kom hun hen og bo hos en onkel, men det gik heller ikke. Da hun var næsten ti år, blev hun afleveret til kommunen på en sofa, og derefter kom hun på et opholdssted.

»Så kom min mor og hentede mig om natten og tog mig med til Sverige. Jeg blev efterladt på et hotelværelse, mens min mor gik ud for at finde et sted at bo.«

Maria husker, at hun på hotelværelset så Razz vinde de unges melodigrandprix. Årstallet var altså 2002.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Dorte Sørensen
  • Susan Hansen
David Zennaro, Dorte Sørensen og Susan Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu